Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

donderdag, november 20, 2003

O-oh Oranje

6 - 0

Ja! Toch nog naar Portugal! Althans: het Nederlands Elftal dan. En hoewel ik bang was dat het niets zou worden, werd ik gisteren toch aangenaam verrast en blij tijdens de wedstrijd van gisteravond. Zo kende ik oranje weer. En wat stond er voor iets leuks in het UN (of op www.un.nl) van vanmorgen:

Utrechtse tiener zorgt voor nationale opluchting: 6 – 0
Wesley Sneijder leidt Oranje naar EK
AMSTERDAM – Aan de hand van een Utrechtse tiener heeft het Nederlands elftal zich woensdagavond gekwalificeerd voor het Europees voetbalkampioenschap van volgend jaar zomer in Portugal.

De 19-jarige Wesley Sneijder leidde Oranje met het openingsdoelpunt en drie keer cruciaal voorbereidend werk langs Schotland. Het werd in de Arena in Amsterdam 6-0. Ruud van Nistelrooy scoorde drie keer.
André Ooijer en de aanvankelijk gepasseerde Frank de Boer maakten het halve dozijn vol. Sneijder, geboren in de Utrechtse wijk Ondiep, was tegen Schotland de belangrijkste exponent van de verjonging die bondscoach Advocaat voor het cruciale duel met de Schotten doorvoerde.
Door de opmerkelijke, maar nadrukkelijke doorbraak van een nieuwe lichting internationals, lijkt het vertrek van de vorige generatie in een stroomversnelling te komen.
De kwalificatie voor het EK zorgde voor veel opluchting. Bij de voetbalbond KNVB, sponsors, petjes- en triviali-verkopers, reisbureaus en bovenal bondscoach Advocaat, die de voorbije dagen zwaar onder vuur lag. Met dank aan het killersinstinct van Van Nistelrooy en de sublieme traptechniek van een Utrechts jochie, Wesley Sneijder.

B'Day Countdown