Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

donderdag, september 25, 2003

Dieptepunt met licht puntje

Gewonnen!

Ook zonder publiek wist FC Utrecht te winnen gisteravond in Galgenwaard. Al had ik dus liever in het stadion gezeten dan nu thuis voor de buis. Het krantenbericht in het UN van vandaag geeft ook precies aan hoe het voelde, leeg, vreemd en zielloos.


Zege zonder supporters ‘dieptepunt’

FC Utrecht en de roemruchte en luidruchtige aanhang kunnen niet zonder elkaar. Ze moesten gisteravond wel. FC Utrecht won in stadion Galgenwaard van het Slowaakse MSK Zilina (2-0), maar kon de vreugde na de twee doelpunten niet delen met de supporters.
Die stonden in de Vechtsebanen. Ze moedigden een groot beeldscherm aan.

'Een macaber duel,' zei Utrecht-trainer Foeke Booy dan ook na afloop. En hij hoopt het nooit meer mee te maken. Middenvelder Jean-Paul de Jong sprak van ‘een dieptepunt uit mijn carrière’.

Het was de straf voor FC Utrecht na de rellen rond het Europacupduel met Legia Warschau, een jaar geleden. Utrecht plaatste zich als winnaar van de KNVB-beker dit voorjaar voor de derde keer op rij voor de UEFA-cup, maar moest de eerste ronde thuis zonder publiek spelen.

De pogingen om toch iets van die typische sfeer in het stadion te krijgen, mislukten. Buiten Galgenwaard reed een geluidswagen die de herrie van de fans in de Vechtsebanen ‘bij’ de spelers moest brengen. Het blikkerig geluid weerklonk slechts enkele minuten. Een luchtballon boven het stadion werd ‘weggestuurd’ en vanuit de helikopter zullen enkele passagiers weinig tot niets van de wedstrijd hebben gezien. Galgenwaard zonder z’n publiek was even zielloos als de wedstrijd zelf. Op de bizarre cup-avond had het zelfs weinig gescheeld of ook bouwer en eigenaar Joop Leliveld zelf was bij de hoofdentree geweigerd. 'Ik had voor hetzelfde geld uitgeloot kunnen worden,' zei hij wat laconiek. 'Ach, dan was ik gewoon tussen de supporters in gaan staan op de Vechtsebanen.'


Nou Jongens! Van harte hoor! En nu ook even winnen over een paar weken in Slowakije en dan zijn we er allemaal gewoon weer bij!
Forza!

B'Day Countdown