Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

dinsdag, februari 26, 2008

Dierentuin Amersfoort

Kraah, Berry wil een koekie, kraah

Gisteren ben ik lekker met mijn broer en kleine Henk naar dierenpark Amersfoort geweest. Het was heerlijk zonnig en gezellig druk, dus zat bij ons ook al snel de stemming erin. Eerst even met mijn kleine vriend op de foto en daarna vogeltjes voeren in de voiliere.Althans... dat dachten we. Links en rechts gingen de gekuifde papegaaitjes bij een ieder op de hand zitten zaadjes eten, maar bij mijn broer en mij helemaal niet... Nou ja, gewoon proberen. Kleine Henk had ondertussen de beren gevonden achter het glas en stond daar naar te kijken terwijl Tante en papa een poging deden een vogel te voeren. Ach... eerst ook maar eens bruine beren kijken dan. In een klein nisje konden we de grote bruine beer goed zien, maar hoorden we ook een paar vogels krijsen. En ja hoor, na even zoeken vond Henk (mijn broer) een gekuifde papegaai en een grote grijze achter een klein vitrinekastje. Het leek erop dat ze er niet achter vandaan durfden. Net als eentje die zich op het raamkozijn had geplant. Tja, het was dan ook erg druk met rennende en gillende kinderen, dus wellicht hadden ze zich verstopt...'Ach,' zei mijn broer ineens, 'misschien moet je hem met het zaad zien te lokken.' Dat is de laatste keer dat ik zoiets doe. Want eenmaal met mijn hand bij het hoekje werd de kleine kuif achter het display vandaan geschupt, vervolgens schoot die grote grijze kop erachter vandaan en hup... draaide zo een velletje los van mijn vinger. Ik jodelen en springen (okay, ik zal eerlijk zijn, het was een galmende AU Godverrrredomme, met een rollende R). Henk lachen en ik mijn vinger inspecteren. Kleine Henk had niets door en bleef de bruine beren bestuderen. Gelukkig maar.

'Nou,' zei Henk bij mijn terugkomst van het toilet waar ik mijn wondje heb verzorgd, 'nu krijg ik nog 50 cent voor het zaad dat je door de lucht gegooid hebt.' Jaja, mooie boel! Gelukkig was de pijn zo weg en hebben we de rest van de dag onze ogen uitgekeken.Zo hebben we Koekiemonster bij de Dino's in het dinobos gezet, heb ik met kleine Henk Dino's geknuffeld, is er door geiten op mijn vingers gesabbeld, heeft kleine Henk geiten geknuffeld en schaapjes geaaid, hebben we bij de olifanten en giraffen rondgehangen, heeft mijn kleine knul met de pinguins gespeeld, heb ik een dopey lynx op de foto gezet en daarna was het wel tijd - uiteraard ná een patatje - om naar huis te gaan. Kleine Henk kreeg nog een grappige Raptor knuffel en hoewel hij verkondigde geen slaap te hebben, was hij al naar dromenland vertrokken nog voordat we de parkeerplaats hadden verlaten.En ik? Tja, mijn vinger is lekker paars door die papegaai from Hell. Kom ik thuis zegt papa dat ik het wel in de gaten moet houden in verband met de papegaaienziekte (ik hou het sowieso in de gaten voor infecties enzo), tot grote hilariteit van Henk natuurlijk. Die zojuist bij mijn thuiskomst ineens veertjes uit mijn haar moest plukken en hij lachend vroeg of ik al een koekie wilde...

Ach... van mijn broer moet je het maar hebben! Kraah, Tante Berry wil een koekie, Kraah... ahum, waar kwam dat nu ineens vandaan...?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown