

Allemaal foto's van Sammie... hij is zo gegroeid de afgelopen twee jaar!

Deeg: 500 gram bloemige aardappelen / 3 eieren (ongekookt) / 2 el melk / 1 tl bakpoeder / 2 el roggebloem (ik heb tarwebloem gebruikt) / 1 el suikerstroop / 3 el boter op kamertemperatuur / olie of boter om in te vetten / bakpapier
Vulling: 1 ui / 500 gram rundergehakt / 3 el olijfolie / 100 gram rozijnen / 3 hardgekookte eieren / 1 bosje peterselie, fijngesneden
Garnering: 4 el geraspte emmentaler (ik heb jonge kaas gebruikt)

1. Kook de aardappelen een dag van tevoren. Pel ze en wrjif ze door een (pureer)zeef. Bewaar de puree in de koelkast. Het pellen van gekookte aardappels gaat heel makkelijk: je schuift het velletje er zo af.
2. Pel de ui en snijd deze fijn. Bak de ui samen met het gehakt in de olijfolie tot het vlees rul wordt. Wel ondertussen de rozijnen en snijd de peterselie en de hardgekookte eieren fijn. Voeg de uitgelekte rozijnen, peterselie en eitjes toe, schep door en neem de pan van het vuur. Tip: verwarm de oven nu al vast voor op 200 graden Celsius. Ook kun je hier al de springvorm invetten en bekleden met bakpapier.
3. Meng de puree met de losse eieren, melk, bakpoeder, bloem, suikerstroop en boter. Ik heb dit met de hand gedaan, maar het kan ook met een vork, lepel of mixer.
4. Neem de ingevette en beklede springvorm en voeg de helft van het aardappeldeeg toe en verdeel daar het gehaktmengsel over heen. Schep hier de rest van het aardappeldeeg over. Het is nogal plakkerig, maar als je de lepel een beetje nat maakt dan kun je het makkelijk uitsmeren. Strooi vervolgens de kaas over de taart en plaats hem in de voorverwarmde oven voor 40 minuten. Die tijd kun je weer mooi benutten om lekker samen te spelen ;)





Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.