Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, juni 13, 2011

Op een mooie Pinksterdag...

Als ik voor het eerst naar een nieuwe dierentuin gaat, dan kan ik het niet helpen, maar dan voel ik mij net een stuiterbal. Een klein meissie van 6 ofzo, met vlinders in mijn buik. Meestal als ik er dan eenmaal ben, gaat het wel weer, maar toch...

Gisteren voelde ik mij ook zo, want met Angela & Jody, Kirsten en Esmeralda hadden we het plan opgevat om naar Boudewijn Seapark in Brugge, België te gaan om 'onze' Beachie te gaan bezoeken. Beachie komt uit het Dolfinarium in Harderwijk en is verhuisd naar Brugge voor het fokprogramma. Met zijn vrouwen kun je gerust zeggen dat meneer het er zeer naar zijn zin heeft. En... hij zorgt ook al zeker voor nageslacht. Maar dat voor nu terzijde.Dus op deze mooie Pinksterdag stapten we al vroeg in de auto en reden we met een lekker gangetje naar Brugge. Daar aangekomen stond er al een flinke rij en eenmaal binnen zijn we meteen naar het Dolfinarium gerend, want ja... daar kwamen we ten slotte voor. Wat dan toch wel grappig is, is dat ondanks ik op onbekend terrein stond, mij heel vertrouwd voelde bij het zien van deze koepel. Echter eenmaal binnen bekroop het goede kippenvel mij al snel: wat een mooi Dolfinarium is dit. Naast een heel educatief gedeelte met filmpjes, de kaak van een potvis en een skelet van een dolfijn die ooit hier gewoond heeft, is er een grote souvenir winkel en - niet heel onbelangrijk - een foto standje. Maar ja... wij kwamen voor een mooi plekje op de tribune.

Nietsvermoedend liep ik achter de anderen aan naar binnen en kreeg instant kippenvel, want ik had niet verwacht dat ik tegen zo'n bassin aan zou lopen en dat het zoveel indruk zou maken. Okay, ik had wel eens foto's en een filmpje gezien, maar als je er dan staat... in één woord wauw! Wat een gaaf gezicht dat je tegen een glaswand aanloopt en zo ook alle actie ónder water kunt bekijken! Ik kon niet wachten op de show.

De show begon eigenlijk al met de muziek die heerlijk luid door de boxen knalde. De stemming zat er helemaal in na het openingsdansje en daarna... een heel gave show. Alles was heel gemoedelijk en toch heel spectaculair. Prachtige gedragingen, spectaculaire sprongen, balspel, humor en heel veel waterwerk. Hoogtepunten te veel, maar het feit dat je dus mee kunt kijken ónder water was zo gaaf! De trainers maakten daar ook veelvuldig gebruik van, door een heel onderwaterballet met de dolfijnen uit te voeren!Na de eerste show - zo wisten Angela & Jody te vertellen - is het mogelijk om met een dolfijn op de foto te gaan. Nou... dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Dus ging Jody vast voor ons in de rij na de show, om ervoor te zorgen dat wij op de foto konden met een dolfijn. Regelt hij er ook nog even bij dat we met Beachie op de foto konden! En dat veroorzaakte wel een paar vreugdetranen. Gewoon met Beache op de foto. Hoe gaaf is dat?


Hey Lieffie! ~ foto van Angela

Het was zo fijn om - al was het maar heel eventjes - zo dicht bij 'onze' Beachie te zijn en te zien dat hij eigenlijk niet is veranderd. Het is nog steeds een lange wapper met prachtige lieve ogen, een golfje bij zijn oog en een hapje uit zijn vin. Ik wilde hem wel op zijn snoetje zoenen, maar ja, dat mag niet hè, dus heb ik mij zeker in gehouden...


Amerikaanse zee arend

In het Boudewijn Seapark huisvest naast dolfijnen nog meer dieren. Beetje vreemde eendjes in de bijt zijn misschien de ontzettend indrukwekkende roofvogels. Op een toernooiveld werden uilen, valken en gieren gepresenteerd terwijl de muziek alles prachtig omlijstte. De verzorger was heel leuk en animerend (evenals álle andere trainers en verzorgers) en noemde ons Suskes en Wiskes en zette zo hier en daar eens een uil bij mensen op het hoofd.


Augustus de gier

Ook heeft het Boudewijn Seapark een heel erg leuke vooral humoristische zeeleeuwenshow die je gewoon gezien moet hebben. Kapitein Zeppo en (super zeeleeuw) Robby worden overvallen door een piraat - met een afzakkende broek - en natuurlijk komt het allemaal goed. Het verhaal is simpel, maar heel leuk gebracht, waardoor ook volwassenen er zeer van kunnen genieten.Ook de zeehondenpresentatie was heel onderhoudend. De zeehondjes op de kant deden niet meer dan een lekker visje happen en hun mooie lijfje showen, maar dat hoeft ook helemaal niet. Het is altijd leuk om naar een zeehondje te kijken.


Let op deze blonde trainer, die erg om ons moest lachen, dit was al de derde show waar we hem tegenkwamen

Tot slot uiteraard nog de tweede dolfijnenshow bijgewoond, waarbij we een extra vermelding van Beachie kregen - zodat we hem nog even toe konden joelen - en toen moesten we toch echt op huis aan. Het was een geweldige dag die is omgevlogen. En ja... gelukkig hebben we de vele foto's nog, want het was een prachtige dag, met veel emoties. Ik ga zeker nog een keertje terug en kan een bezoek aan het Boudewijn Seaparrk zeker aan alle Suskes en Wiskes van Nederland aanraden!


rechts: zwangere Roxanne - links: Surfing!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown