Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zaterdag, januari 08, 2005

Utreg - Lokeren

Sport-ief!?

Zo is het nog hartstikke winterstop en zo zit je op zaterdagmiddag gewoon in het stadion. Het ging om een oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en het Belgische SP Lokeren. Een wedstrijdje tussendoor met een collecte voor Giro 555, zo even voor het vertrek naar het trainingskamp in Spanje. De jongens voetbalden goed tegen het niet zo sportieve Lokeren, dat counterde en erg veel schoppen uitdeelden op enkels en hakken. Helaas verloor Utrecht met 1 goal tegen, maar het ging meer om de gezelligheid. Veel jonge beloften mochten hun debuut maken en dat is altijd leuk om naar te kijken.
Het was helaas niet superdruk (de Bunnikside was rustig omdat het zaterdag was en veel van die supporters dan in de supermarkt werken, maar ook omdat er een rel gaande is tussen de besturen van de supportersvereniging en de club), maar dat mocht de pret niet drukken. Bovendien zaten veel supporters van de Cityside bij ons op de Zuidtribune. De Citysiders moesten uitwijken naar een andere plek in het stadion, omdat er winkels onder die tribune zitten. Deze waren uiteraard open.
De Citysiders die achter ons plaats hadden genomen, waren hartstikke gezellig. Eentje ging geheel alleen een spreekkoor verzorgen waarbij hij de ploeg aanmoedigde op de onverstaanbare wijze waarop een heel stadion dat altijd doet... Lachen dus!
Probleem met de rustige tribunes dat de jongens op het veld je nu écht moesten kunnen horen, wanneer je even iets riep. Wij konden namelijk ook alles van iedereen verstaan... Maar ach, Joost Terol stond op het doel en niet René Ponk, dus heb ik mij maar een beetje ingehouden.
Ondanks wat onsportieviteiten op het veld, bleven de supporters zeer sportief. Al vroegen we ons wel af of de Belgische supporters wel bij de juiste sport aanwezig waren, toen ze scandeerde: 'Jokeren, jokeren, jokeren!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown