Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zondag, december 14, 2003

Lieve Orka

Dag Keiko...

Keiko, de orka die Willy in de films Free Willy speelde is overleden, zo meldde de verschillende nieuwsbronnen op de radio gisteren. Vrijdag 12 december is hij overleden aan een plotselinge longontsteking. Hij is 27 jaar oud geworden.

Sinds ruim een jaar woont Keikoin de Noorse Taknesfjord. Keiko's verzorgers zeiden dat het dier niet meer te redden was omdat de ziekte zo plotseling optrad en de toestand van het dier snel verslechterde. Enkele uren nadat de verzorgers hadden opgemerkt dat Keiko lusteloos leek en geen trek in voer had, stierf hij.

Keiko, die anderhalf jaar geleden na een lange periode van gevangenschap begon aan een leven in het wild, was de ster in drie 'Free Willy'-films, waarin een jongetje vriendschap sluit met een orka en hem aanmoedigt over de muur van een aquarium te springen en van de vrijheid in de oceaan te genieten. In 1998 werd hij echt bevrijd: vanuit Mexico werd hij naar IJsland teruggebracht, nadat mensen die hem in de film 'Free Willy' uit 1993 hadden gezien, een campagne voor zijn vrijlating waren begonnen.


Keiko in zijn nieuwe aquariumthuis in Noorwegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown