Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, augustus 19, 2015

Internationale Dag van de Orang-Oetan

Het is vandaag de Internationale Dag van de Orang-Oetan. Op mijn blog van Writing Berries (zie link hieronder) vind je weer een ode aan deze dieren met weetjes en veel foto's. En hier... met een paar mooie collages. Wat zijn ze toch prachtig!


Writing Berries
Internationale Dag van de Orang-Oetan



woensdag, augustus 12, 2015

Internationale Dag van de Olifant

Een dagje dierentuin is voor mij niet helemaal compleet als ik even bij de olifantjes ben geweest. Ik kan vooral genieten van hoe de kleine olifantjes met elkaar spelen. Echt spelen. Als kleine kindjes rennen ze achter elkaar aan. Klimmen knietje voor knietje een heuveltje over of slepen met takken. Ook genieten vind ik het om te zien hoe olifanten elkaar strelen, slurf in slurf lopen en knuffelen. En natuurlijk het spuiten van water of gooien met zand en hoor. Ja. Olifanten zijn prachtige, sociale familiedieren. Toch erg dat veel mensen alleen maar die slagtanden zien... Vandaag op de Dag van de Olifant een ode aan de Olifant door middel van foto's. En op Writing Berries vind je weer een leuk artikel met weetjes en nog meer foto's. (foto's Berry de Nijs)


Writing Berries:
Internationale Dag van de Olifant







maandag, augustus 10, 2015

Internationale Dag van de Leeuw

Uren kan ik naar ze kijken. Vooral Tonga & Sabari in DierenPark Amersfoort zijn mijn favoriet. Hoe ze soms verstrengeld in elkaars poten liggen. Elkaar kopjes geven of warm houden op die ene dag dat er sneeuw gevallen is. Hij kan je hypnotiseren met zijn blik en intimideren met zijn brul. Zij kan naast je liggen aan het glas en met die prachtige gele ogen dwars door je heen kijken.... En dan denk ik ‘Wat erg dat leeuwen in het wild in hun voortbestaan worden bedreigd door mensen die niet zien wat ik zie...’ Soms ga ik bij Tonga & Sabari zitten als ze aan het raam liggen in de Oude Stad. Gewoon op de grond, dichtbij het glas. En dan voel ik me zo verbonden… Zo één met de oerkracht die voor me ligt, dat ik er intens rustig van kan worden. Bij deze een ode aan de leeuwen die ik zo lief heb, hun familieleden in andere dierentuinen, maar ook aan alle andere leeuwen overal ter wereld.


Writing Berries:
Internationale Dag van de Leeuw










donderdag, augustus 06, 2015

Foto van de Maand Juli 2015

Hallo augustus! Wat heb je fijn weer met je mee gebracht! Ik ben deze maand heerlijk relaxed begonnen, maar weet dat er snel weer een bulk werk op me ligt te wachten. Daarom kijk ik maar eens even snel terug op juli. Ja, zoals ik in de vorige Foto van de Maand al schreef was juli een zeer drukke maand. We hadden de Tour de France in Utereg me stadsie, een hittegolf (en wat regenbuien en zomerstormen) en toch ook nog wat leuke uitjes – onder andere voor Writing Berries (zie link onder de foto). En daarnaast heb ik een bak werk verzet waar je u tegen mag zeggen. Jaja… juli was een drukke maand. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

2 juli: saampies slaapie waapie doen


3 juli: HEATWAVE! Sammie vindt verkoeling bij de ventilator


4 juli: Op naar de Tour de France, de mannen gaan uiteraard op de fiets


5 juli: Nog een etappe door Utreg met als grote trots: NIJNTJE!


Tour de France 2015:
Puur genieten


7 juli: Koekie in de Kofferbak – Hallo Jumbo


9 juli: Opening van het vernieuwde Dierenwijck in Plaswijckpark


Feest in Plaswijckpark:
Dierenwijck fase 1 is geopend


12 juli: Even genieten in DierenPark Amersfoort


15 juli: Na zonneschijn komt ook wel eens regen… nietwaar duifjes


16 juli: Ploon & Sammie samen op een bankje


19 juli: Helpende hond…?!


21 juli: Hieperdepiep Hoera! Ploon is 80 jaar. Dus even genieten in DierenPark Amersfoort van een spetterende Kyan


31 juli: na al het werk reláááááx… in ZooParc Overloon

B'Day Countdown