Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, mei 10, 2010

Giro d'Italia in regio Utrecht

Jaaaa! Alle wielrenliefhebbers waren gisteren op de been in de regio om een glimp van de helden van de Giro d'Italia op te vangen. Jawel, de ronde van Italië was zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 mei in Nederland.

9 mei stonden wij op de berg in Amerongen op de renners te wachten die om 12 uur uit Amsterdam waren vertrokken en via Soest naar Veenendaal en Amerongen kwamen denderen in sneltreinvaart, om daarna door te stomen naar Utrecht waar ze uiteindelijk zouden finishen op de Croeselaan voor de - hoe kan het ook anders - Rabobank.

Amerongen was supergezellig. Overal klonk (Italiaanse) muziek, hingen er roze, groene, witte en rode ballonnen en was bij menig huis de vlag uitgehangen. En bij een wagentje van de Rabobank kregen we onvervalste cappuccino! Heerlijk!
Roze - de kleur van de Giro - zag je overal. En vooral dankzij de souvenirautootjes die volop rond reden.



Dus gewapend met roze petjes en bandana hebben we dik 2 uur op de Amerongse berg staan wachten op de renners.



En dat was zeker de moeite waard! Na een lange reclame karavaan van alleen maar Skoda auto's en een paar Azuur blauwe Fiat 500 autootjes (waarvan ik er zo een mee naar huis had willen nemen!) kwam dan eindelijk de wagen met het bord 'Begin Koers'! Vervolgens duurde het nog een aantal minuten voordat de kopgroep voorbij trapte. Vier minuten later werden we getrakteerd op het peloton en nog veel meer auto's.
Daarna zijn we de berg afgelopen en op de terugweg naar de auto zouden we nog een keer de renners kunnen zien. Dus wij aan de kant van de weg ze nog eenmaal opgewacht. Rick Flens lag ook toen nog op kop, vier minuten voor het peloton. En toen dat eenmaal voorbij denderde hoorde je alleen nog maar de radertjes van de wielen. Wat een prachtgeluid! Na een broodje en een patatje stapten we moe en voldaan in de auto op weg naar huis waar we op TV nog even de finish van Tyler Farrar mee gepikt.

Met recht een topdag!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown