Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zaterdag, oktober 30, 2004

Coole Keep!

René Ponk: mijn Man of the Match

Gisteravond in een uitverkocht Galgenwaard met een record aantal bezoekers van 22.000 (!) man en vrouw, speelde FC Utrecht tegen PSV uit Eindhoven. Alje Schut werd uitgeroepen tot Man of the Match. Wie dat bepaalt weet ik niet, maar ik vond hem niet de beste man van het veld. En met mij vele anderen, waaronder het Utrechts Nieuwsblad.

Nee, mijn Man of the Match was René Ponk. Hij keepte fantastisch! De ballen die hij moest hebben, had hij ook. Waardoor PSV nooit tot scoren kon komen. Ja, ze probeerden het wel (pakweg drie, vier keer), maar telkens stond onze Ponk een beetje in de weg. Waar hij ook hoorde te staan. Tot ergernis van onder andere Jan Vennegoor of (was het) Hesselink, Ji Sung Park en Gerals Sibon van PSV. Tja, sluitpost Ponkie is nu eenmaal een blok.

Het Utrechts Nieuwsblad gaf René een 8 voor zijn prestatie. Man of the Match Alje Schut een 6,5. Toch wel een verschilletje nietwaar? Na afloop van de wedstrijd (die gemaakt werd door de FC en niet door de Eindhovenaren) heb ik nog maar even geroepen dat Ponkie geweldig had gekeept. Want zeg nu zelf? Hij is toch wel degene die tegen de huidige nummer 1 van de Holland Casino Eredivisie de nul heeft gehouden!

Foto: Frank Zilver
René Ponk geconcentreerd in zijn doel, maar mét verwarrend shirt. Er werd al gefluisterd op de tribune dat Ponk een scheidsrechtersshirt aan had getrokken zodat hij in staat was doelpunten af te keuren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown