Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, januari 31, 2005

Sterren reis

To boldly go...

Het wordt eens tijd dat ik het ook eens heb over mijn favoriete tv-serie: Star Trek. En dan vooral The Original Series (zoals hij na het starten van alle andere series is gedoopt). TOS met Captain Kirk als gezaghebber, Mr. Spock, Leonard 'Bones' McCoy en al die anderen die de serie groot hebben gemaakt. De simpelheid van de decors en de special effects vervagen misschien bij wat ze nu allemaal kunnen, maar het acteerwerk en de supersterke verhaallijnen maken dat allemaal goed. Bovendien is de interactie tussen de personages zo echt, dat je vergeet dat het gespeeld is. Nu de drie seizoenen eindelijk op DVD zijn verschenen, kan ik urenlang genieten van deze verhalen. Waar ik maar eens vaker iets over moet gaan schrijven. In ieder geval tot afwachting van het volgende seizoen van Star Trek: Enterprise (de nieuwste serie die zich vóór Captain Kirk afspeelt) op tv, heb ik tenminste weer de drie 'S'-en op maandag: Schrijven, Saxofoon en Star Trek! En nee, ik ga mij niet laten verleiden tot een discussie wie de beste Captain van de Enterprise is... Volgens mij is dat namelijk wel duidelijk.

zondag, januari 30, 2005

zaterdag, januari 29, 2005

Zandwandeling

Korte Duinen

Op zaterdag gaan Pappa, ik en Bassie altijd wandelen in het bos. Meestal gaan we naar de Soesterbergjes, maar vandaag wilden we iets anders en zijn we naar de Korte Duinen geweest. Midden in het bos één grote zandvlakte met hele leuke kronkelende bomen. Jammer dat ik deze week niet mijn fotocamera meegenomen had, wat een sfeer zeg... schitterend. Nou ja, volgende keer maar weer. In ieder geval was het een prachtige wandeling, en even lekker banjeren door het zand zorgt bij Bas voor grote vreugde: die heeft heel wat kuilen gegraven!

Nadeel? Ja, ik zal morgen wel spierpijn hebben! Haha.

donderdag, januari 27, 2005

Keevie & Ik

Nukkig

Aangezien ik Keevie vaker benader als persoon dan als een auto, zou je kunnen zeggen dat hij een beetje chagarijnig is. Hij is wat nukkig, bokt een beetje en... slaat steeds af.

Ik snap het wel: ook Keevjes houden liever een winterslaap. Vooral wanneer het koud is en vriest. En hij net zo weinig zin heeft om wakker te worden dan ieder ander die in een warme omgeving kan slapen. Maar... handig is het niet. Wanneer op de snelweg een keertje remmen meteen in een afgeslagen motor resulteert. Of wanneer we voor het verkeerslicht gaan afremmen, omdat deze op rood staat, maar bij nadering op groen springt, en wij moeten opnieuw starten. Dus is Keevie vanmiddag naar zijn favoriete garage gegaan. En dat wordt nog even afwachten, want vorige week werd er ook niets gevonden...

Wordt vervolgd...

woensdag, januari 26, 2005

Voorbij

Amstel Cup: Jammer

Nou, dat was jammer... hoewel niet super, wel goed gespeeld. Jammer dat de scheids zo partijdig floot. Je zou bijna zeggen dat de KNVB het eindelijk voor elkaar heeft om Utrecht niet mee te laten dingen voor de titel... twee keer op rij was toch wel schandalig niet waar. Ach ja. Misschien is het wel ergens goed voor, want nu hebben we wat meer rust voor de competitie. En kunnen de jongens die nu geblesseerd zijn (want Foeke heeft minimaal zes basisspelers tekort door blessures en schorsingen, die ineens van de competitie ook voor de Amstel Cup gelden) weer herstellen.
Dan gaan we maar voor Europees Voetbal via de competitie!

Forza Utrecht!

Spannund potje

Amstel Cup: thriller

Voor FC Utrecht begint het vandaag weer: de achtste finales van de Amstel Cup. In Breda wacht NAC Breda ze op voor een partijtje cup-voetbal... dat belooft spannend te worden.

We weten namelijk dat Utrecht op het moment niet op zijn sterkst is: zeven spelers zijn geblesseerd (waaronder Stefaan Tanghe, afgelopen zondag gebeurd, maar niemand die dáárover rept, en Darl Douglas, ook uit het veld geschopt afgelopen zondag). Dat zijn er zeker vijf teveel...

Maar, FC Utrecht is een kuitenbijter. Als het moet, dan staan ze er. Als ze willen, dan kunnen ze het ook. Helaas is het een uitwedstrijd, dus moeten we het via Radio M (René van de Berg!) en/of SBS 6 vernemen hoe de jongens het doen. En ik hoop heel erg dat ze super hun best gaan doen. Puur uit eigen belang hoor: ik wil graag eind van het seizoen naar de Kuip om wederom de Amstel Cup op te halen.

Jongens: maak het waar! En veel, heel veel succes!

Forza!

dinsdag, januari 25, 2005

Keveralfabet

Het is wederom dinsdag en de vaste bezoekers van Keevie & Ik weten wat dat betekent! Het is keveralfabettijd en na de O van vorige week volgt nu de

van Publiciteit
Het had ook de P van Populariteit kunnen zijn, maar met de voorgaande letters is al gebleken dat de auto superpopulair is. De populariteit van de VW Kever wordt nog eens benadrukt door de vele sites op Internet, boeken, video’s en Keverclubs. Daarnaast zijn er ook verschillende vormen van Kever-merchandise op de markt, zoals posters, T-shirts, zeepjes, beeldjes, films en bumperstickers.

maandag, januari 24, 2005

Vandaag in...

1 woord

Ik ga vandaag in één woord beschrijven:

SSSSSNNNNNEEEEEEEEEEUUUUUUUUUUWWWWW!

Ahum: Sneeuw dus...

zondag, januari 23, 2005

Fluitist

In de hoofdrol

De winterstop is officieel voorbij! FC Utrecht begon met een verlies tegen de ploeg uit de hoofdstad: Ajax. Helaas werd het 2-0, een beetje geflatteerd want zo goed waren de Amsterdammers niet. Het was meer dankzij scheidsrechter Luinge, die een prachtige hoofdrol voor zich opeiste door de regels van het voetbal anders te interpreteren dan dat ze betekenen. Vreemd. Jammer ook dat Studio Sport niet liet zien wat wij vandaag op de tribune wél hebben gezien.
Helaas helpt nakaarten ook niet. Het is gebeurd. Voor het eerst heb ik FC Utrecht thuis in de Galgenwaard zien verliezen van Ajax. Zonde. En dan ook nog op deze manier: Darl Douglas werd letterlijk uit het veld getrapt en Stefaan Tanghe bijna ook.
Als we woensdag maar winnen van NAC Breda voor de Amstel Cup, dan zijn we weer een stapje dichterbij de finale!

vrijdag, januari 21, 2005

Voor mij!

Rainbow Connection

Het is 14.44 en het spookt buiten. Harde slagregen, wind en hagelstenen. En wat zie ik, fel en doorschijnend, in prachtige kleuren, vlak voor het raam waar ik zit? Een schitterende, heldere, grote regenboog.

Ik kan het niet helpen, maar volgens mij was die regenboog een beetje alleen voor mij...

donderdag, januari 20, 2005

Kusje!

Disney solo's

Ik heb met Kerst een prachtig muziekboek gekregen met Walt Disney songs uit de films. Dus met nummers uit Aladdin, Beauty & the Beast en The Little Mermaid. Met een liedje uit die laatste ben ik bezig. Naast het notenschrift in het boek heb je tevens een begeleidingscd. Ik mis alleen nog de zingende krab Sebastiaan en dan ben ik helemaal compleet. Hier de tekst van zowel het origineel als de Nederlandse vertaling. Omdat ik het liedje maar in mijn hoofd blijf houden en ik nu de tekst kan leren. Maar ook zodat iedereen weet wat ik nú weer loop te neuriën!

Kiss The Girl
Percussion, Strings, Winds
Words ...

There you see her
Sitting there across the way
She don’t got a lot to say
But there’s something about her
And you don’t know why
But you’re dying to try
You wanna kiss the girl

Yes, you want her
Look at her, you know you do
It’s possible she wants you, too
There is one way to ask her
It don’t take a word
Not a single word
Go on and kiss the girl

Sing with me now
Sha-la-la-la-la-la
My, oh, my
Look at the boy too shy
He ain’t gonna kiss the girl
Sha-la-la-la-la-la
Ain’t that sad
Ain’t it shame, too bad
You gonna miss the girl

Now’s your moment
Floating in a blue lagoon
Boy, you better do it soon
No time will be better
She don’t say a word
And she won’t say a word
Until you kiss the girl

Sha-la-la-la-la-la
Don’t be scared
You got the mood prepared
Go on and kiss the girl
Sha-la-la-la-la-la
Don’t stop now
Don’t try to hide it how
You wanna kiss the girl
Sha-la-la-la-la-la
Float along
Listen to the song
The song say kiss the girl
Sha-la-la-la-la-la
Music play
Do what the music say
You wanna kiss the girl

You’ve got to kiss the girl
Why don’t you kiss the girl
You gotta kiss the girl
Go on and kiss the girl
Kus haar dan
Slagwerk, Strijkers, Blazers
Woorden...

Daar zit ze dan
Vind je haar niet een juweel?
Zeggen doet ze niet erg veel
maar ze heeft iets bijzonders
Ja, je raakt verward
want je hart klopt zo hard
omdat je haar kussen wilt

Ja, dat is waar
Geef het nou maar eerlijk toe
Kijk naar haar, dan zie je
hoe zij op jou zit te wachten
Doe zoals het hoort
en verspil geen woord
Toe jongen, kus haar dan

Zing maar mee dan
Sjalalalalala
weeowee
Je krijgt een reuze spijt
als je geen vin verroert
Sjalalalalalajeeojee
Je raakt
die meid nog kwijt
en dat is heel beroerd

Dit is je kans
't Is een mooie volle maan
Laat je nu toch even gaan
Het is zo natuurlijk
Jij weet hoe het moet
Nou, laat dan zien hoe goed
jij haar wel kussen kan

Sjalalalalala
wees niet bang
Die lieverd wacht zo lang
Schiet op en kus haar dan
Sjalalalalala
wees een man
Zij is in vuur en in vlam
Nou jongen, kus haar dan
Sjalalalalala
zet maar door
We zingen steeds in koor
Toe jongen, kus haar dan
Sjalalalalala
het wordt tijd
dat jij die lieve meid
nu met een kus verblijdt

kus haar dan (ja, doe het)
kus haar dan (ja, doe het)
kus haar dan...
kus haar dan... kus haar dan...


dinsdag, januari 18, 2005

Keveralfabet

Dolle dinsdag? Dinsdag droogdag? Nee, dinsdag Keveralfabetdag! En vandaag zijn we alweer beland bij de vijftiende letter van het alfabet. 'Oh, oh, oh, wat zoek ik toch voor letter...', juist de

van Ongeneeslijke Ziekte
En nu niet meteen denken 'getver, kun je ziek worden van een Kever!', en stoppen met lezen. De Keverliefde of -gekte is namelijk een soort ziekte. Ongeleeslijk ook nog. Eenmaal besmet, voor altijd besmet. Je koopt er één, wat waarschijnlijk ook nog eens je eerste auto is, en voor je het weet ben je zelf verkocht. De rest van je leven ben je een VW Kever-fan. De keerzijde van deze medaille is dat er ook Keverhaters zijn en die kopen er nooit meer één - wat erg weinig voorkomt. Nee, eenmaal in een Kever gezeten, die typische geur opgesnoven, een ritje ermee gemaakt te hebben, al die kijkers te hebben gezien, en je wilt nooit meer anders...
Ik in ieder geval niet!

maandag, januari 17, 2005

Keevie & Ik

Loos-drecht

'Volg de borden Hollandsche Rading. Ga op de rotonde linksaf richting Loosdrecht. Vervolg uw weg en ga op de T-splitsing naar rechts.'
So far, so good, dachten Keevie en Ik vandaag toen we voor het werk 'even' naar een awarduitreiking in Loosdrecht gingen. Tot nu toe klopte de routebeschrijving precies. En wij konden het perfect volgen. Geen gehannes van 'sla af in zuidelijke richting en na 500 meter ga je rechtsaf', nee gewoon recht toe recht aan 'volg de borden' en 'bij de T-splitsing rechtsaf'. Het klopte helemaal en Keevie en Ik (die een reputatie van verkeerd rijden hebben, zelfs mét routebeschrijving, al is die reputatie de laatste tijd aan het verbeteren) voelde ons super. Geen wonder, want we hadden net getankt.
Het ging op rolletjes, totdat we Nieuw-Loosdrecht achter ons lieten en 'bij de volgende rotonde linksaf naar Loosdrecht' moesten. Op de bewuste rotonde konden we rechtsaf naar Hilversum, rechtdoor het Jagerspaadje op en linksaf richting een vliegtuigje en weer terug naar Utrecht/Maartensdijk... Géén Loosdrecht, het bordje was zeker voor het gemak ge'loos'd.
Maar goed, het werd een gratis rondje van de zaak, het industrieterrein bij Hilversum op waar we een informatiebord hadden gespot..., waar we ook niets aan hadden. Ik weet immers niet in welke deelgemeente de locatie lag, waar we met een kleine tien minuten moesten zijn...
Dan maar op de gok, dacht ik, draaien en dan op de bewuste rotonde rechtdoor (dus linksaf vanuit de oorspronkelijke route). We staken de weg over, draaiden bij een Volvodealer en vervolgden onze weg naar de verkeerslichten. En wat stond daar helder en blauw met witte letters? Rechtaf en rechtdoor op de rotonde richting Loosdrecht!
Daarna klopte de beschrijving als een bus. Exact 4 kilometer na (wederom) het verlaten van Nieuw-Loosdrecht lag dan Villa 't Witte Huis. Zo'n ouderwetse herenboerderij aan het water. Gevonden dus.
En om 17.00 weer naar huis. Netjes de mensen bedankt en gedag gezegd en Keevie uitdraaien...dacht ik. Omdat het erg druk was, moesten we op de milimeter draaien... Keevie kwam er precies een paar tekort om langs één auto te sturen. Gelukkig werd ik geholpen door een meisje van Kosmetiek en de man van L'Oréal kwam snel zijn auto weghalen.
Toeterend hebben we hem bedankt. Om maar snel weer terug te gaan naar huis. Ik moest immers nog naar saxofoonles.
Terug gaat altijd makkelijker: Utrecht wordt altijd wel aangegeven op de borden. Binnendoor via Maartensdijk en Groenekan was ik precies om 18.00 thuis. Snel gegeten en naar de Muziekschool. Zonder Keev. Die mocht lekker opdrogen in zijn garagetje.

zondag, januari 16, 2005

Mama's Wijsheden

deel 8


Ken je dat, wanneer je een vlek maakt op een schoon tafelkleed dat je er eigenlijk een beetje boos om zou willen worden? Of wanneer je iets laat vallen en het is meteen verdeeld in duizend stukjes? Of wanneer je hete koffie morst op je eikenhouten tafel en dat dit dan zo'n fijne uitgebeten plek achterlaat? Mijn mamma zei dan altijd, tja, dan had het maar geen ... moeten worden. En dat is de wijsheid van vandaag. Op de puntjes vul je dan in om welk voorwerp het gaat. Koffie op de tafel? Dan had het maar geen tafel moeten worden. Morsen op je schone tafelkleed? Dan had het maar geen tafelkleed moeten worden. Het is de positieve benadering. En bovendien, met een doekje of stoffer en blik is de schade zo weer verholpen. En wanneer er dan iets mis gaat met dat doekje? Juist, dan had het maar geen schoonmaakdoekje moeten worden!
Kortom, 't is niet erg, even opruimen en weg is het weer!

zaterdag, januari 15, 2005

Een Bischop voor Berry

De liefste

Vandaag hebben we weer eens een potje Heroclix gespeeld. Dit keer waren we met zijn negenen bijeengekomen in Beesd. Na twee potjes te hebben gewonnen en twee te hebben verloren had ik niet het toernooi gewonnen. Helaas. Maar de meeste vonden mij het liefste, aardigste of het vriendschappelijkste: want er werd het meest op mij gestemd voor de fellowship award.
En nu heb ik een Limited Edtion figuurtje gewonnen van Bishop!

donderdag, januari 13, 2005

Zucht

A breath away's not far, to where you are...

Moderne Slavenhandel

Sssh...

Het is errug stil op de afdeling nu drie collega's via de moderne slavenhandel zijn verkocht aan een ander bedrijf...
En andere collega's niet werken vandaag.

Je hoort alleen het tikken van vingers op knopjes, dus het toetsenbord. Veel te melige, ondeugende en baldadige mensen op de afdeling en vooral... je kunt iedereen op mijlenver horen telefoneren.

Maar voor nu: ssssst....

woensdag, januari 12, 2005

Vier van hetzelfde

Kwartet!

Wie kent deze uitspraak niet, meerdere keren geroepen tijdens je kindertijd, terwijl je weer vier kaarten binnen eenzelfde categorie bij elkaar had verzameld, tijdens een spelletje kwartetten.
Mijn nichtjes en neefjes kwartetten nog regelmatig. K3 is nu favoriet. Zelf bezit ik heel wat kwartetspellen, onder andere van Muppet Babies, Sesamstraat en de Smurfen. En dan altijd een beetje boos op elkaar worden als iemand juist dat leuke figuurtje als eerste bij elkaar gekwartet heeft...
Binnenkort ga ik weer zeer intensief kwartetten. Met mijn saxofoon!

dinsdag, januari 11, 2005

Keveralfabet

Het Nieuwe Jaar is met de letter M begonnen. Hier volgt de tweede letter van 2005, die heel goed past bij het fenomeen 'nieuw', namelijk de...

van New Beetle
De jongste telg van de Keverfamilie stond in de zomer van 1998 te trappelen om zijn intrede te doen. De nieuwe kleine VW heet New Beetle en maakt al enige jaren de wegen onveilig. Er werd verwacht dat hij net zo populair zou worden als de Kever van 1934. Voornamelijk doordat de New Beetle heel veel op zijn voorouders lijkt. Baby Beetle is alleen qua vorm veel meer met zijn tijd mee gegaan. En ook qua inhoud. Zo zijn er erg veel verschillen met zijn overgrootouders te noemen. Een essentieel verschil is dat de motor bij de New Beetle voorin ligt en niet meer luchtgekoeld is. Iets wat de liefhebbers van de oude wagens een beetje steekt. Maar ach... zijn er niet altijd verschillen tussen de generaties te benoemen?




zondag, januari 09, 2005

Schaatsen

Kampioen

Bijna stond er vandaag een Nederlands meisje op het podium naast twee Duitse dames bij het EK Allround in Thialf, Heerenveen. Bijna... maar dus net niet helemaal, omdat haar vijf kilometer best wel zwaar was. Maar ik voorspel dat we van Ireen Wüst nog heel veel gaan horen!
Anni Friesinger is wederom Europees Kampioen bij de dames geworden, maar ook zij moest er voor knokken. Het werd dus een Duits podium. Iets wat bij de dames de afgelopen jaren heel normaal aan het worden is.
Net als het één, twee, drie, vier van de Nederlandse mannen. Jochem Uytdehaage (uit Utreg) werd Europees Kampioen bij de heren. Een dubbele overwinning, aangezien hij afgelopen zomer nog helemaal in de kreukels lag door een zwaar auto-ongeluk. Hierdoor liep hij heel veel trainingsachterstand op, omdat hij ook nog moest revalideren.
Gefeliciteerd Jochem! Mannen die zo diep zijn geweest en dat weer zo snel de top op klimmen, zijn de echte kampioenen!

zaterdag, januari 08, 2005

Utreg - Lokeren

Sport-ief!?

Zo is het nog hartstikke winterstop en zo zit je op zaterdagmiddag gewoon in het stadion. Het ging om een oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en het Belgische SP Lokeren. Een wedstrijdje tussendoor met een collecte voor Giro 555, zo even voor het vertrek naar het trainingskamp in Spanje. De jongens voetbalden goed tegen het niet zo sportieve Lokeren, dat counterde en erg veel schoppen uitdeelden op enkels en hakken. Helaas verloor Utrecht met 1 goal tegen, maar het ging meer om de gezelligheid. Veel jonge beloften mochten hun debuut maken en dat is altijd leuk om naar te kijken.
Het was helaas niet superdruk (de Bunnikside was rustig omdat het zaterdag was en veel van die supporters dan in de supermarkt werken, maar ook omdat er een rel gaande is tussen de besturen van de supportersvereniging en de club), maar dat mocht de pret niet drukken. Bovendien zaten veel supporters van de Cityside bij ons op de Zuidtribune. De Citysiders moesten uitwijken naar een andere plek in het stadion, omdat er winkels onder die tribune zitten. Deze waren uiteraard open.
De Citysiders die achter ons plaats hadden genomen, waren hartstikke gezellig. Eentje ging geheel alleen een spreekkoor verzorgen waarbij hij de ploeg aanmoedigde op de onverstaanbare wijze waarop een heel stadion dat altijd doet... Lachen dus!
Probleem met de rustige tribunes dat de jongens op het veld je nu écht moesten kunnen horen, wanneer je even iets riep. Wij konden namelijk ook alles van iedereen verstaan... Maar ach, Joost Terol stond op het doel en niet René Ponk, dus heb ik mij maar een beetje ingehouden.
Ondanks wat onsportieviteiten op het veld, bleven de supporters zeer sportief. Al vroegen we ons wel af of de Belgische supporters wel bij de juiste sport aanwezig waren, toen ze scandeerde: 'Jokeren, jokeren, jokeren!'

Jarig

Happy Birthday

Happy 70th Birthday, Elvis Presley.
You will always be on our minds.

vrijdag, januari 07, 2005

Klein mijlpaaltje

Bijna...

Nog een paar uurtjes werken en dan... is het weekend!
En zit mijn eerste werkweek van het Nieuwe Jaar er weer helemaal op.

donderdag, januari 06, 2005

Wie schrijft...

Ik blijf!

Soms moet je voor dingen gewoon gaan zitten en er mee aan de slag gaan. Dat geldt zeker voor mij en mijn studie Italiaans voor beginners... waar ik al sinds de zomer van 2003 mee bezig ben.
Maar, ik heb de draad weer opgepakt en ben vol goede moed en zin weer begonnen bij... het begin. Tja, ik blijf anders die grammatica regels niet begrijpen en dingen fout doen. Dus zit ik nu iedere avond achter de computer de lessen overzichtelijk samen te vatten.
Dat is voor mij de beste studeermethode geweest, altijd zelf de lesstof samenvatten. Met de hand of direct in de computer. Het is een cliché, en gedraagt zich ook als een eeuwige waarheid: wie schrijft, die blijft!

woensdag, januari 05, 2005

Fa's SoulBlues

Echte soulblues

Nee, hij maakt geen reclame voor een bad&douche of deodorant merk, maar imiteert de trompet. Een mooi soulliedje, met een beetje blues. Misschien had dit het thema nummer van SoulBlues moeten zijn...

Fa-fa-fa-fa-fa-fa (Sad song)
Otis Redding

Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa
Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa

I keep singing them sad sad songs, y'all
Sad songs is all I know
I keep singing them sad sad songs, y'all
Sad songs is all I know

It has a sweet melody tonight
Anybody can sing it any old time
What in your heart puts you in a groove
And when you sing this song
It'll make youre whole body move
It goes

Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa
Your turn
(trumpets go) Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa
I'll turn
Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa
Your turn, now
(trumpets go) Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa

All my life I've been singing these sad songs
Trying to get my message to you
But this is the only song, y'all, I can sing
And when I get to singing my message to you
It goes

Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa
Your turn
(trumpets go) Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa

Its a lovely song ya'll
Sweet music honey
Its just alive
It tells a story, baby
You've got to get your message
A strong message, honey
I'm worried alive, baby
I'm worried alive [Watch me]

Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa
Your turn
(trumpets go) Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa
Everybodys turn
Everybodys turn
(sings with trumpets) Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa
One more time
Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa
Worried alive

dinsdag, januari 04, 2005

Keveralfabet

De eerste dinsdag van het Nieuwe Jaar en dus de eerstvolgende letter uit het Keveralfabet. We beginnen 2005 goed met de

van Modellen
Hoewel alle VW Kevers opelkaar lijken, is hij toch in veel verschillende modellen geproduceerd. De prototypes hadden geen achterruit, de eerste modellen daarna hadden een gedeelde achterruit wat leek op een brilletje. Die Kever werd daarom Brilkever genoemd. Daarnaast zijn er verschillende jubileumauto’s gemaakt, zoals de Marathon (er waren 15.007.034 Kevers gemaakt), de Big Kever (sportmodel) en de 50 Jahre Käfer-model (Kever bestaat 50 jaar). En een zeer populaire Kever is altijd nog de Cabriolet. Ook is er een verschil tussen Duitsertjes en Mexicaantjes wat verwijst naar waar het Kevertje is gefabriceerd. Keevie is eigenlijk een Silver Bug, wat onder andere inhoud dat hij een zilvermetallic lak zou moeten hebben, plus een speciale Striping bij de deur waarop staat 'Silverbug'. Kijk ook eens op Speciale Modellen om te zien hoe Keevie er dus eigenlijk uit zou moeten zien... Maar ik ben erg blij met zijn speciale groen metallic lakje. Een leuk detail: een Silver Bug is gestroomlijnder, iets lager dan een 'gewone' Kever (Kevers zijn immers niet 'gewoon') en hebben een langere neus, kleinere voorruit en is ietsjes breder dan de oude Kevers. Hierdoor heeft de Silver Bug een wat robuustere uitstraling. Op eerder genoemde website is meer te lezen over de verschillende modellen van de VW Kever!

maandag, januari 03, 2005

Bas in een doek

Brrr...



The weather outside is frightful, but my towel is sooo delightful! Since I've got no place to go, let it snow, let it snow, let it snow...

Een dagje natte sneeuw tijdens de afgelopen Kerstvakantie. Dan kruipt kleine Bassie graag in een grote, warme handdoek! Lief hè.

zaterdag, januari 01, 2005

Mama's Wijsheden

deel 7


Eindelijk is er dan weer eens een Mamma's wijsheden om te plaatsen op Keevie & Ik. Dit keer met een mooi woord, uitgevonden door mijn mamma toen ik haar voor een schoolopdracht had geïnterviewd. Ik vroeg haar namelijk om in één woord te omschrijven, wat ze van de Elfstedentocht had gevonden. En zij schreef het volgende op Grandifantaweldigmooi. Eigenlijk staat er: grandioos, fantastisch, geweldig en mooi. Ik had naast een prachtig citaat en woord een pakkende kop voor mijn artikel én we hebben er een typisch mamma-woord bij. Ik hoop dat ze ons vuurwerk ook grandifantaweldigmooi heeft gevonden...

Happy New Years

Champagne!



B'Day Countdown