Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, april 23, 2003

Hulp voor Zeehondjes

Zeehondencrèche Pieterburen

Help de zeehonden, surf vandaag nog naar www.zeehondencreche.nl of volg een van de links in dit bericht!Als het aan de Nederlandse politiek lag, zouden we geen zeehond meer over houden. Daarom vragen Lenie 't Hart, Keevie & Ik de aandacht voor het volgende. Alsjeblieft doe wat, want een Wad zonder zeehonden is een heel groot verlies...

Laatste nieuws...
DRINGENDE OPROEP


STEUN ONZE PROTESTACTIE NU! Klik hier!

HELP ONS ERVOOR TE ZORGEN DAT DE NEDERLANDSE POLITIEK ZEEHONDEN NIET IN DE STEEK LAAT


Zieke, gewonde en verlaten zeehonden (huilers) moeten we voortaan laten creperen als het aan het ministerie van LNV ligt. Dat staat in een nieuwe leidraad over zeehondenopvang die minister Veerman op vrijdag 28 maart naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hij noemt als redenen o.a. dat er nu "genoeg zeehonden in de Waddenzee zijn" en dat "opgevangen zeehonden een ziekte kunnen meenemen als ze worden vrijgelaten".
Dat is niet alleen onzin, het is ronduit schandalig! Je kunt toch niet je schouders ophalen en zeggen: "Ach, laat deze zeehond maar doodgaan, want er blijven er nog genoeg over". Dat is onethisch, want het is ieders morele en wettelijke plicht om dieren in nood te helpen. Een kwestie van beschaving.
En als er één zeehondenopvang is waar ziektes vrijwel honderd procent zijn uitgebannen, dan is het wel bij ons in Pieterburen. Viroloog prof. dr. Ab Osterhaus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft dit regelmatig bevestigd.
We moeten dit absurde plan dus tegenhouden. Daarom hebben wij als Zeehondencrèche direct geprotesteerd tegen het initiatief van de minister en een persbericht verzonden. Maar helpt u ons alstublieft bij onze protestactie! We hebben ieders steun echt héél hard nodig. Om druk uit te oefenen op de leden van de vaste kamercommissie van LNV, die zich binnenkort zullen buigen over deze voorgestelde leidraad. We kunnen ons niet voorstellen dat er één politieke partij is die het voornemen van de minister zal volgen en zieke, gewonde en verlaten zeehonden aan hun lot over wil laten, waardoor ze na een lange lijdensweg zullen sterven.

Klik hier om:
a. (Als u met meer personen wilt protesteren): een protestbrief met handtekeningenlijst te downloaden, die u met zoveel mogelijk handtekeningen naar ons kunt sturen, en die wij zullen meenemen wanneer we met de overheid over deze kwestie gaan praten.
Download de PDF-versie
Download de tekst-versie
b. (Als u alleen zelf wilt protesteren): om een persoonlijke protest/support-mail naar ons te sturen.

U laat de zeehonden toch niet in de steek? Bij voorbaat héél hartelijk bedankt.
Lenie 't Hart

Ik heb mijn kaartje al verstuurd. Doe alsjeblieft mee, het kost hooguit vijf minuten van je tijd...
Alvast hartelijk dank, namens alle zeehondjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown