Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

donderdag, juni 05, 2014

Throwback Thursday: De Open Dag 1994

Ieder jaar zijn er basisschoolkinderen die samen met hun ouders op zoek gaan naar de juiste middelbare school. Dat betekent dus Open Dagen aflopen, sfeer proeven, leraren ontmoeten en natuurlijk kijken wat er te doen is aan buitenschoolse activiteiten. Als echte persmuskieten waren wij (ik en mijn vriendinnetje Samantha) natuurlijk aanwezig om verslag te doen van deze Open Dag in 1994. Tot groot genot van de leraren die blij waren om ons te zien – althans dat denk ik wel. En dat leverde een gezellige reportage op, vol hilarische momenten en leuke gesprekjes met leraren.

De Open Dag
door: Berry de Nijs, V4-2

In de vroege morgen…
Het is zaterdag 29 januari 1994. Om 10 uur was het al lekker druk op school en ook de redactie van de Klop Courant is aanwezig. De laatste voorbereidingen worden getroffen en dan kan het feest beginnen.
Om half 11 komen de eerste ouders uit de ontvangstlokalen. Het is meteen gezellig.
Samantha en ik gingen even langs Wiskunde, want op het bord stond dat er boven koffie zou zijn, dus gingen we naar boven. Daar spraken we Peter van Wijk. We vroegen hem of er al koffie was. Hij zei van niet, maar er was wel al koffiemelk! En hij vroeg ons of wij voor koffie konden zorgen.

Promotor?
Toe wij naar onze stek in het tekenlokaal gingen, kwamen we langs lokaal 26. Voor die deur stond een vrij benige man met een sigaret in zijn mond en een stuiver in zijn hand, zeker de promotor van Bart Essink die in dat lokaal was.
In de kantine vroegen we aan een aantal ouders en kinderen wat ze van onze school vonden. Hier komen een aantal reacties, die over het algemeen allemaal positief waren:
* prima, rustig, goede ontvangst, leuk verzorgd, er is over veel dingen nagedacht;
* goede school, groot interessant, perfect, gezellig, best wel groot;
* leuke manier van leren, goede uitleg, aardige leraren.

Werken op zaterdag!
Er werd door sommige leraren wel geklaagd over waar ze op de route lagen, vooral door meneer van Wijk, meneer Terbeek, meneer van der Schaar en mevrouw Hortense Otten. Meneer Henk Vink klaagde over het feit dat hij moest werken op zaterdag, maar de sectie wiskunde deed wel wat aan het feit dat ze achterin de route lagen.
Maar naast al dat geklaag was het wel behoorlijk gezellig en druk en daardoor vergat men zijn of haar zorgen en stroopte de mouwen op om verder te gaan met zijn of haar bezigheid.
Meneer Terbeek vond het leuk dat er zoveel ‘enthousiaste leerlingen’ waren en meneer Gruter zei dat het op een gegeven moment storm liep. Meneer van ’t Klooster vond het leuk, maar wel ‘heel erg druk’, en mevrouw Vlierbergen Eversen, die aan het begin van de route stond waar alle ouders en toekomstige brugklassers binnenkwamen, zei: ‘Het was heel erg druk en ik heb heel veel leuke reacties gehad.’
Mevrouw Kok vertelde ons dat ze vooral veel ouders met twijfels over Latijn en Grieks had gehad en mevrouw Staffhorst zei dat het vooral ‘onvoorstelbaar druk’ was geweest en dat ze ‘iets minder concurrentie van scheikunde hebben gehad’.

Het ontbreken van appeltaart!
In de bibliotheek was het niet zo druk, maar bij meneer Schouten wel; hij promootte de Schaakclub. Bij hem liep het na 12 uur storm.
Het is bijna het einde van de open dag, iedereen begint met opruimen.
Onze mening: het was heel gezellig, ook waren we doodmoe van al dat rondjes lopen, maar we hadden nog net kracht genoeg om nog een keer de trap op te lopen om aan Peter van Wijk te vragen hoe de koffie was. Dit is wat hij antwoordde: ‘De eerste pot was lekker, de tweede te sterk en de appeltaart ontbrak!’

Dit was het einde van een gezellige open dag!


Samenvatting van de Open Dag door Henk de Nijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown