Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zondag, mei 23, 2004

Amstel Cup - wistjedatjes

Amstel Cup D-Day: Weetjes

Zondag 23 mei reizen we met 17.000 fans af naar de Kuip. Voor het eerst in de historie van de club kunnen de supporters op vier verschillende manieren naar Rotterdam: per bus, trein, boot en met de eigen auto.

Mocht de wedstrijd zondag na de reguliere speeltijd in een gelijkspel eindigen, dan volgen er verlengingen volgens de regels van de 'Silver Goal'. Dat betekent dat er bij een gelijkspel maximaal twee keer vijftien minuten verlengd wordt. Het team dat tijdens de eerste verlenging de meeste doelpunten scoort is winnaar van de Amstel Cup. Indien tijdens de eerst verlenging geen beslissende goal gescoord wordt, volgt een tweede verlenging. Het team dat in de tweede verlenging de meeste doelpunten maakt, is de winnaar van de Amstel Cup (Silver-Goal-regel).

Indien er, nadat er twee keer vijftien minuten is gespeeld, en er niet door een van beide teams een beslissende goal is gescoord, valt de beslissing door het nemen van strafschoppen.

Roelof Luinge is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter voor de finale van de Amstel Cup tussen FC Utrecht en FC Twente. Eugène Theelen en Jaap Pool zijn op zondag 23 mei in De Kuip zijn assistenten.

Pascal Bosschaart neemt na zeven seizoenen afscheid van FC Utrecht. Hij draagt na de zomer het shirt van Feyenoord. De 24-jarige middenvelder die de bekerfinale mist door een schorsing speelde 193 wedstrijden voor FC Utrecht. Tijdens de finale zit hij op de perstribune en is co-commentator van René van de Berg bij Radio M Sport.

De Amstel Cup finale zal zondag rechtstreeks te volgen zijn via SBS6. Om 17.30 uur begint de voorbeschouwing, gevolgd door de wedstrijd. Na afloop wordt de huldiging ruimschoots in beeld gebracht en wordt nabeschouwd met de beide coaches. Assistent-bondscoach Willem van Hanegem geeft een analyse van de wedstrijd.

Utrecht staat voor de derde achtereenvolgende keer in de bekerfinale. De eerste keer was tegen Ajax, de tweede tegen Feyenoord en vandaag tegen FC Twente.

De winnaar van de Amstel Cup speelt bij het begin van het nieuwe seizoen tegen landskampioen Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Dit duel staat gepland voor zondag 8 augustus (18.00 uur) in de Amsterdam Arena.

Bovendien hoeft de bekerwinnaar pas eind januari 2005 voor het eerst in actie te komen in het toernooi om de Amstel Cup seizoen 2004/2005, want de deelnemers aan de UEFA Cup en de Champions League stromen pas in de achtste finales in. De verliezend finalist start al in de eerste ronde van het nationale bekertoernooi op zaterdag 7 augustus of dinsdag 10 augustus.

Beide finalisten nemen zondag 17.000 supporters mee naar Rotterdam. De KNVB heeft daarnaast, net als afgelopen jaren, onder meer 4.000 scheidsrechters uitgenodigd. Helaas loopt daar maar eentje van in het veld...


Vorig jaar was FC Utrecht de terechte winnaar van de Amstel Cup: en zo zag die blijdschap er dus uit, mét rode badjassen. Verliezend finalist Feyenoord mocht de witte aantrekken. De kleur die Utrecht dat jaar ervoor kreeg uitgereikt. Wat zal het dit jaar worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown