Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, april 30, 2014

DierenUITdagen in Dierenpark Amersfoort

Is jouw opa net zo snel als een struisvogel? En je moeder? En jij? Dat zijn de woorden waarmee je als bezoeker wordt onthaald in Dierenpark Amersfoort deze Meivakantie. En aangezien we – papa, Ploon, mijn neefjes en ik – op dinsdag 29 april iets leuks gingen doen om mama’s feestelijke spirit te eren, was dit wel een goed idee. Dus in plaats van rustig een dagje dieren kijken, werd het een sportief dagje.

Klaar voor de start…
Bij binnenkomst moest er natuurlijk eerst een DierenUITdagen boekje worden opgehaald, zodat we de score konden bijhouden. Maar eerst werd er even warm gedraaid op de Klim Alles route over het berenverblijf.



…AF!
Op het Hyenaplein barstte de vrolijke strijd los. Te beginnen met hout tillen (Reuzenkracht) en water pompen (Waterfanten) waarbij de volwassenen een grotere emmer kregen om vol te pompen dan de kinderen… Hmmm… Volgens mij worden kinderen hierin wel een beetje voorgetrokken. :D Ondertussen werd er even geknuffeld met Jellow (jaja, hij is teruggekomen van zijn lange vakantie op Madagaskar), zo links en rechts even naar dieren gekeken om weer op te gaan naar de volgende twee onderdelen.



Coach Sammie
Op het Fonteinplein stonden onderdelen 3 en 4 klaar. Eerst ging men Op z’n kop hangen als een luiaard – tante sloeg even over… Kleine Sam ging zijn baassie wel even coachen, waardoor kleine Henk toch ineens langer bleef hangen dan zijn opa. En daarna mochten de Waaghalzen op de trampoline om te zien hoe hoog ze wel niet konden springen – papa en tante sloegen even over. Daarbij mochten wij ze wel plagen door de ‘blaadjes’ die ze moesten pakken stiekem omhoog te trekken. Maar zo namen de jongens wel een voorsprong op ons…




Apenstreken
Na een gezonde lunch in het vernieuwde restaurant gingen we over op de Apenstreken. Nou, het spreiden van de armen als een chimpansee, dat lukte wel, maar slingeren over het rek, dat was toch wel andere koek. Opa ging hier met de winst vandoor. Maar bij de Struisvogelloop won kleine Henk glorieus, hoewel Thomas hem een heel eind bij hield. Ik heb niet hardgelopen, maar papa, Henk en Thomas waren alledrie niet sneller dan een struisvogel. Wel sneller dan de Reuzenschildpad.



Tataaaa tata tata ta ta taaaa
Wie brult er harder dan een leeuw ? Bij het Bulderbrullen bewees Tante even waarom het maar goed is dat je naar haar luistert. Hehe eindelijk een onderdeel waarop ik niet als laatste eindigde – papa ging er wederom met de winst vandoor. Het werd spannend… wie zou de DierenUITdagen gaan winnen… Dat zouden we pas weten ná het onderdeel de Pinguïnpas. Ik dacht dat ik die wel in de pocket zou hebben, maar het elastiek om mijn enkels was zo strak dat ik maar moeilijk vooruit kon komen (zoals een echte pinguïnpas natuurlijk betaamt). Het elastiek om die kleine enkeltjes van Thomas zorgde ervoor dat hij gewoon heen en weer kon rennen… Hmmm…



Prijsuitreiking
Helaas komt aan alle leuke dingen een eind, maar niet voordat de prijsuitreiking was geweest. Na snel optellen bleek dat ik als laatste was geëindigd met 60 punten, daarna papa met 80 punten, op de tweede plek beklom Thomas het ereschavot met maar liefst 85 punten en op het hoogste treetje stond Henk te springen – met maar liefst 100 punten!

Een zeer leuke dag! De DierenUITdagen zijn zeker aan te raden voor groot en klein. Als je maar bereid bent te weten dat kinderen een streepje voor hebben bij de organisatie. Maar dat drukt de pret niet, want het was een mooie dag, waarop er veel gelachen is.

1 opmerking:

  1. Hoi Coegie wat een enorm leuk verslag van een extra leuke maar inspannende dag. Het was weer een mooie dag om mamma spirit gedenkdag te vieren, ze heeft vast en zeker meegekeken en van ons genoten

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown