Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, december 05, 2007

Dank u Sinterkláásje!

Heerlijk avondje is alweer voorbij

Helaas is het altijd veel sneller afgelopen dan je eigenlijk zou willen. Weken ben je ermee bezig, loop je als goede hulppiet of hulpsinterklaas stad en land af voor de meest originele cadeautjes. Je zit úren aan de schrijftafel om als een echte rijmpiet een paar mooie gedichten te schrijven - althans, ik ga er even tien minuten voor zitten en typ weer eens sneller dan mijn schaduw, maar het gaat om het idee. Je vingers zitten in de kramp door het inpakpapier en plakband. En dan is het ein-de-lijk zover! Het heerlijk avondje is gekomen.

Makkers staakt uw wild geraas! Want voor je het weet moet Tante - liefkozend door haar Henkje nog steeds Taat genoemd - naar de sportschool. En dan ineens staat zo'n drie kwartier later Zwarte Piet aan de deur te bellen, strooit die zomaar een hand met snoep en pee-peeps (pepernoten) de trap op en moeten er een grote zak en een paar tassen met cadeau's de trap op worden gesjouwd!

Gelukkig had deze Piet veel hulp aan de kleine hulppiet Henkje. Hij had vanmorgen op de speelzaal zijn Pietendiploma gehaald en dat hij die meer dan waard was, liet hij vanavond mooi zien. Hij deelde als een volleerde Piet pakjes uit aan de aanwezigen en hielp ook met alles open te scheuren. Alleen die lange brieven vond hij wat vervelend, maar voor de rest verliep het op rolletjes.

En toen moest Piet weer weg. Daarbij liet die natuurlijk nog een berg cadeautjes achter, net als de strooizak, trok de deur vervolgens achter zich dicht en verdween in de duisternis...

...van de gang naar de badkamer, want het was tijd dat Taat weer terugkwam van de sportschool. Gedoucht en schoongeboend trok die weer een half uur later de voordeur achter zich dicht en kreeg alle verhalen te horen van Henkje over Zwarte Piet die pee-peeps had en cadeau's en dat Piet een cadeautje had opengemaakt van Taat en dat hij het nu aan mij moest geven. Koekiemonster oorbellen! Zo gaaf! En er lag nog een berg cadeautjes en Henkje liet wel even zien hoe je die moest uitdelen - met nog meer van die brieven eraan vast - en openmaken natuurlijk!

Oftewel, het was weer een geweldige Sinterklaasavond geweest. Gelukkig hebben we de foto's nog... en deze heb ik van papa's camera 'gejat'......zucht...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden voor plaatsing eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de auteur.

B'Day Countdown