Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

donderdag, januari 21, 2010

Dag kleine Kwisa...

Gelezen op www.dolfinarium.nl20 januari 2010

Dolfijntje Kwisa Overleden

Harderwijk – Deze week is in het Dolfinarium dolfijn Kwisa overleden. Het achtjarige mannetje was al geruime tijd ernstig ziek. Omdat Kwisa tijdens zijn ziekte zeer intensief is begeleid door zijn trainers, is de verslagenheid onder hen groot.

Uit een eerste sectie is gebleken dat Kwisa een afwijking in zijn maag had waardoor de vertering van vis niet goed mogelijk was. In het lichaam zijn verder meerdere infecties gevonden.

Kwisa had al enige tijd last van een chronische ontsteking aan zijn rechtervin. De laatste maanden zwom Kwisa in een apart gedeelte van de Dolfijnendelta. Hier kon hij beter behandeld worden door zijn trainers. Kwisa is meerdere keren behandeld aan zijn rechtervin. Zo is Kwisa in februari 2009 naar het plaatselijke ziekenhuis St. Jansdal gebracht voor een CT-scan.

Twee weken geleden heeft het Dolfinarium in nauwe samenwerking met Amerikaanse specialisten en een Nederlandse veterinair specialist besloten om de rechtervin van Kwisa operatief te verwijderen. Deze uitzonderlijke ingreep was de laatste optie om het dier nog een goed leven te geven. Hoewel de operatie geslaagd is en het lichaam hierop positief heeft gereageerd, zijn inwendige infecties uiteindelijk fataal geworden voor Kwisa. Deze infecties zijn pas aan het licht gekomen na sectie op het lichaam.Ah gossie... gelukkig heeft hij nu geen pijn meer...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown