Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zondag, september 04, 2005

Eindelijk!

Beachie boven water

Gisteren ben ik met mijn neef naar het Dolfinarium geweest. Dat ik daar graag kom, mag geen geheim meer zijn. Dat het nog gezelliger is met iemand erbij, dat is een waarheid als een koe. En we waren niet alleen bij de Dolfijntjes... we waren zeker met een mannetje of 5000... (!) als het er niet meer waren.

Het begon al met een giga rij voor de kassa, die overliep in een giga rij voor de Koepel (omgedoopt tot het DolfijnDomein). We hadden een plekje middenvoor, achterin de zaal gevonden (dus bovenin) en keken onze ogen uit, want het publiek bleef maar binnen stromen. Later zagen we dat er 2200 mensen in de Koepel kunnen.

Daarna duurde het zeker tien minuten voordat we het theater konden verlaten.

Vervolgens vielen we met ons neus in de Walrussenshow, het was te druk om even bij de Bruinvisjes te gaan kijken, dus liepen we door om in het Odiezee Café wat te gaan eten... uiteindelijk werd het een walrussenshow, ook achteraan op de stenentribune, maar we konden het goed zien.

Om maar direct een goede plek te vinden bij de dolfijnenshow hebben we het laatste applaus verkort en zijn we snel naar de Odiezee zelf gelopen. Daar vonden we een prachtig plekje vooraan het hek, midden voor het water. Het was eventjes wachten op de show, maar uiteindelijk hadden we wel de beste plekken. De mensen die op het verhoog stonden bij de uitgaande lift van het Odiezee café hadden een goede dag: Thea, Roxy en de andere dames waren met ballen aan het spelen en gooiden die zo naar de mensen in het publiek! Ik dacht direct terug aan mijn Dichter bij Dolfijnen dag, vorig jaar, waarbij ik ook met een bal heb overgegooid...

Na de show kwam een trainer naar waar wij stonden met twee dolfijnen. De ene herkende ik direct, dat was Smarty, de dolfijn die ik vorig jaar heb laten zingen tijdens Dichter bij Dolfijnen. En de andere... ik had wel een blik van herkenning. En de dolfijn keek mij ook eventjes aan... en ik dacht, dat zou best Beachie kunnen wezen... Maar om er zeker van te zijn heb ik het gevraagd en ja hoor, het waren Smarty en Beachie! En nu heb ik eindelijk ook een duidelijke foto van hem (want het zijn twee volwassen mannetjes) boven water! Super toch! Het leek wel een extra verjaardagscadeautje.

Na de dolfijnenshow hebben we eerst een frietje gegeten, konden we nog hoog terecht bij de Zotte Zeeleeuwen show (met Drijf in Show als binnenkomst act), en na een toiletpauze zijn we samen de Piraten 3D show ingegaan. En toen konden we eindelijk naar beneden! Waar het ook giga druk was, daar niet van, maar wanneer je even een tijdje blijft zitten wachten, wordt het vanzelf rustig. We hebben Spetter en Rocco nog bewonderd (en foto's gemaakt natuurlijk) en een stuk pizza gegeten. Een tijdje later hebben we nog een babytruitje (mét dolfijn) voor Gaja-Fleur gekocht en zijn na een rondje park (even bij Vliegertje kijken) op huis aan gegaan. Het was te druk om nog roggen te aaien en de andere dieren hadden een koeler heenkomen in het water gezocht. En dus deden wij dat ook maar.

Al met al een superdag. Morgen gaan de rolletjes (twee maar dit keer) naar de fotograaf. Dus wellicht zal ik Beachie nog even op Internet zetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown