Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, april 23, 2007

Lichtjes uit...

1-1 tegen PSV

Jawel. Het is Ronald Koeman wéér niet gelukt om te winnen in onze Galgenwaard. Al niet sinds zijn terugkeer in Nederland vanuit Spanje als speler bij Feyenoord... Zijn comeback werd in 1995 gevierd met een 3-1 winst van FC Utrecht.

En sindsdien heeft hij als speler en als trainer niet meer bij ons gewonnen.

Zo ook gisteren! Wé konden onze negende plek veilig stellen - en dus meedingen naar Europees voetbal - als we nog één punt pakten gisteren. Met een goed gevoel gingen we dus naar het stadion, met grootse plannen.

Na een matige eerste helft, waarin door één snelle actie van PSV Utrecht met een doelpunt achter kwam te staan. Toch hielden we moed op de tribune en jaagden we onze jongens onder veel geschreeuwde aanmoedigingen op. Voor een matige overtreding was Luinge dan eindelijk zo dapper Jean-Paul de Jong zijn gele kaartenrecord toe te kennen door het geel te trekken. Het publiek uitzinnig, de actie snel afgeblazen.

Na de rust ging de partij in de heksenketel verder. De PSV aanhangers dachten al met de schaal door de straten van Eindhoven te lopen, maar FC Utrecht was daar nog niet zo zeker van. Foeke Booy toonde de meest stale zenuwen. Jean-Paul werd gewisseld voor de fittere Ricky Kruys en er werd meer en meer druk gezet aan Utrechtse kant. Nadat Koeman Farfan had gewisseld voor een verdediger en daarna de net op miraculeuze wijze opgeknapte Alex van het veld haalde, startte Foeke het echte offensief. Onder een luid 'alles of niets' haalde hij Eric Pieters uit de verdediging en gooide de lange Pino Rossini het veld in.

En toen was het uit met de PSV-se pret! Vijf minuten voor tijd haalde we er een corner uit. Er stond van alles aan spelers voor het doel van Gomez en de bal kwam in de melee terecht. En in ene zweefde hij via de kop met lang haar en haarband van Alje Schut het doel in.

Eén tegen één!

Het stadion ontplofte alsof we landskampioen waren geworden! Papa en Ome Jos stonden in ene óp hun stoeltjes te springen en het Lion-mannetje voor me pinkte een traantje weg. Juichen, gillen, schreeuwen! Alles hoorde je, maar uit al het gejuich kwam na onze Cucaracha ineens een heel mooi lied boven drijven: 'Helemaal niets, helemaal niets, helemaal niets voor PSV!'

Want met dit gelijkspel wordt volgende week de competitie der Nederlandse velden pas beslist. Gaat Henk ten Cate met zijn Ajax er met de buit vandoor - dan moeten ze nog even stunten - of wordt Louis van Gaal de lachende derde en loodst hij volgende week zijn AZ door de straten, met de schaal boven hen hoofd. De tijd zal het leren.

Ondertussen gaan wij voor de nacompetitie en kunnen we gaan strijden om een plek voor Europees voetbal. Volgende week nog eventjes uit bij Groningen en dan kunnen we de eindstand opmaken.


Even een ereronde langs het uit hun dak gaande publiek!

Maar gisteren waren we uitzinnig en dronken van blijdschap. Lekker, Koeman weer niet gewonnen in de Galgenwaard, wij eindelijk weer eens niet verloren van PSV én we gaan voor nacompetitie! Wat willen we nog meer!

Hallo Europa FC Utereg komteraan!!!

Na afloop werd de David Di Tomasso prijs uitgereikt aan de populairste/beste speler van afgelopen seizoen. En het is maar goed dat ik bij de open dag een keepersshirt heb gekregen... Michel Vorm werd namelijk verkozen tot beste speler!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown