Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

dinsdag, juni 28, 2005

Sci-fi of real-life?

Star Trek & de realiteit

Op 3 mei plukte ik het volgende bericht van Internet:

'Jack the Ripper moordde internationaal'
LONDEN - Jack the Ripper , die in het 19e eeuwse Londen moord en doodslag zaaide, was vermoedelijk een matroos die ook in het buitenland heeft toegeslagen. Dat concludeert de gepensioneerde Britse rechercheur Trevor Marriott na twee jaar speurwerk met moderne politiemethodes dinsdag in The Guardian.
Marriott denkt te weten op welk schip de beruchte seriemoordenaar in Londen binnenkwam. Dat was volgens hem The Sylph in juli 1888, net voor de eerste moord. Dat schip vertrok later naar het Caribisch gebied, waar de matroos in Nicaragua een moord pleegde volgens hetzelfde stramien als in Londen: hij sneed een prostituee de keel door en verminkte haar lichaam. Ook in Duitsland zou de man hebben toegeslagen.
Over Jack the Ripper, die nooit is gepakt, doen honderden theorieën de ronde. Veel 'ripperologen' gaan ervan uit dat de man een chirurg was. Meer dan honderd verdachten zijn aangewezen als mogelijke dader, van een Poolse immigrant tot een kleinzoon van koningin Victoria.


Als fervent Star Trek-liefhebber dacht ik bij dit bericht direct aan 'Wolf in the fold' een aflevering van The Originel Series uit het tweede seizoen. Hierin komt de theorie naar voren dat Jack the Ripper een lichaamsloos wezen is, dat lichamen gebruikt om zijn moorden mee te kunnen plegen. Aangezien er veel massamoorden zijn geweest die niet verklaard konden worden op aarde (en natuurlijk op andere planeten tot aan de planeet waar Kirk, Spock, McCoy en Scotty zich bevinden), lijkt dit zeer plausibel. Toch wel heel erg goed bedacht! Vooral wanneer je dan dit in het nieuws leest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown