Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zondag, maart 06, 2005

Sport vanaf de bank

Super!

Het hele weekend was vol met verschillende sporten! Althans, niet voor mij: ik zat heerlijk op de bank. Zo was er al vanaf donderdag de WK afstanden voor schaatsers. Hartstikke super. Met een schitterende 10 kilometer afgelopen zaterdag (3. Hedrick, 2. Carl Verheijen en 1. Bob de Jong) en een verrassende winnares op de 1000 meter (Barbara de Loor) op zondag. Vandaag dus. Het was vandaag ook de eerste keer dat er een ploegenachtervolging werd gehouden op de WK Afstanden. En het Nederlandse team, bestaande uit drie van mijn favorieten: Carl Verheijen, Erben Wennemars en Mark Tuitert, werden op dit nummer de eerste wereldkampioenen!
Dit weekend stond ook in het teken van Davis Cup tennis. Vrijdag begon dat al met een spannende wedstrijd die de niet topfitte Sjeng Schalken wist te winnen. Wessels won de tweede partij van de Zwitsers, maar de zaterdag was niet een oranje dag! Na 2 sets voor te hebben gestaan en een matchpoint in de derde set, gingen de Zwitsers er toch met de winst vandoor. Vandaag moest dus uitblijken of de vierde wedstrijd voldoende was, of dat er een vijfde keer aan te pas moest komen. Na een zinderende, spannende wedstrijd met veel advantages en matchpoints, wist Sjeng dan toch de vijfde set met 9-7 naar zich toe te trekken! Waarna hij coach Bogstra huilend in de armen viel. Dat is nu topsport!
Al met al een superweekend wat de sport aanging voor Nederland. Heerlijk om dat mee te maken, al is het dan uit je luie stoel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown