Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

dinsdag, juni 29, 2010

Nog 180 kilo erbij!

Het laatste nieuws over Morgan van www.dolfinarium.nl!
Ik kreeg echt even kippenvel van onderstaand bericht! Wat is Morgan er eigenlijk slecht aan toe geweest en wat fantastisch dat SOS Dolfijn haar heeft gered van de hongerdood! En... wat een ongelooflijk knokkertje is het. Go Morgan!

29 juni 2010
Morgan blijft nog enkele maanden in Dolfinarium

HARDERWIJK– Orka Morgan zal nog zeker 3 tot 6 maanden in het Dolfinarium verblijven. Deze prognose hebben dierenartsen en internationale deskundigen gemaakt op basis van een uitgebreid medisch onderzoek waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt.

Morgan zal minimaal 180 kilo moeten aankomen om weer op normaal gewicht te komen. Op dit moment weegt Morgan 432 kilo. 'We hebben haar gewicht vergeleken met gezonde orka’s van ongeveer dezelfde leeftijd. Het was snel duidelijk dat Morgan bijna verhongerd was toen ze afgelopen woensdag in het Dolfinarium aankwam,' aldus een dierenarts.

Verder heeft medisch onderzoek geen ernstige aandoeningen bij Morgan kunnen aantonen. Wel blijven de dierenartsen kritisch kijken naar de bloedwaardes omdat deze nog altijd een ontsteking aangeven. Eerder werd gedacht aan een infectie in de longen maar dit blijkt na intensief onderzoek niet waarschijnlijk. 'We zijn voorzichtig optimistisch al is er nog een lange weg te gaan waarin nog allerlei aandoeningen aan het licht kunnen komen,' aldus een woordvoerder van het park. De nachtelijke observaties door verzorgers zijn inmiddels gestopt. Tussen 00.00 uur en 06.00 uur houden de nachtwakers van het park Morgan goed in de gaten. Overdag en ’s avonds zijn er wel verzorgers aanwezig.

Op dit moment is het Dolfinarium in samenspraak met SOS Dolfijn en experts uit de wereld opzoek naar het beste behandelplan voor Morgan. 'Haar gezondheid heeft onze hoogste prioriteit voor de komende periode. Daar zal al onze energie naar toe gaan,' aldus een woordvoerder.


En daar zijn we heel blij mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown