Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, september 24, 2003

Leuke Heren

deel 2

John Doe vision

Gekwelde blik van een genie

Weken lang kwam hij de huiskamer binnen met zijn gekwelde blik in die lichte ogen. Wie? Dominic Purcell natuurlijk! Cutie uit de televisie serie John Doe. Maar voordat ik het daarover ga hebben, eerst: wie is deze Dominic nu eigenlijk?Dominic is geboren op 17 februari 1970 in Engeland, maar op tweejarige leeftijd verhuisde hij met zijn Noorse vader en Ierse moeder naar Australië. Hij liet de middelbare school achter hem om een eigen bedrijfje in landschapsvormgeving op te zetten met wat vrienden, waarmee hij ook regelmatig op de surfborden te vinden was. Hij werd zijn baantje zat en besloot toen iets te gaan doen met acteren. Gewoon om te proberen of het hem leuk leek en of hij het kon. Op de Western Australian Academy of Performing Arts was hij de klasgenoot van Hunk Hugh Jackman… In 2000 kreeg hij een green card en kon hij naar Amerika emigreren. Eerst woonde hij in Los Angeles, op het moment dat hij de titelrol in John Doe kreeg, verhuisde hij met zijn vrouw Rebecca en twee kids, Joseph en Audrey, naar Vancouver, British Columbia in Canada.

Nu we dat weten, waar kennen we deze knul nog meer van. Ik bedoel: Hugh Jackman (voormalig klasgenoot dus) lag ook al weken in het DVD rek, waar zou ik Dominic van kunnen kennen? Bijvoorbeeld van de serie Heartbreak High (Australische jeugdserie over een highschool), waar hij in de laatste twee afleveringen een gastrol vervulde onder de naam Todd Gillepsie. Verder was hij te bewonderen in Beastmaster en Water Rats. Maar ook in Mission Impossible II (2000) was hij te bezichtigen in de rol van Ulrich. Kijk, daar is hij dan in de filmcollectie! Verder kan je hem spotten in de miniserie Moby Dick en de films First Daughter en Silent Predators. Zijn starring roles bestaan tot nu toe uit Raw FM (als Granger Hutton) en John Doe, waar ik hem dus van ken.


Wie is John Doe
John Doe is een mysterie, ook voor zichzelf. Op een dag werd hij wakker, op een klein onbewoond eiland buiten de kust van Seattle. Hij had geen enkele kennis meer over zichzelf: wie is hij, waar komt hij vandaan? Maar, het lijkt erop dat hij verder alles weet! Alles dat met de wereld te maken heeft! Hij is een wandelende encyclopdie, talenknobbel en muziekkanjer. Enig gebrek? Hij is totaal kleurenblind! Maar wie hij is? Hij heeft geen idee. Is hij een buitenaards wezen? Of een androide of een verkeerd afgelopen experiment van de regering? Wat hij wel wet is dat hij vaak aangetrokken wordt om mensen te helpen, mensen waar hij misschien wel een band mee heeft, of juist niet. Dus wordt hij een onofficiële privé detective en hij ondersteunt de politie zo goed mogelijk. Hij krijgt een paar vrienden die hij volledig vertrouwd. En stukje bij beetje vallen er een paar stukjes van de puzzel in elkaar. Een hele spannende serie… een hele mysterieuze man… en een mysterieus einde van de eerste serie… Ik hoop dus dat deel 2 wel gemaakt gaat worden…

Links
Gave links waar je meer over Dominic te weten kunt komen zijn:
Purcellnet.com
DominicPurcell.net
John Doe official website
Beastmaster
Raw FM
~ Update: ook te zien geweest in hitserie Prison ~

Meer leuke heren
Hugh JackmanB'Day Countdown