Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

vrijdag, juli 21, 2006

napoli

Ge-covered

Dat het populair is om nummers te coveren, dat is duidelijk. Dat veel artiesten zich laten inspireren door volkswijsjes ook. Dus is dit berichtje - gelezen op Nu.nl - niet een beetje komkommernieuws? Bovendien, Elvis' Now or Never is toch ook een moderne cover van O Sole Mio?


'Yesterday is jatwerk'

Uitgegeven: 19 juli 2006 13:40

ROME - The Beatles hebben de melodie van hun klassieker Yesterday van een Napolitaans volkswijsje. Dat zegt de Italiaanse muziekexpert en componist Lilli Greco.

Als bewijs speelde hij in een nieuwsuitzending op de piano het liedje Piccere' che vene a dicere uit 1895, en het bleek inderdaad vrijwel identiek aan Yesterday, aldus het Italiaanse persbureau Ansa woensdag.

Greco zegt meer bewijs te hebben dan alleen de muzikale overeenkomsten tussen beide deuntjes. Hij zegt ooit in Londen te hebben gesproken met de manager van het legendarische popviertal, Brian Epstein. Die zou hem hebben toevertrouwd dat John Lennon en Paul McCartney, de muzikale breinen achter The Beatles, een grote voorliefde hadden voor oude Napolitaanse muziek.


Hoe gaan ze die Buma rechten betalen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown