Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, maart 01, 2004

Jazeker wel...

Voor de vijfde keer...

Voor de vijfde keer op rij is Ajax verslagen door FC Utrecht in het hol van de Utrechtse leeuw. Met 1-0! Tja, zoals Johan Cruijff altijd zei: 'Je hoeft maar één goal meer te maken dan de tegenpartij, en dan heb je gewonnen.' En dat is precies wat Utrecht gisteren in een zinderend en uitverkocht Galgenwaard deed. En dat op de schrikkelzondag van 2004!

Winnen: met 1 tegen 0. Invaller Joost Terol (keeper) hield verder ieder mogelijk Amsterdams gevaar uit het doel en hield zo de 0.

Het was een prachtige wedstrijd, een beetje gezapig (de term 'zomeravondvoetbal' viel menig keer op de tribune), maar met een paar schitterende acties van Utrechtse kant. En voor een koploper van de Holland Casino Eredivisie viel Ajax mij zwaar tegen.

Wat mij ook tegenviel was de mentalitiet: zodra de ploeg uit Amsterdam achter kwam, werden ze vervelend, wat zich uitte in een opstootje. Eerst geduw en getrek na het onderuit halen van Tanghe door Sneijder, waarop menig Utrechtspeler en Ajacied zich er mee bemoeide om de twee uit elkaar te halen. Hierbij kreeg Pascal Bosschaart bijna een klap in het gezicht van Maxwell. Gelukig had de scheidsrechter het deze week allemaal in de hand: goed gefloten Dick Jol!

Na het verlossende eindsignaal was het feest op het veld én op de tribune. Het 'You'll Never Walk Alone' klonk door de speaker en uit vele kelen vanaf de tribunes. Sjaals in de lucht en zingen maar. Kippenvel en een paar tranen dus... maar dat geeft niet. Dat is wat voetbal juist zo speciaal maakt...

B'Day Countdown