Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

donderdag, juni 24, 2010

SOS Dolfijn, ook voor Orka's

Zoals gelezen op www.telegraaf.nl:

Orka komt nacht goed door

HARDERWIJK - De jonge orka die woensdagavond op de Waddenzee is gevangen, heeft de nacht van woensdag op donderdag goed doorstaan. 'Haar toestand blijft zorgwekkend, maar wij zijn hoopvol gestemd,' zei een woordvoerder van het Dolfinarium in Harderwijk, waar het dier is ondergebracht.

De orka heeft een paar pondjes vis gegeten. 'En dat is altijd een goed teken,' aldus de woordvoerder.
Het zoogdier werd woensdagavond op de Waddenzee tussen Lauwersoog en Ameland gevangen door medewerkers van het Dolfinarium, nadat het eerder vanaf een schip van het ministerie van LNV bij het Waddeneiland was gesignaleerd.
De ongeveer 3,5 meter lange orka wordt constant in de gaten gehouden. Ook de komende dagen handhaaft het Dolfinarium 24-uurs observatie. De bedoeling is dat de orka uiteindelijk wordt teruggezet in zee.

Het komt zelden voor dat een orka in de Waddenzee wordt gesignaleerd. De laatste keer dat een dergelijk dier in Nederlandse wateren is gesignaleerd was, voor zover bekend, in 1947. In 1963 spoelde een dood exemplaar aan in Noordwijk.
Volgens deskundige Kees Camphuysen van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ) komen orka's doorgaans niet verder dan de Doggersbank ten noordoosten van Engeland.


Hopelijk sterkt de kleine Orka snel weer aan, zodat ze heerlijk kan gaan zwemmen in zee! Ook goed dat het grote publiek ook wat meer over SOS Dolfijn te weten komt op deze manier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown