Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, maart 30, 2005

10.000!

Mag ik iedereen die de afgelopen tweeëneenhalf jaar langs mijn weblog is gesurfd heel erg bedanken voor alle keren dat jullie ook zijn terug gekomen! Dat is namelijk een groot compliment voor mij, want dat betekent dat ' Keevie & Ik en andere verhalen' dus de moeite waard is om bij op bezoek te komen! Daarom ben ik superblij dat ik kan aankondigen vandaag 10.000 bezoekers te heb mogen ontvangen! Wij gaan nog wel een jaartje of wat door. Komen jullie dan zeker nog 10.000 keer terug?



Liefs, Keevie & Ik

Ander liedje

Buiten zingen de vogels al hun lied. Lammetjes worden geboren. En een waterig zonnetje schijnt voorzichtig met al haar pracht... Het is lente. En Boris als Sofuja heeft daar ooit een prachtig lied over gezongen, met een toepasselijke titel: Springtime. En dat is nu precies even het andere liedje waar ik helemaal aan toe ben.

Springtime

Oh it’s springtime babe
I’m blooming inside
Oh it’s springtime baby
The love of my life
Like a beautiful song
Makes you feel so alive
Oooh, like a beautiful child
Giving you a first smile

Oh, I’m dreaming lately
I’m learning to fly
If I was a rainbow
I would colour your night
Into a lovely day
With a beautiful smile
And Oh it feels like coming home
And it’s heaven inside

Oohh, it’s springtime baby
I feel like a child
Oh, it’s springtime
And I’m running outside
Tryin’ to catch the sun
And you know, I take it back home
Such a beautiful day
And it makes me feel so alive

Tijd voor een ander liedje!

Ken je de uitdrukking 'het is altijd weer hetzelfde liedje'? Uiteraard ken je die uitdrukking, want het is vaak hetzelfde liedje. Ik vind dat het tijd wordt voor een ander liedje. Het liedje dat namelijk werktechnisch de ronde doet ben ik erg beu. Maar voor het nieuwe liedje moet ik het couplet en zeker het refrein nog schrijven.

dinsdag, maart 29, 2005

Keveralfabet

Nog maar twee letters te gaan en zelfs de moeilijkste zijn ingevuld. Hiermee doel ik natuurlijk op de Q en de X van vorige week. Deze week weer een lastige letter, maar niet voor een Keveralfabet. Want deze week behandelen we de...

van YES!
Veel Keverliefhebbers roepen dit als ze een VW Kever kopen. Ik riep het zeker weten. Yes, yes, yes! Keevie kocht ik in 1998, vlak voor mijn verjaardag. Tijdens de aanschaf nog negentien, tijdens het eerste ritje naar Den Haag alweer twintig. Ik riep yes, omdat ik zo blij was. Anderen roepen het bijvoorbeeld om de unieke vorm en omdat de wagen ijzersterk is. De meeste Kevers zijn heel erg oud, maar rijden nog steeds. Keevie is van '82 en dat betekent dat hij vier jaar jonger is dan ik. Dit jaar wordt hij in april 23. Da's best al oud voor een Keevje. Dus yes, alle Kevers zijn fantastisch! Maar de mijne is toch wel de beste!

maandag, maart 28, 2005

zaterdag, maart 26, 2005

Nieuwe look

Blondie

Alle mensen opgelet: ik heb mijn haarkleur veranderd van het donkerbruine dat ik had naar donkergoudblond! Tja, hoewel ik een Anime-coupe ook wel cool vind, ben ik toch maar gegaan voor die andere trend voor deze zomer. En dat is dus blond. Het Anime-kapsel kan trouwens toch nog, maar dan moet ik wel ineens erg veel haar erbij kweken tussen nu en juni... en ik denk niet dat ik dat voor elkaar ga krijgen!

You win some...

Klikken

Vandaag weer een potje ge-Heroclix-d. Helaas helaas alles verloren. Ging het vorige week toch beter... want vorige week zaterdag ging ik er met de winst vandoor.

Ach ja. Je kunt niet alles hebben.

vrijdag, maart 25, 2005

Berry in Jeans

Spijkerbroek

Ik heb sinds jaren (ik durf te zeggen vanaf het moment dat ik mijn VWO-diploma mocht ophalen) weer een spijkerbroek gekocht! Een supergave met wijde pijpen (echte supersoulpijpen) en lichtblauwe en azuurgroene stiksels.

En weet je wat... hij zit nog lekker ook!

donderdag, maart 24, 2005

Keevie & Ik

Posse

Vandaag zijn we in de pauze met zijn zessen een ijsje gaan eten op het winkelcentrum in de buurt. We hadden op de heenweg een meidenwagen (Keevie zat vol met vier meiden) en een jongensauto (waar onze twee dtp'ers in zaten). Zo scheurden we naar het winkelcentrum toe. Zes man breed (het leek wel een posse) liepen we naar de snackbar voor deze koude traktatie, waarna we later in de zon op het parkeerdek tussen de auto's hingen om het ijsje op te eten.

Daarna moesten we weer werken... al hadden we graag nog even met zijn zessen doorgescheurd naar Zandvoort ofzo!

woensdag, maart 23, 2005

Schattig Trabantje

Ken uw klassiekers

Bijna net zo tof, maar jonger dan een Kever is de Trabant. Een autootje met karakter en een eigen gezicht. Onder het mom: ken uw klassiekers, hier een klein stukje over de Trabant, liefkozend Trabi genoemd, zoals het te lezen staat op Nu.nl:



Trabant
De Trabant, de 'volksauto' uit het toenmalige Oost-Duitsland, wordt als 'klassieker' steeds duurder. Een Trabant in goede staat kan 17.500 euro kosten, een veelvoud van de oorspronkelijke prijs. In het communistische Oost-Duitsland werden tussen 1955 en 1989 Trabi's gebouwd met een carrosserie van de kunststof duraplast. In de hoogtijdagen reden er ooit 3,7 miljoen rond.

dinsdag, maart 22, 2005

Keveralfabet

Mijn Keevje is een Mex. En dat is het enige bruggetje dat ik weet te verzinnen met een X, want naast de Q is de X toch wel een van de moeilijkere letters om te vullen. Maar hier komt hij dan de...

van X-mogelijkheden
Er zijn verschillende dingen die je kan doen met de VW Kever. Je kunt er gewoon in rijden of mee gaan racen. Je kunt er lekker aan sleutelen, of anderen dat voor je laten doen. Je kunt met hem toeren, maar het is ook mogelijk om hem te gebruiken om van en naar huis te rijden. Je hebt ze zonder dak, met dak en met dakraampjes. Er zijn Keevjes in allerlei kleuren en kleurstellingen. Er zijn verschillende interieurmogelijkheden, modellen en er is natuurlijk een uitgebreide merchandiselijn. Of te wel met je Kever is van alles mogelijk. Aan jou om te bedenken wat!

maandag, maart 21, 2005

Het zit in de lucht

Lente!

Heerlijk! De zon schijnt, de wereld warmt zich weer op en ik kan met Basje gaan wandelen zonder jas! Maar wel nog met een vest, want het waait een beetje. Maar verder is het super. Hopelijk blijft het even zo. Goed voor de vitamientjes D en voor een vrolijk gevoel.



Joehoe! Het is lente! Ik ben benieuwd of ik al last van hooikoorts ga krijgen...


zondag, maart 20, 2005

Grimmig

Hoewel de zon vandaag schijnt, was het toch grimmig in het stadion.
Scheids: bedankt!

Voetbalencyclopie

Verstand van voetbal

Ik durf te zeggen dat ik een redelijk verstand van voetbal heb. Hoewel ik niet precies na afloop kan vertellen wat er allemaal is gebeurd (bijvoorbeeld ter voorbereiding van een doelpunt of aanval), toch onthou ik al meer dan vroeger. Het heeft mij dan ook heel wat jaartjes gekost om dit allemaal te leren, wat op zich niets geeft. Vanaf het moment dat ik een seizoenskaart had en in het stadion zit, is mijn begrip van voetbal en van spelsituaties zeer verbeterd. Zo heb ik meer inzicht in het spel. En dat is hartstikke gaaf.
Totdat je je neefje van zeven eens meeneemt naar het voetbal. Hij weet beter wie er in het veld loopt dan ik. Hij kent alle spelers van voor- en achternaam. Bovendien weet hij ook nog enkele spelers uit de tegenpartij op te noemen. Én hij weet nog een week na dato gedetailleerd te vertellen dat Terol die bal zo finaal verkeerd uitschopte in de voeten van een Groningerspeler dat daaruit de 1-0 voor FC Groningen vloeide.
Ik heb heel erg gelachen om hem en zeer genoten van zijn spelinzicht, zijn vragen en antwoorden op alles wat er gebeurde om ons heen in het stadion. Maar er vanuit gaande dat ik twintig jaar ouder ben dan mijn neefje, zou je denken dat ik het toch beter zou moeten weten. Nu, niet dus.
En weet je... dat vind ik helemaal niet erg!



zaterdag, maart 19, 2005

Sci-fi

What to write...

Als alles goed gaat, gaat Script+ toch weer beginnen dit jaar. Er is mij gevraagd een eerste stuk in te leveren... Spannend. Maar wat zal ik sturen? Ik heb een nieuw Sci-fi verhaal geschreven, waar ik vorig jaar al mee begonnen was. Meer als tussendoortje, maar het is toch nog wel een leuk verhaal geworden. Al zeg ik het zelf. En ook wel de moeite waard om mee verder te gaan om het tot een goed einde te brengen. Maar ja... dan rijst de vraag: wat zal ik schrijven? Wat zal ik sturen? Keuzes, keuzes... Ach misschien moet ik niet te moeilijk doen en gewoon bij het begin beginnen?

vrijdag, maart 18, 2005

Manga

Trendy

Wie wel eens naar Dragonball Z, Yu-gi-oh of Pokémon heeft gekeken weet dat Manga (of Anime) meisjes en jongens nogal eens hele vreemde haardrachten en haarkleuren hebben. Deze zomer schijnt dat supertrendy te zijn: dus allemaal aan het experimenteren geslagen! Want zulk haar krijg je niet zomaar!



Gelukkig bestaan er ook veel Anime/Manga meisjes met lang blond of bruin haar. Je moet het alleen even lekker stylen!


Anders...

Metamorfose

Uit de Dikke Van Dale:
me-ta-mor-fo-se (de ~ (v.), ~n/~s)
1 gedaanteverwisseling
2 (biol.) reeks van veranderingen van larve tot volwassen dier >> gedaanteverwisseling
3 (biol.) verandering van een orgaan in een ander
4 (geol.) het proces van mineralogische herkristallisatie en reconstructie

Keevie & Ik hebben sinds gisteravond ook een kleine, grafische metamorfose ondergaan...

18 maart



donderdag, maart 17, 2005

Postbodes

Nieuwe Sponsor!

FC Utrecht krijgt een supersponsor en tegen AZ zal de club in hun nieuwe shirts voetballen. Althans, dat stond in de krant. In de wandelgangen was TNT (voorheen TPG post) de nieuwe hoofdsponsor worden nu AMEV moet stoppen, omdat zij onder Fortis vallen (en die sponsoren Feyenoord al via Stad Rotterdam Verzekeringen, ook een onderdeel van Fortis). En als er in de wandelgangen gefluisterd wordt, dan zal het stiekem ook wel waar zijn. Met zo'n sponsor kan het alleen maar beter gaan en zal de wereldwijde faam van de FC zich nog sneller verspreiden. Per post, uiteraard!

Forza FC Utreg!

woensdag, maart 16, 2005

dinsdag, maart 15, 2005

Keveralfabet

Het wekelijkse alfabet loopt bijna op zijn einde, na de V van Vorige week is het nog maar vier letters te gaan tot het einde van het alfabet. Dat is nog één maand lang letters sparen. Deze Week gaat het over de...

van Wereldwijd
De Volkswagen Kever is wereldwijd bekend en geliefd. In Duitsland is hij ontworpen en tot 1978 ook gemaakt. Daarna is de productie naar Mexico verhuisd, waar duizenden Kevertjes van de band zijn gerold. In Amerika worden de films gemaakt van Herbie, maar ook Herbie reist daarbij de wereld rond (bijvoorbeeld in de film Herbie in Monte Carlo). Daarnaast zijn er verschillende clubs in Groot-Brittannië en Nederland. En er zijn Internetsites te vinden die afkomstig zijn uit Zweden en Zwitserland (om maar eens twee landen te noemen). Tja, als dat geen wereldwijde bekendheid is…

zondag, maart 13, 2005

Hubberdebub

Hup

Ik heb een hub. En dat is heel handig, omdat ik nu meer USB apparaten aan mijn laptop kan aansluiten. Eén puntje: ze hadden het beter een 'hup' kunnen noemen, want je sluit de apparaten in je hub en hup je kunt aan de slag.

vrijdag, maart 11, 2005

Noodklok van medici

De elleboog onder discussie

Zou het dan eindelijk eens een keer bestraft gaan worden met een rode kaart? Want dat het niet goed kan zijn voor je hersenpan kon ik de heren medici ook wel vertellen. Hieronder het bericht, zoals hij op Dokterdokter.nl te lezen is:

Topmedici zien gemotiveerd sloopgedrag op velden
Invloedrijke sportmedici hebben de noodklok geluid over wangedrag op sportvelden. Dit bleek op een recent in het Zwitserse Sankt Moritz gehouden conferentie over hersenletsel. "De specialisten zijn de gedragsstoornissen beu," zegt de woordvoerder van de bijeenkomst, de Nederlandse neuropsycholoog dr. Erik Matser. "Het is gemotiveerd gedrag om iemand ernstig letsel toe te brengen. Dit kan zo niet langer." Het ging in Sankt Moritz daarbij met name over 'de elleboog'. Matser ziet 'toenemende wreedheden' binnen de lijnen. "Dat moeten we zien te kanaliseren. Dergelijke misstanden worden op scholen, op het werk en in de samenleving ook aangepakt. In Zwitserland hebben we gezegd dat het niet zinvol is nog zeshonderd extra artsen op de velden te zetten. Laat de overkoepelende bonden preventiever optreden."

donderdag, maart 10, 2005

woensdag, maart 09, 2005

Teigetje...?

Afgelopen zomer was ik in Dierenpark Amersfoort, gewapend met mijn spiegelreflex natuurlijk. Daar maakte ik deze foto van een lief tijgertje, die waarschijnlijk iets minder stuiterig aandoenlijk is dan Teigetje. Deze foto siert alweer een tijdje mijn desktop. En, al zeg ik het zelf, hij blijft mooi!



dinsdag, maart 08, 2005

Keveralfabet

Valentijnsdag is al voorbij, maar anders zou je een extra flesje olie voor hem kopen. Men heeft het wel eens over mannen die hun auto welterusten kussen. Affectie voor je auto is heel normaal, vind ik tenminste. Deze nieuwe letter uit het Keveralfabet past dan ook wel bij mij, want ik heb hier ook een beetje last van eigenlijk... We hebben het hier over de...

van Verliefd
De meeste Keverrijders zijn ooit verliefd geworden op de Kever doordat hun eerste auto een Kever was of omdat de ouders al in een Kever reden. Meestal is het liefde op het eerste gezicht. Daarna laten vorm, kleur, uitstraling en type model je niet meer los. Het is dan ook gewoon een vreselijk lekker ding!

maandag, maart 07, 2005

Sneeuwballen

Sneeuw-pret?

Dit weekend werd de thuiswedstrijd van Ajax afgelast, wegens het gevaar voor spelers en supporters door sneeuw op het dak van het stadion. Okay, nu zit er een dak op de Amsterdam ArenA tegen negatieve weersinvloeden, kunnen ze nog niet voetballen.

zondag, maart 06, 2005

Sport vanaf de bank

Super!

Het hele weekend was vol met verschillende sporten! Althans, niet voor mij: ik zat heerlijk op de bank. Zo was er al vanaf donderdag de WK afstanden voor schaatsers. Hartstikke super. Met een schitterende 10 kilometer afgelopen zaterdag (3. Hedrick, 2. Carl Verheijen en 1. Bob de Jong) en een verrassende winnares op de 1000 meter (Barbara de Loor) op zondag. Vandaag dus. Het was vandaag ook de eerste keer dat er een ploegenachtervolging werd gehouden op de WK Afstanden. En het Nederlandse team, bestaande uit drie van mijn favorieten: Carl Verheijen, Erben Wennemars en Mark Tuitert, werden op dit nummer de eerste wereldkampioenen!
Dit weekend stond ook in het teken van Davis Cup tennis. Vrijdag begon dat al met een spannende wedstrijd die de niet topfitte Sjeng Schalken wist te winnen. Wessels won de tweede partij van de Zwitsers, maar de zaterdag was niet een oranje dag! Na 2 sets voor te hebben gestaan en een matchpoint in de derde set, gingen de Zwitsers er toch met de winst vandoor. Vandaag moest dus uitblijken of de vierde wedstrijd voldoende was, of dat er een vijfde keer aan te pas moest komen. Na een zinderende, spannende wedstrijd met veel advantages en matchpoints, wist Sjeng dan toch de vijfde set met 9-7 naar zich toe te trekken! Waarna hij coach Bogstra huilend in de armen viel. Dat is nu topsport!
Al met al een superweekend wat de sport aanging voor Nederland. Heerlijk om dat mee te maken, al is het dan uit je luie stoel!

zaterdag, maart 05, 2005

Blog-familie

Voor elkaar!

Zo, ik heb de hele family aan de blogspot! Mijn pappie heeft er nu ook eentje, met hele leuke foto's van Eendjes... onder andere. Maar ach, het beste is om even zelf te gaan kijken. Waar? Op http://henkdenijs.blogspot.com!

Who's next?

vrijdag, maart 04, 2005

Spetter pieter pater

Bijna...

Ik heb mijn aanvraag voor mijn nieuwe Spetterpas op de bus gedaan! Nog even en ik kan mijn vriendjes weer live zien!



donderdag, maart 03, 2005

Muppet effect

Omroep installatie

Wie kent dat effect van de Muppets, dat wanneer een voiceover door studio of theater dendert, iedereen om zich heen, maar in ieder geval naar boven gaat staan kijken? Vanmiddag was dit effect heel goed te zien op Amsterdam Centraal Station. De omroepster (live!) riep namelijk echt gericht goed om.
Picture this: je staat op het station en tegenover je staat een heel perron vol met mensen te wachten op de stoptrein naar Enkhuizen. De omroepinstallatie floept aan en je hoort een vriendelijke dame zeggen: 'Hier volgt een bericht voor de reizigers op perron 7'. En iedereen, maar dan ook iedereen, op perron 7 kijkt direct omhoog of om zich heen om zich tot de stem uit de lucht te richten.
Echt heel grappig! Zo zie je maar dat de reacties van de Muppets toch niet helemaal uit de lucht zijn gegrepen.

woensdag, maart 02, 2005

Keevie & Ik

In de sneeuw

Het mooiste aan sneeuwwitte paden en wegen, is de stilte die het veroorzaakt, ookal razen er honderden auto's langs. Het maakt de wereld sereen, stil en vooral licht... krakend onder de schoenen, knarsend onder autobanden. Sneeuw maakt de wereld mooier. En het is prachtig om Keevie er in ondergedompeld te zien...

Ik heb nog nooit, maar dan ook echt nog nooit in zo'n prachtige sneeuwbui gereden. Eigenlijk heb ik, zolang ik mijn rijbewijs en Keevie heb, niet in de sneeuw gereden. Het was voor ons dus de eerste keer. En wat was deze prachtig! O, Keev heeft wel eens met zijn voetjes in de sneeuw gestaan, maar niet zo. En we hebben samen ook wel eens een natte sneeuwbui gehad, maar dit... Schit-te-rend!
Echt, hoe vaak rijd je nu 70 km per uur over de snelweg en een beetje glijdend over de binnenwegen met maar 10 tot 15 km per uur? Nooit toch? En als je het doet, wordt het je niet in dank afgenomen. Het vreemde is dat alle gasten die normaal met heftige regenbuien en dichte mist met 140 over de snelweg razen, nu ook allemaal rustig aan tuften met de stoet. Geen file's, wel wat tegen elkaar aan gegleden auto's. Maar niet Keevie (die als ik een uur later van mijn werk had weggegaan had moeten uitgraven), die met zijn witte neus en dakje mij droog en warm naar huis bracht. Natuurlijk heb ik thuis een paar fotootjes van mijn witte Keev gemaakt, die ik zal plaatsen wanneer ze ontwikkeld zijn. Daarna mocht hij naar zijn eigen warme stalletje, waar ik de meeste sneeuw van hem heb afgeveegd, zodat hij beter kon drogen. Want handdoeken in zijn formaat heb ik nu eenmaal niet!
Vannacht sneeuwt het nog even door, dus met een beetje geluk zet de winter nu echt goed door. En het is lang geleden dat er zo'n pak sneeuw is gevallen, dat ook daadwerkelijk is blijven liggen! Straks moet ik nog sneeuwkettingen gaan aanschaffen voor de Keev!

dinsdag, maart 01, 2005

Keveralfabet

Oh U rijdt in een Kever? Of rijdt U niet in een Kever? Tegen Keevie mag best wel 'je' gezegd worden hoor. Overigens tegen mij ook. Maar af en toe mag je best even een U'tje laten vallen. Een nieuwe maand en dus ook weer een nieuwe letter in het Keveralfabet. En je raadt het vast wel. Het is de...

van Uniek
Kevertjes zijn uniek. Nergens ter wereld zie je immer namaak Kevertjes rijden. Je hebt de Deux-Chaveau (Eend), de Mini Cooper en de Fiat 500 en ze zijn allen uniek dankzij hun vorm. Ook de vorm van de Kever is uniek. Maar niet alleen de vorm maakt de Kever zo bijzonder en enig in zijn soort, ook de simpele techniek en het feit dat hij speciaal voor het volk is gefabriceerd. Keevjes zijn gewoon anders dan anders. Ze vallen niet alleen op door hun uiterlijk: ook het Kevergeluid is 'one of a kind'. De een zegt dat er een vrachtwagen langs komt, de ander noemt het een rochelende motorboot. Eén ding is zeker: geen andere auto maakt zo'n heerlijk aanwezig geluid. Kortom, Keevjes vallen lekker op tussen alle andere auto’s, doosjes op wielen of koekblikken!

Vroemmmmm....

B'Day Countdown