Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

donderdag, januari 09, 2003

Varkentjes

Je bent HOE je eet

Al surfend over de Lifestyle sectie van Tiscali kwam ik een leuk berichtje tegen over eten. Hoewel er altijd gezegd wordt 'je bent wat je eet', komt er uit een onderzoek van voedselketen McCain (o.a. lekkere frietjes en het 1, 2, 3 kipmenu) iets heel anders naar voren. Namelijk 'je bent hoe je eet'. Voor het onderzoek bestudeerde onafhankelijk psychotherapeute Christine Webber stiekem ruim driehonderd etende kinderen en volwassenen. Uit haar onderzoek komt naar voren dat er zes type eters zijn, drie voor elke sexe. Misschien leuk om eens tijdens een (intiem) etentje op te letten?

Vrouwen
De flirt
De flirt is een vrouw die eten gebruikt om de aandacht te trekken (en dan het liefste van mannen). Ze doet dat meestal door alleen met haar vork te eten.

De oppertunist
Deze vrouw beperkt zich niet alleen tot het eten op haar eigen bord. Ze bekijkt ook het menu van anderen en proeft daarvan.

De voedster
Ook wel het moedertype genoemd. Zij wordt gelukkig als ze anderen lekker ziet eten. Ze vraagt ook steeds of iedereen het wel lekker vindt of van het eten geniet.

Mannen
De hamsteraar
Deze man schept zoveel mogelijk voedsel op zijn bord en eet met zijn arm om het bord heen geslagen. Alsof hij bang is dat hij tekort komt.

De medisch specialist
Deze man behandelt zijn maaltijd met precisie. Hij zorgt ervoor dat hij de juiste proporties op zijn bord heeft liggen en snijdt het eten in passende stukjes voor de mond.

De snelheidsduivel
Dit type eter is weggelegd voor voornamelijk jongens en jongemannen: zij eten in hetzelfde tempo als dat het lichaam groeit... snel dus!

Herkenbaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown