Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, mei 06, 2015

Wereldreis in Zoom Erlebniswelt te Gelsenkirchen

Woensdag 29 april. Het was een rare dag. Het is namelijk de geboortedag van mijn mama. En hoewel ze al jaren fysiek niet meer bij ons is, vieren we het toch nog steeds een beetje. Meestal gaan we er dan even op uit. We zouden naar DierenPark Amersfoort gaan, onze vaste stek, maar de avond ervoor stelde papa wat anders voor. Zoom Erlebniswelt in Gelsenkirschen. Anderhalf tot twee uur rijden en Sammie mag ook mee. Nou, dan is de beslissing snel genomen. Ploon ingeladen en op naar Duitsland. (foto’s: Berry de Nijs)



Uiteindelijk waren we er zo – zelfs met plaspauze – en waren we zelfs de zon tegemoet gereden. De entree was al geweldig: groots opgezet in de vorm van een brede promenade. Aan het einde van deze promenade kun je kiezen voor drie richtingen: Afrika, Azië en Alaska. Nadat we eerst door de fotograaf op de foto waren gezet, kozen wij voor Alaska. Een wandeling door een prachtig natuurgebied dat deed denken aan Canadese en Groenlandse natuurfilms bleek achter de poort te liggen. Wauw wat was dat adembenemend. En het bleek een zoekdierentuin te zijn: de dieren hadden alle mogelijkheid om zich lekker te verstoppen. Prachtig. Het leverde weer mooie plaatjes op.



Na een flinke wandeling van zo’n anderhalve kilometer (ook berg op en door een berg heen weer berg af) besloten we wat te eten. Sammie was best moe van zijn wandeling dus die mocht in de wagen. We besloten het Afrika deel te gaan bekijken. Een wandeling van bijna 2 kilometer. Het bleek een hele uitdaging om de savanne rond te komen. Ook dit was redelijk bergop met steile stukjes, maar o wat een prachtig uitzicht leverde dat op. Echt heel bijzonder. Ook de combinaties van bewoners in eenzelfde verblijf vond ik bijzonder. Zo liepen er impala’s, reebokken, struisvogels en zebra’s (onder andere, want er waren er meer) samen op de savanne en deelden de giraffen hun verblijf met hoornraven (jawel) en pelikanen.



Na deze prachtige wandeling besloten we om Azië voor de volgende keer te bewaren: onze pootjes hadden genoeg gelopen. Maar o wat was het een mooie dag.
Ik weet zeker dat die zonnestralen niet voor niets uit de hemel op ons neervielen…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown