Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

vrijdag, oktober 18, 2002

Hobbeldebobs hoera

It’s a beautiful day? deel 3

Hoewel het slecht gaat met de zeehonden en hoewel er al 60% van de populatie is gestorven aan dat nieuwe virus, zijn er soms ook goede berichten: namelijk het volgende, gevonden op Nu.nl:

Sterfte zeehonden neemt sterk af
Uitgegeven: 17 oktober 2002 20:25

WILHELMSHAVEN Het aantal zieke en dode zeehonden met het zogeheten phocine-distempervirus in de noordwest-Europese wateren, is de afgelopen tijd fors afgenomen. In Nederland spoelden de laatste dagen nog slechts enkele dieren per dag aan, zo blijkt uit de laatste gegevens van het Waddensecretariaat.
Volgens het ministerie van Landbouw betekent dit nog niet dat het virus is uitgewoed. "Zolang er nog dieren aanspoelen, zijn we nog niet van het virus af," aldus een woordvoerder. Het ministerie is voorzichtig omdat het een besmettelijk virus is, dat zo weer de kop kan opsteken.
In totaal zijn er in de Nederlandse wateren zo'n 2150 dieren aan de ziekte doodgegaan. In heel noordwest-Europa, van Noorwegen en Schotland tot aan Frankrijk, hebben zo'n 19.500 dieren het loodje gelegd. De eerste slachtoffers werden in mei van dit jaar in het Kattegat gevonden. Half juni bereikte het virus Nederland. De toenmalige staatssecretaris Faber hield er al rekening mee dat de ziekte in het ergste geval de helft van alle 5000 zeehonden in de Nederlandse wateren het leven zou kunnen kosten. Dit zou de populatie als geheel niet in gevaar brengen.
Bij de vorige uitbraak van het virus, in 1988, ging 60 procent van de Nederlandse populatie verloren. Die situatie was dreigender omdat er toen minder zeehonden waren.
(Bron: Nu.nl)

Wordt het dus niet tijd om wat te gaan doen?
Meer informatie is te vinden op www.zeehondencreche.nl
En voor wie geld wil storten, kunnen dat doen op: gironummer 8020
Doen: des te eerder is het weer echt een ‘beautiful day’.

Openingstijden:
De crèche is het hele jaar door (ook op alle zon- en feestdagen) toegankelijk voor publiek tegen een entreeprijs van slechts € 1,00 (1 euro).
Tussen 9.00 uur en 18.00 is de winkel geopend en zijn er voorlichters aanwezig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown