Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

vrijdag, november 28, 2003

Leuke Heren

deel 3Gebronsde Godenzoon met gouden hart

Het derde deel alweer van door mij gespotte heren, die er nu eenmaal goed uitzien. In dit deel de godenzoon himself: Hercules… Ik bedoel dan Kevin Sorbo. (Sorry, Herc, bijna je geheimpje verklapt… ahum). De gebronsde heer, met lange haren.

Hij kwam ter wereld op 24 september 1958 onder de naam Kevin David Sorbo te Mound wat op de wereldkaart weer terug te vinden is in Minnesota. In High School was hij subliem in sporten zoals American Football, honkbal en basketbal. Ook was hij te zien in zeer veel toneelstukken (en dat ging zo door op de universiteit). Na collage sloot hij zich aan bij een theatergroep en zag zo heel wat van de wereld. Kevin reisde drie jaar de wereld rond en kluste bij als bouncer bij diverse clubs en als drukwerk model (wij weten wel waarom…). Daarnaast verscheen hij in meer dan 150 reclames voordat iemand zo slim was in Kevin de ideale Hercules te zien en hem te casten in de succesvolle serie: Hercules The Legendary Journeys. Waarin hij rondreist met zijn vrienden, om mensen te helpen en het kwaad te bestrijden.

Kevin werd instant een internationale beroemdheid en held. Tijdens de productiedagen pikte hij een graantje mee om wat dingen te leren over de producerende kant van het filmen en ook wat over de scenario’s. Hij leerde het zo goed, dat hij sommige afleveringen van Hercules heeft geregisseerd en heeft meegeschreven aan het verhaal! Ook ging hij in de leer om de kunst van martial-arts onder de knie te krijgen: Herc doet namelijk zijn eigen stunts meestal zelf!

In het echte leven is Kevin’s hart net zo groot als die van Hercules: hij is de voorzitter en spreker van ‘A World Fit For Kids’, een liefdadigheidsvereniging waarbij kinderen getraind worden in fitness en sport door positieve voorbeelden. Daarna kunnen de kids zelf zulke voorbeelden worden binnen de groep voor de jongere kinderen. Goed hè!

Kevin is een echte globetrotter en heeft dus al veel van de wereld gezien. Zoals voor de serie Hercules heeft hij de vele mooie landschappen van Australië en New-Zeeland bewandelt. Geboren in Mound, nu woont hij in Nevada Hills, maar is voor de opnames van een nieuwe serie te vinden in Vancouver Canada. Deze serie is van een heel ander kaliber dan Hercules. Het speelt zich niet af in de oudheid, maar in de toekomst: Gene Roddenberry’s Andromeda.Roddenberry is de bedenker van Star Trek en Andromeda is daar weer op gebaseerd vanuit de archieven van de Roddenberry. In 2000 kwam de serie voor het eerst on the air en is zeer populair in the States. In deze serie speelt Kevin Captain Dylan Hunt een mens uit een kolonie van de aarde.

Maar dat is natuurlijk niet alles waar hij in is en was te zien. Zo heeft hij vele gastrollen gespeeld in series als Murder she wrote, Just shoot me, The Commish, Dharma & Gregg en Cybill. Ook heeft hij een paar gastoptredens gedaan in Xena, Warrior Princess.

Hij is ook in een aantal films verschenen, waaronder Clipping Adam waarin hij te bewonderen is als Father Dan een vrijdenkende priester die een jongen helpt om te gaan met de dood van zijn moeder en zus. In 1997 maakte Kevin zijn avondvullende filmdebuut als Kull in de film Kull the Conqueror een soort Conan, maar het doet ook wel een beetje aan Herc denken, alleen is Kull eerst niet zo aardig. Maar hij ziet er wel goed uit!

Links van internetsites waar je meer over Kevin Sorbo te weten kunt komen:
KevinSorbo.net
Australische fanclub


Andere delen van Leuke heren vind je hier:
Hugh Jackman
Dominic Purcell
Of in het snelarchief in de menubalk


B'Day Countdown