Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, oktober 28, 2002

Winnie de Poeh

Waaibomendag

Wie fan is van dat kleine, dikke, honingkleurige beertje Winnie de Pooh, snapt gelijk wat hij bedoelde met Waaibomendag. Een zodanige harde wind in de herfst, dat Knorretje zijn voetjes niet meer aan de bosvloer kan houden en wegwaait.
Gister was het Waaibomendag. En niet zo'n beetje ook: afgerukte, half verscheurde bomen, overal blaadjes en takken op de weg. En als je de hond ging uitlaten, moest je er toch zeker van zijn, dat je niet met hem ging vliegeren. En als je niet naar buiten hoefde, de weg niet op, werd er gewaarschuwd dat je beter binnen kon blijven.
Waaibomendag. Gister was het de zwaarste storm sinds 12 jaar tijd! Dat stond op Teletekst. De harde rukwinden hadden een spoor van vernielingen achter gelaten. Leeg geschudde bomen waren daar één van. Maar ook dakpannen die van de huizen loslaten, veel te harde zeewind en andere ravages. Met recht weer om binnen te blijven. Al leek mij de zee ook wel prachtig gister!
Maar lekker binnen, en dan toch maar een spelletje doen, met warme koffie of thee. Ja, dat is ook wel echt iets voor een Waaibomendag. Vooral als je dan ook nog eens twee keer wint...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown