Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, augustus 29, 2005

Doe je best

Vraagje

Lieve jongens van FC Utrecht,

Gisteren was ik aanwezig tijdens een zinderende wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente. De Bunnikside zweepte samen met Cityside en de andere twee tribunes zingend het spel op. Het handje vol Twente-supporters moedigden hun team net zo hard aan.

Bovendien werd er door FC Utrecht zeer aanvallend gespeeld. Ik denk dat jullie van de negentig minuten, zo'n tachtig voor het doel van Twente hebben gelegen. En maar aanvallen, schieten en nog eens aanvallen.

Leg mij dan eens uit, hoe je al die tijd in de aanval kunt zijn en daar maar 1 miezerig doelpuntje uithaald? Hoe kan het dat de Twente-aanvallers, zo door de verdediging heen rennen als ware het oefenpoppen. Hoe kan het, dat wanneer iedere corner na het nemen ervan op de hoek van het strafschopgebied uitkomt, daar niemand staat? Hoe kan het dat Dave twee zuivere kansen had en ze beide verspeeld?

Het enige antwoord dat ik kon bedenken was concentratieverlies. Het kan ook de druk zijn te willen winnen. Maar of het nu het een of het ander is, dan wordt het wel tijd er iets aan te doen. Want dit kan zo niet langer.

Trek je in de tussentijd niets aan van supporters die al tien minuten voor tijd vertrekken (die hebben namelijk het doelpunt gemist), zij vertrekken altijd tien minuten voor tijd, zodat ze vooraan in de bus kunnen zitten.

Maar trek je wel aan van het matige applaus dat van de tribunes neerstroomde tijdens jullie rondje. Dat applaus kwam namelijk van de echte supporters, die tot aan het laatste fluitsignaal blijven zitten. En het heel erg jammer en stom vonden dat al die minuten voor het doel niet zijn benut. Het moet toch pijnlijk zijn, dat de supporters die altijd blijven wachten tot na het laatste signaal, de pijn van het verlies niet met een denderend applaus hebben verzacht. Hun zwijgen moet genoeg zijn. Zwijgen moet sowieso erger zijn dan boe-geroep of fluiten...

De volgende wedstrijd is uit tegen PSV. Laat zien wie jullie zijn en wat jullie kunnen! PSV is ook maar gewoon een club uit de Nederlandse competitie. Jullie kunnen iedereen aan.

Als je je best maar doet. En eens een keertje je kansen benut!

Liefs uit VAK R.

FORZA!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown