Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, september 24, 2012

Aqua Zoo Friesland - dichtbij dieren in het bos

Voordat je bij jezelf denkt 'ALWEER een blog over de dierentuin!' zal ik maar vast mededelen dat het een dierentuin rijk maandje is deze maand. Begonnen in Rhenen, daarna Brugge en afgelopen vrijdag dan Aqua Zoo Friesland. Met een gratis kaartje van de Vriendenloterij (bedankt pappie) gingen we (Esmeralda en ik) eens een kijkje nemen in het hoge noorden. Aqua Zoo Friesland behoort tot de keten Zodiac Zoos waartoe ook Zoo Parc Overloon en Dierenpark de Wissel in Epe behoren.

De dierentuin in Friesland heeft zich van de drie het meest gespecialiseerd in dieren die op, in en rond het water verblijven (uitzonderingen natuurlijk daargelaten) waarbij je dus de focus hebt op pinguïns, zeehonden en flamingo's. Daarnaast - zo zegt de website zelf ook al - hoef je geen tijgers of olifanten te verwachten. En dat is misschien voor ons dierentuingangers een beetje vreemd. Maar we wisten dat er zeehondjes zijn en aangezien ik een groot liefhebber ben van zeehondjes keek ik daar al helemaal naar uit!



Bij aankomst was ik al aangenaam verrast door de plattegrond: deze liet een aardige wandelroute zien en achteraf bleken we daar ook bijna twee uur over gewandeld te hebben. Door de bordjes 'Zoo' te volgen mis je niets van de dierentuin en zie je alle verblijven. En sta je nog wel eens oog in oog met een dier. Zoals tal van kleine - tikkie chagrijnige - schele aapjes, leguanen, ringstaartmaki's op het lemureiland. Wat ik heel bijzonder vind is dat je echt door de verblijven van de dieren loopt. Via houten klaphekjes loop je zo tussen de maki's, pinguïns en kangaroes door (deze laatste zitten op het Kangoeroe eiland en ik kon niet helpen te neuriën of Mien Henkie misschien gezien had...). Dat is op zich heel bijzonder om zo dichtbij de dieren te staan. Je kunt ze bijna aanraken... iets wat je natuurlijk niet mag doen. Maar gaaf is het wel.



Ook leuk is dat het park veel verschillende vogels bevat, zoals een heel eiland vol ooievaars, kleine flamingo's, zwanen, ganzen en eenden.



Wat ik zelf leuk vond was het schare aan kleine dieren, zoals de ocelot, de dwergflamingo's en dwerggeitjes.



Maar het allergaafste, allerleukste waren toch wel de zeehonden en zeeberen. Er was een klein babyzeehondje die gewoon te schattig was voor woorden en lekker wilde spelen achter het glas (dat is overigens ook heel gaaf, het zeenhondenpanorama). En dan de zeeberen! Wat een grappige dieren zijn dat zeg! En dankzij de verzorgster nog het een en ander geleerd ook. Bijvoorbeeld dat ze kortere haren hebben dan een zeeleeuw.



Al met al weer een ontzettend leuke dierentuinervaring gehad. Vooral het zo dichtbij de dieren zijn, vond ik erg speciaal. En natuurlijk het zien van een baby zeehondje... och wat was die schattig zeg...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown