Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, december 29, 2003

FC Utrecht...

...in kraaltjes

Laatst heb ik voor mijzelf in oranje kraaltjes op een zwart T-shirt de tekst 'Dance' geborduurd. Onder het mom van 'promoshirt' voor mijn boek. Je zou denken dat ik na het maken van een eigen elviscape met een walvisstaart in pailletjes (zo'n twee jaar geleden) voor de komende 25 jaar genoeg gehandwerkt had, maar niets is minder waar. Want nu ben ik begonnen aan een nieuw project.

Bij iedere wedstrijd die ik naar het stadion ga, gaat Koekiemonster met mij mee. Hij is een handige rugzak die de gehele wedstrijd op mijn buik bivakkeert en zo de wedstrijd met open mond gade slaat. Wij zijn samen ook redelijk bekend op de tribune, er wordt zelfs gevraagd, wanneer ik hem even niet vast heb, of ik mijn voetbalmascotte ben vergeten. De titel van voetbalmascotte heeft hij verworven sinds de zinderende Amstel Cup finale in De Kuip afgelopen juni, waar hij voor het eerst mee naar toe mocht. En we wonnen. Dus sindsdien hoort deze Hooligan ook bij het legioen.

Zelf bezoek ik iedere wedstrijd gewapend met T-shirt (Eén ding is zeker...!) en sjaal, die, sinds de winter in Nederland is ingezet, niet meer om Koekies nek zit. Maar met een kaal buikje naar de wedstrijd is ook zo wat. Dus besloot ik om een rood shirtje voor Koekie te maken. Dit shirtje heeft hij al een wedstrijd aan gehad (tegen Volendam) en dat bracht ook geluk. Tevens heb ik ook heerlijk warme handen, omdat ik die erin kan verstoppen.

Maar een rood shirtje is maar een rood shirtje. Vooral als je bedenkt dat er meerdere clubs in de Holland Casino Eredivisie (wat een mond vol trouwens!) met rood aan hun lijven een balletje trappen. En we willen wel zeker ervan zijn dat iedereen weet voor WIE Koekie precies is.

Dus ben ik gisteren begonnen met blauwe, witte en rode kraaltjes, een sjabloon, een naald en een stift. Eerst heb ik het FC Utrecht logo op het rode shirtje getekend. En daarna begonnen met het opvullen van de vlakken in de juiste kleuren. Het is even een aantal uren werk (met heel veel plezier) maar dan heb je ook wat. En Koekie? Die maakt straks de blits op de tribune!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown