Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

donderdag, november 25, 2004

Foeke's ouwe club

Jammuh

Zojuist heeft het eindsignaal geklonken in de UEFA Cup wedstrijd Club Brugge - FC Utrecht. En dankzij een lucky goal (nou ja... het was een mooie stift) op het randje van buitenspel (wat het een gelukkie maakte) van De Lange heeft Club gewonnen. Heel jammer, maar niet onverdiend.

De eerste helft speelde FC Utrecht niet onverdienstelijk, iedere tweede bal was voor een man in het rood en ze hielden druk. Bovendien kwamen ze in een man meer situatie: eentje van Brugge kreeg rood na een vuile overtreding. Misschien viel het te betwisten, maar als er geel wordt gegeven voor praten is inkomen met een te hoog been logischerwijze rood. Het werd nog wel recht getrokken hoor: eind tweede helft kreeg Timmie Cornelisse ook nog rood... Hij hinderde een doorgebroken speler. Het valt te betwisten of het een echte rode kaart was, in alle drie de herhalingen leek het toch verdacht veel op het gewoon spelen van de bal.

Utrecht nam geen voordeel uit het 10 tegen 11 spel en speelde in de tweede helft ronduit bagger in de bagger. De tweede bal was voor de mannen in het blauw, passes te kort of te krom en er werd niet op doel geschoten. Wat na 90 minuten spelen + blessuretijd resulteerde in 1-0 voor Club Brugge.

Met 0 punten uit 3 wedstrijden is Utrecht nu definitief uitgeschakeld in het UEFA Cup toernooi, met nog een wedstrijd te gaan in eigen huis op 16 december. Ach, die wordt dan gewoon voor de eer. Moet wel lukken in een kolkend Galgenwaard. Toch?

Ondanks dit verlies ben ik toch trots op 'mijn' jongens. Ik bedoel: tweede ronde UEFA Cup. Spelen tegen grote clubs, op een goede manier, dat is alleen maar mooie bagage voor volgend jaar. Hoewel het nu stevig balen is (Foeke had uiteraard erg graag van zijn oude club willen winnen vandaag), zal later blijken dat het ergens goed voor was. Waarschijnlijk dat 'we' volgend jaar wél gaan overwinteren in de UEFA Cup. Voorbarig? Nee hoor, Utrecht eindigt dit jaar niet alleen bovenin in het felbegeerde linkerrijtje, we gaan gewoon weer even de Amstel Cup ophalen in Rotterdam!

Forza!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown