Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zondag, november 30, 2003

Want zij zijn groot...

...

Dat de 'grote' clubs van Nederland voorgetrokken worden is meestal een onbewijsbaar feit. Toch lijkt het er steeds meer op dat het echt zo is. Vorig jaar nog stond NAC redelijk bovenaan en werd de wedstrijd NAC-FC Groningen uitgesteld wegens ziekte in de ploeg (de selectie was geveld door de griep). Nu zit onze FC met dezelfde problemen, de slectie wordt al weken geteisterd door blessures en nu zijn er in Frankrijk een aantal ziek geworden en gisteren moesten er nog drie afzeggen met dezelfde verschijnselen (koorts, spierpijn, hoesten). De KNVB heeft een arts gestuurd en toch willen ze de wedstrijd niet een weekje uitstellen. Het volledige bericht van de FC Utrecht website luidt als volgt:

KNVB: geen uitstel FC Utrecht-Roda
De thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Roda JC moet zondag gewoon gespeeld worden. FC Utrecht mist zeker zes spelers door een virus. De KNVB wees een verzoek tot uitstel af.
Drie spelers kwamen al ziek terug uit Auxerre en zaterdag haakten nog eens drie man af. Zij hebben symptomen die vergelijkbaar zijn met iemand die griep heeft: spierpijn, koorts en hoesten.
Foeke Booy kan zeker geen beroep doen op Joost Broerse, Stefaan Tanghe, Dave van den Bergh, Sandro Calabro en Edson Braafheid. Bovendien klaagt een aantal spelers (Donny de Groot, Hans van de Haar en Jean-Paul de Jong) over soortgelijke ziekteverschijnselen.
Clubarts Frank van Hellemondt sluit niet uit dat ook zij alsnog af zullen moeten haken voor het duel van zondag. 'Met koorts kun je niet spelen. Dat is niet verantwoord. Bovendien moet een speler daarna minstens een dag rust houden voordat hij de training weer kan hervatten, pas drie dagen later zou hij dan weer een wedstrijd kunnen spelen', zegt Van Hellemondt.
Daarnaast mist Booy nog steeds vijf langdurig geblesseerden. FC Utrecht kan dit weekend geen representatief elftal op de been brengen en Foeke Booy noemt het besluit van de voetbalbond daarom 'onbegrijpelijk' en 'onbehoorlijk'. Volgens hem is er geen sprake meer van een normaal competitieverloop. 'In principe liggen de drie punten nu al bij Roda. Dit is competitievervalsing. We hebben geen enkel begrip voor dit besluit', aldus een hevig teleurgestelde Booy. De trainer sluit niet uit dat FC Utrecht zondag noodgedwongen met negen spelers begint en een lege reservebank.
Ook clubarts Van Hellemondt heeft geen goed woord over voor de hele gang van zaken. FC Utrecht volgde de voorgeschreven procedure: zaterdag stelde een arts van de bond vast dat de genoemde spelers inderdaad niet in staat zijn om in actie te komen tegen Roda. 'Toch volgt een afwijzing van het verzoek. Waarom hebben ze die controle dan uitgevoerd?', vraagt Van Hellemondt zich af. 'Ik heb hier een heel nare smaak aan overgehouden. Ik zal dat ook zeker laten blijken.'

Dus ga ik zometeen gewoon naar de wedstrijd in Galgenwaard om voor de jongens te juichen en te klappen: dat hebben ze in ieder geval voor hun prestaties in de UEFA Cup nog verdiend en nu helemaal!

Forza!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown