Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

donderdag, oktober 16, 2003

Dag Zilina!

Forza Utreg!

Uit de internetkrant van het Utrechts Nieuwsblad geplukt!

Grootste Europese zege van FC Utrecht
ZILINA - Aan de hand van Hans van de Haar heeft FC Utrecht zich gisteravond op overtuigende wijze geplaatst voor de tweede ronde van het UEFA-cuptoernooi. De ploeg van trainer Foeke Booy won de terugwedstrijd tegen het Slowaakse MSK Zilina met 4-0.

Na de 2-0 zege van drie weken geleden in spookstadion Galgenwaard was dat ruim voldoende. Van de Haar, deze zomer gekocht van De Graafschap, scoorde in competitieverband nog niet. Maar uitgerekend in belangrijke duels was de spits trefzeker: op 10 augustus om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, op 24 september tegen MSK Zilina en gisteravond tweemaal tegen dezelfde tegenstander. ,,Ik hoop nu op een tegenstander in een warm land. De kou hoeft voor mij niet meer zo.’’

Naar schatting zevenhonderd Utrechtse fans vergezelden hun ploeg naar Zilina. Dat waren er zevenhonderd meer dan bij de thuiswedstrijd, die drie weken geleden vanwege een sanctie van de Europese voetbalbond UEFA zonder publiek werd afgewerkt.

In Zilina deden zich geen ongeregeldheden voor. Een groot aantal fans arriveerde pas kort voor de aftrap in Zilina. Ze hadden er een busreis van soms wel 22 uur opzitten. Files vlak voor de Oostenrijkse grens en wachttijden bij de Slowaakse douane hadden in veel gevallen tot langdurig oponthoud geleid. De stemming leed er door de 4-0 zege (Van de Haar twee doelpunten, Michael Lamey en Stefaan Tanghe ieder één) niet onder. De ploeg werd door de uitzinnige fans verschillende keren voor een ‘toegift’ teruggeklapt. Patrick Zwaanswijk gooide zelfs zijn voetbalbroekje in het publiek. De 4-0 zege is de grootste Europese overwinning die FCUtrecht boekte in de 26 internationale duels die het sinds de oprichting op 1 juli 1970 afwerkte. Morgen wordt op het hoofdkwartier van de UEFA in Zwitserland geloot voor de tweede ronde, waarin nu nog 48 clubs uitkomen.


B'Day Countdown