Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

vrijdag, december 31, 2004

En wat zijn de jouwe?

Goede voornemens

Afvallen, meer gaan bewegen, stoppen met roken of juist beginnen ermee... Iedereen heeft wel zo zijn of haar goede voornemens. Ik maak er dit jaar ook een paar voor het volgende, namelijk meer schrijven en saxofoon spelen, lekker lezen, rondtouren met Keevie, een nieuwe Spetterpas aanvragen voor het Dolfinarium en mijn cursus Italiaans afmaken.

En een nieuwjaarswens heb ik ook: dat 2005 maar een gezond en rustig jaar mag worden voor iedereen. Daar klink ik op met een glas champagne. En daar knal ik op met een paar prachtige potten siervuurwerk.

Tot volgend jaar! Enne: voorzichtig vanavond met het afsteken van vuurwerk: zonder vingers surft het zo moeilijk op Internet.

donderdag, december 30, 2004

Keevie & Ik

Mondstuk

Vandaag ben ik met mijn saxofoonvriendin en Keevie naar Muiderberg gereden om bij Harry Bakker Saxofoons een nieuw mondstuk voor mijn groene scheurmonster (en dan bedoel ik niet Keevie) te kopen. Mijn sax die bij iedereen de reactie 'Zo, die is groen!' uitlokt, had ook gister weer even bekijks in de winkel. Inmiddels ben ik het wel gewend.
Eerst Keevs achterbank ingeladen met twee altsaxofoons en een sopraantje (van mijn saxvriendin) en op weg! Gezellig natuurlijk! Het weer deed niet mee, maar dat was ook niet nodig: er zaten immers twee zonnetjes in de auto en eentje reed op de weg!
Na heel wat zweten in een speelcabine in de winkel om het juiste mondstuk te vinden, waren we alletwee geslaagd. Daarna hebben we nog even lekker wat gegeten en gedronken bij de plaatselijke horecagelegenheid om vervolgens Keevie weer vol te laden met saxofoons en op huis aan te gaan. En mijn groene sax? Die scheurt nu bijna net zo hard als Keevie!

woensdag, december 29, 2004

En maag klaaguh

Positief in 't nieuws

Vanmorgen ben ik met mijn broer bij Intratuin Koningsdal (een beetje reclame kan geen kwaad) vuurwerk wezen halen. Terwijl we buiten in de rij stonden, had ik het busje van RTL 4 al gespot. Evenals de auto van RTV Utrecht. Bovenop de ingang (nou ja, beter is 'bovenop het plateau boven de ingang') stond een fotograaf te flitsen. Het was dan ook een gezellige drukte, waarbij de nodige zeurpieten natuurlijk niet mochten ontbreken.
Eenmaal in de rij, liepen de cameraman en de reporter langs de rij wachtenden mensen om een uitspraak te ontlokken. Iemand voor ons had ze al te woord gestaan. Een tweede schreeuwde: 'Nee hoor, haal dat ding uit mijn gezicht.' En de derde antwoordde positief op de vraag of de heren iets mochten vragen. Dat was ik.
Hup, camera in je gezicht en maar vertellen waarom je om dit tijdstip (kwart over negen, het liep al tegen half tien) al in de rij stond. Ik heb maar een positief verhaaltje opgehangen, dat het later op de dag waarschijnlijk nog drukker zou worden en dat de lange rij er nu eenmaal bijhoort. Het is iets waar je jezelf nu eenmaal op moet instellen. 'De sfeer is goed en zolang het niet gaat regenen hebben we niets te klagen,' sloot ik af.
Twee tellen later vielen er wat druppels uit de wolken...
Ik heb mijzelf nog niet teruggezien op het RTL Nieuws vandaag. Mijn broer had wel al een reportage van vanmorgen vroeg op deze commerciële zender gezien, maar nog niet zijn zusje die daar dapper met lamamuts niet probeerde overdrevig schaapachtig te lachen in de camera. 'Ach, misschien hebben ze je er wel uitgeknipt,' zei hij vol vertrouwen, 'je was véél te positief!'
Tja, daar zal hij wel eens gelijk in kunnen krijgen... Dan hadden ze die camera beter in het gezicht van onze achterburen in de rij kunnen steken!

dinsdag, december 28, 2004

Keveralfabet

Het is de laatste dinsdag van dit jaar. Maar voorlopig nog niet de laatste letter van het Keveralfabet. Dit jaar sluiten we echter af met de...

van Luchtgekoeld
De motor van een Kever is luchtgekoeld. Dat betekent dat de buitenlucht de motorkap in kan komen en zo de motor afkoelt tijdens het rijden. Zie hier het supergemak van de VW Kever: nooit inzitten over koelvloeistof en antivries! Vooral tijdens vriezende winters een volmaakt voordeel. Maar ieder voordeel heb ze nadeel (jaja... een waarheid als een koe): van de motor trekken de meeste (oude) Kevers ook hun warmte... dus wanneer het buiten koud is, wordt het binnen niet superheet in een korte periode. Dat de Kevermotor luchtgekoeld wordt, is bovendien kenmerkend voor de anatomie van de Kever: want waar kan een motor nu beter luchtgekoeld worden dan achterin!

maandag, december 27, 2004

Angel

You're my angel. Not only at Christmas time.

woensdag, december 22, 2004

Vakantie!

Griepje...

Het is ook altijd hetzelfde liedje. Vroeger deed ik het al, toen ik nog op school zat. Erg goed uitgekiend. Het hele jaar door ploeter je door, ga je toch werken (in dit geval) en dan heb je eindelijk een paar weken vakantie en dan... word ik ziek!

Gelukkig was een ééndagsgriepje gisteren, maar echt lekker is het niet, moet ik zeggen. Ik weet dat ik het op school ook altijd had. Vooral de eerste dag dat ik vakantie had, was ik standaard ziek. Waarschijnlijk omdat ik het mijn lichaam de rest van het jaar niet 'gun' en dan word ik teruggepakt op het moment dat ik zeg: 'Ha lekker, ik heb vakantie!'

Maar, zoals ik al zei, het was een ééndagsgriepje. Vanmorgen was het allemaal weer over en kon ik met gerust hart naar de tandarts... Tja. Dat schijnt ook een vakantieactiviteit te zijn. Er was een stuk van mijn kies afgebroken (afgelopen maandag alweer) en vanmorgen kon ik gelukkig meteen bij de tandarts terecht.

Dus mijn kies is weer heel, mijn griepje is over en ik kan nu echt gaan genieten van mijn vrije tijd... Heerlijk!

dinsdag, december 21, 2004

Keveralfabet

En hier is het dan eigenlijk mee begonnen, het is de eerste letter van Kever en de 11de letter alweer van het alfabet... Natuurlijk, het is de

van Kever (duh...)
De eerste rond vormgegeven autootjes hadden nog geen achterruit. Het leek erop dat de motorkap zich over de gehele achterkant uitstrekte. Hierdoor hadden de eerste autootjes heel veel weg van het insect kever. De makers van de auto noemden hem daarom Käfer, wat Duits is voor Kever.

Ik wil graag nog een K toevoegen aan dit alfabet, namelijk de K van Keevie. Het is tenslotte een weblog over hem en zonder hem had ik nooit aan een Keveralfabet begonnen op deze schaal.


Wat is het toch een glimmend schatje...

maandag, december 20, 2004

Night Divine

The Drifters

Ik kocht een aantal jaren geleden alweer, volgens mij zat ik nog op het VWO en op de Oude Gracht zat een filiaal van Ear & Eye, een dubbel CD met hele, maar dan echt héle oude, kerstliedjes. Uitvoeringen van (uiteraard) Bing Crosby, Frank Sinatra en (the one and only) Mahalia Jackson. Op sommige nummers hoor je het kraken en tikken van de plaat nog. Schitterend. Heerlijk oubollig...

Maar het was die cd dat ik dit nummer leerde kennen. In een uitvoering van The Original Drifters (zo staat het op het hoesje). Geweldig mooi... jammer dat je aan de tekst niet kunt horen hoe het gezongen wordt, maar ach... dat komt nog wel een keertje denk ik.

O Holy Night

O Holy night, the stars are brightly shining
It is the night of our dear Savior's birth
Long lay the world in sin and error pining
Til He appeared and the soul felt it's worth
A thrill of hope the weary world rejoyces
For yonder breaks a new and glorious morn
Fall on your knees
O hear the angel voices
O night divine!
O night when Christ was born
O night divine!
O night, O night divine!
And in His Name, all oppression shall cease
Sweet hymns of joy in grateful chorus raise we
Let all within us praise his holy name
Christ is the Lord!
Their name forever praise we
O hear the angel voices
O night divine!
O night when Christ was born
O night divine!
O night, O night divine!


zondag, december 19, 2004

Brrrrr

WinterSTOP

Het is zover! De winterstop van de Eredivisie is ingegaan vandaag. En hoe! Het was een superkoude dag in Stadion Galgenwaard. Een echte winterse dag, dat wel, met veel zon en een koude frisse vrieswind. Helaas hadden we weinig profijt van de verwarming: de wind woei de warmte steeds weg.... Dus dat was bibberen. En de wedstrijd was ook niet echt iets om warm van te worden. Veel kansen die niet werden afgemaakt. Bijna doelpunten van tegenstander FC Den Bosch, bijna doelpunten van FC Utrecht. Maar gelukkig trapte Hans van de Haar de bal binnen in de tweede helft waardoor wij wonnen met 1-0. En daarmee gaan we als vijfde van de ranglijst de winterstop in. Na de feestdagen gaan we ons weer opmaken voor de tweede helft van de competitie én dan begint voor FC Utrecht wederom de Amstelcup. Het belooft een roerende tijd te gaan worden qua voetbal... maar nu gaan we allemaal even bijkomen van alle spanningen. Het teleurstellende Europacup avontuur uit ons systeem gooien en met frisse zin weer aan de slag. Ik voel een Amstelcup finale aankomen!

Forza Utreg!

PS: niet te veel oliebollen eten hoor jongens... want dat moet er in januari ook weer allemaal af!

zaterdag, december 18, 2004

Funk-y

Gellybooty

Super! Dat was het gisteravond in Tivoli 'De Helling'. Op de poster stond 'Goodbye Party Gellybooty' en dat was het ook, naast het feit dat dit een concert was ter ere van de nieuwe cd.
Een goede gelegenheid om uit elkaar te gaan zullen we maar zeggen. En omdat mijn saxofoonleraar in de band speelt, een goede gelegenheid om te gaan kijken. Samen met mijn saxofoonvriendin natuurlijk.
Na de openingsact was het dan eindelijk zover: om de spanning op te voeren ging het zwarte gordijn dicht, maar toen hij open ging funkte bijna het dak eraf! Het is zonde dat de band uitelkaar gaat, want het was werkelijk swingende superfunk. Mét een prachtige saxofoonsolo van mijn docent. Bovendien wist ik niet dat je met een tenorsaxofoon zó hoog kon springen!
Ik vond het supergaaf en heb de cd daarom gekocht. Ik hou wel van een beetje soulfunk. Dat wordt nog lang nagenieten, even een bandje van maken en Keevie kan ook mee funken.

Shake ya booty to beat and ya booty will be gelly!

vrijdag, december 17, 2004

Keevie & Koekie

Mjamjamjamhamjammjam



Dit zegt maar weer dat ik Koekiemonster dus NOOIT alleen moet laten met Keevie...

donderdag, december 16, 2004

Jammuh

Nul...

Okay, dat de FC misschien niet de derde ronde van de UEFA Cup zou kunnen halen... dat is iets waar ik niet aan heb willen denken, op het moment dat 'we' de poule-wedstrijden ingingen. Er sprankelt altijd wel hoop, want een UEFA Cup wedstrijd is iets heel anders dan een 'gewone' competitiewedstrijd... 'We' hebben dan ook veel pech gehad en geen wedstrijd gewonnen. Net niet goed genoeg waren we in alle wedstrijden. Net niet... Kansen die onbenut bleven, geblesseerde spelers en vooral vreemde scheidsrechterlijke beslissingen. Overal hebben 'we' bovendien met maar 1 doelpunt verschil verloren. Maar ja... dat betekent dus wel dat de FC met nul punten de Europacup moet verlaten. Erg jammer...
Maar: volgend jaar beter!

woensdag, december 15, 2004

Tjakkkaaaa

Kerstcircus...

Persbericht

Emile Ratelband presenteert Groot Kerstcircus Den Haag:
Dames en heren, jongens en meisjes, welgeëerd publiek. Het geeft niet wanneer je bang bent om over een koord te lopen zonder vangnet want als je denkt dat je het kunt dan kan je het ook! Tjakkaaa! Kom we gaan allemaal over het slappe koord lopen, zonder vangnet!


Meneer heeft zeker geld nodig?

dinsdag, december 14, 2004

Keveralfabet

A, b, c, d, e, f, g, h, i... Nee, dit is geen Sesamstraat, maar het 'Magie van de Volkswagen Kever'-Keveralfabet. En wat volgt er na de 'i'? Juist, de

van Jaloezie
Niet-Keverrijders zijn doorgaans een beetje jaloers op een Kever. Er zijn Niet-Keverrijders die daar openlijk voor uitkomen en die neem je dan als Keverrijder graag mee voor een ritje. Zij roemen zijn uiterlijk en geluid. Zelfs het feit dat ze een typische geur bevatten in het interieur stoort ze niet. Aan de andere kant heb je de Niet-Keverrijders die ieder moment aangrijpen om het lekkere bolletje af te kraken. Zo vinden ze zijn uitstraling niet leuk en ze houden er al helemaal niet van als er een Kever voor ze rijdt. (Bumperklevers!) Zelf rijden ze dan in een doos op wielen. Je weet wel, zo'n auto die op alle andere auto’s lijkt.
Is dat niet een klein beetje jaloezie?

maandag, december 13, 2004

Sereen

Dromen in turquoise

Ik droom in turquoise
En van een oase
En in die oase ben jij
Die droom in turquoise
Een turquoise oase
Maakt mij verdrietig en blij

Verdrietig want het gaat over jou
Blij om deze kleur blauw

Want blauwgroene turquoise
Symboliseert een bevrijdingsoase
En in die oase ben jij
Het goddelijke turquoise
Beheerst mijn dromenoase
Waar jij altijd zult wachten op mij...



vrijdag, december 10, 2004

Evil masterplan...

SoulBlues blues

Okay, ik kan wel tegen een afwijzinkje. Of twee, of drie... dus echt de blues heb ik niet. Maar ik verzamel, geloof ik, uitgeverijafwijzingen... Wie is de volgende die ik voor straf mijn manuscript voorleg... hahahahaha!!!!

Wordt vervolgd!


donderdag, december 09, 2004

Venetiaans masker

Intrigerend



Ze zeggen dat Venetianen een natuurlijk gevoel hebben voor intriges... persoonlijk vind ik deze foto van mijn Venetiaanse masker ook wel erg spannend en intrigerend... Verstopt achter felle kleuren en glitters gaan de ogen van iemand die je misschien wel erg goed kent. Dat klinkt spannend. Wie trouwens ooit eens in Venetië is geweest, weet dat het dwalen door de steegjes ook behoorlijk spannend en intrigerend voelt... Hmm... Misschien dat ik ooit nog eens een verhaal schrijf, geïnspireerd door deze foto.

woensdag, december 08, 2004

Ge-sellug

Versierd

Vandaag hebben we de redactie versierd met mini felgekleurde kerstballetjes en zilveren slingertjes met sterren. Nu is het vast Kerstig boven en op mijn computer. Gezellig hoor.

Tja... we moeten het dit jaar immers zelf gezellig maken...

dinsdag, december 07, 2004

Keveralfabet

De eerste dinsdag in december, tijd voor de negende letter van het Keveralfabet, namelijk de

van Internet
Typ bij een willekeurige zoekmachine op Internet 'VW Kever' of 'VW Beetle' in en er rolt een lijst met hits uit, waar je de komende uren zoet mee bent. De Kever is ook op het Internet sterk doorgedrongen. Veel liefhebbers met een eigen website plaatsen wel eens een stukje of fotootje van hun eigen autootje, er zijn veel garagasites en sites van Keverclubs. Een paar aanraders? Natuurlijk Keevie & Ik en andere verhalen. En Airmighty.com is een hele coole site!

maandag, december 06, 2004

Dag Sinterklaasje

Heerlijk avondje

Afgelopen zondag was het dan weer zover. Het heerlijk avondje van Sinterklaas. Dit jaar met een lach en wat tranen. Toch was het geslaagd met veel papier en veel te veel gesnoep! En vooral veel originele, leuke en lieve cadeautjes.

De goede man is weer op weg naar Spanje met zijn Pieten. Een behouden vaart en tot volgend jaar maar weer!

Dag Sinterklaasje, Da-hag, da-hag Zwarte Piet!

vrijdag, december 03, 2004

Glitterglazuur

Trend

Glitter & Glamour
Glossy & Glans
Ogen & Lippen
Dit is je kans
Kies dus een kleur
Maak je maar op
Een veeg op de ogen
De lippen verstopt
En ook de nagels
Volgens deze kuur
En dan is alles verstopt
Onder Glitterglazuur

donderdag, december 02, 2004

woensdag, december 01, 2004

Condoleance

1911-2004

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernard
Rust in vrede

B'Day Countdown