Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zondag, mei 15, 2005

Ponk-ie!

Okay, het was geen beste wedstrijd. Er zaten een aantal vervelende spelers tussen die zich waarschijnlijk te goed vonden om een beetje hun best te doen. Zo was Douglas te egoïstisch om de ballen af te geven aan Stefaan of Michael. Hans van der Haar deed hartstikke zijn best (chapeau) en natuurlijk het middenveldduo Jean-Paul de Jong en Ricky Kruys waren echte doorzetters vandaag.

En dan was er René Ponk.

Goed hij maakte een inschattingsfout bij de 1-0 van Willem II door op zijn lijn te blijven staan in plaats van uit te stappen en de bal te pakken. Toch had Di Tomasso die bewuste bal geconcentreerder moeten wegwerken, maar goed. What's done is done...

Ponk werd helaas daarna nog twee keer gepasseerd. Niet alles was zijn fout. Maar klappen voor Willem II? En dan nog door die bewuste scorende speler uitgemaakt worden? Nee, dat gaat veel te ver. Bovendien blijft Reneetje mijn favoriete keeper. Hij heeft zelfs Hans van Breukelen in dat rijtje ver achter zich gelaten.

Bovendien was het Ponkies laatste thuiswedstrijd in Utrecht shirt: zijn contract liep af en daarom moet hij de club verlaten. Zichtbaar ziek zat hij op het veld na afloop te wachten op de uitslag van de verkiezing 'Beste speler van het Jaar', waar hij onder boe-geroep van zogenaamde supporters zijn prijs voor de derde plaats (achter Rick Kruys (2de) en David di Tomasso (3de)) mocht ophalen.

Ik vind het jammer dat de meeste zogeheten supporters al tien minuten voor tijd vertrokken. Verliezen hoort ook bij het spelletje. We zijn drie jaar lang verwend met Amstel Cup finales en Europa Cup wedstrijden en dit jaar hebben we dat niet gered. Nou en. Dan maar een rustig seizoen, goed bouwen aan het team en dan er weer hard tegenaan.

Helaas zonder Ponk, die het fluitconcert niet verdiende (gelukkig overstemde het applaus bij de ereronde dat). Als er eentje een fluitconcert verdiende dan was het Douglas wel... Nee, volgend jaar zal hij niet mijn favoriete speler worden. Ik weet nog niet wie wel. Maar Ponkie zal ik net als Pascal nog niet snel vergeten.

René Ponk! Heel veel succes met je keepersloopbaan!

En volgend jaar: Forza Utreg, wij zijn weer van de partij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown