Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, mei 25, 2015

Beetje veel hooi...

Een beetje teveel hooi op je vork nemen, kent u die uitdrukking? Ik inmiddels wel weer, want ik heb ook een beetje teveel hooi op mijn vork genomen de afgelopen week. Ik hoor me 11 mei nog zeggen: ik heb de komende week een lege agenda. Jaja... dat hebben 'ze' gehoord en de uitnodigingen stroomden binnen. Allemaal heel leuk natuurlijk - je hoort me zeker niet klagen - maar... het was wel een beetje veel hooi.. Gelukkig heb ik een grote vork en kon ik het best wel tillen allemaal. Hier komt-ie.

16 mei: Dierenpark Emmen bestaat 80 jaar en olifantje Radza jr. is ook jarig (zijn eerste verjaardag). Ik werd uitgenodigd door het park om de verjaardag mee te komen vieren. Papa voor de gezelligheid ook mee en een super leuke dag gehad in het hoge noorden. Snel naar huis om de reportage nog online te zetten.
17 mei: Landgoed Anningahof opende haar deuren voor een nieuw seizoen kunst. Papa meegenomen als extra fotograaf en heerlijk in Zwolle van een zonovergoten Beeldentuin genoten. Prachtige beelden gezien. Daarna thuis nog snel de reportage online gezet.
18 mei: een beetje brak, maar wel gewerkt, daarna 's middags naar Lelystad voor een Glamour fotoshoot met Esmeralda en Angela. Ik zou ook saxofoonrepetitie hebben, maar dat heb ik niet meer gered (sorry).
19 mei: vroeg eruit en weer op pad, want ik mocht naar het Van Gogh Museum voor de opening van de nieuwe expositie When I Give, I Give Myself. Een bijzondere expositie verweven met de huidige collectie. Ik heb genoten... maar begon wel te voelen dat het een drukke bedoening was geweest...
20 mei: blegh! Ik kreeg even een reality check van mijn lichaam dat het maar beter was om niet te gaan sporten. Gelukkig knapte ik tegen de middag weer een beetje op en ben ik 's avonds even bij mijn tante op de koffie gegaan. Ze had nog heel veel Jumbo-vouchers voor me namelijk :D
21 mei: even rennen en vliegen - beetje doorgeslapen zelfs - maar daarna een heerlijke dag en middag bij mijn opa doorgebracht (met papa). Gewoon even gezellig kletsen en een lekker broodje eten.
22 mei: dagje naar Rhenen met Ploon en Sammie. Gewoon omdat het kan. We hadden bakken met zon en heerlijk genoten van onze verse smoothies en broodjes op het terras bij de gibbons. Dat was echt heerlijk genieten. En dan toch 's avonds nog even aan het werk.
23 mei: zaterdag is Heroclix dag en dat was afgelopen zaterdag niet anders. Effe lol trappen met de jongens en nog een potje winnen ook. Ook heb ik zaterdag met papa het gewonnen trainingsshirt van FC Utrecht opgehaald op het stadion. Hij moest mee, want dit keer mocht hij het shirt van mij hebben :D
24 mei: eerste Pinksterdag. De eerste dag sinds de zaterdag ervoor dat ik gewoon niets hoefde te doen. Uiteindelijk zijn we lekker bij Ploon een bakkie wezen doen en vervolgens heb ik met mijn foto's van Rhenen zitten spelen. Het hooi was gelukkig op.




En vandaag? Vandaag gewoon weer even gewerkt. Lekker hoor! Werken heb ik toch wel steeds gedaan, want ik wilde op schema blijven liggen. Tussen alle activiteiten door is het gelukt om mijn opdrachten op tijd in te leveren. Mag ik ook wel trots op zijn toch? Jaja, na zo een feestweek is het best lekker om even wat te ontspannen tussendoor. Komende week heb ik 1 persevent. Denk ook dat ik het daar verder bij laat :D Maar... ik zeg nog niets te vroeg, voor je het weet heb ik weer een mooie baal hooi met bijzondere strootjes om over te bloggen.

woensdag, mei 20, 2015

Engeltje

vandaag sta ik even stil bij mijn Engeltje. Mijn witte en pluizige Engeltje wel te verstaan. Vandaag 20 jaar geleden werd hij namelijk geboren en ja, zelfs na drie jaar mis ik mijn Bassie nog wel eens heel erg. Maar dat geeft niet, want iedere traan behoort bij een mooie herinnering.


woensdag, mei 06, 2015

Wereldreis in Zoom Erlebniswelt te Gelsenkirchen

Woensdag 29 april. Het was een rare dag. Het is namelijk de geboortedag van mijn mama. En hoewel ze al jaren fysiek niet meer bij ons is, vieren we het toch nog steeds een beetje. Meestal gaan we er dan even op uit. We zouden naar DierenPark Amersfoort gaan, onze vaste stek, maar de avond ervoor stelde papa wat anders voor. Zoom Erlebniswelt in Gelsenkirschen. Anderhalf tot twee uur rijden en Sammie mag ook mee. Nou, dan is de beslissing snel genomen. Ploon ingeladen en op naar Duitsland. (foto’s: Berry de Nijs)



Uiteindelijk waren we er zo – zelfs met plaspauze – en waren we zelfs de zon tegemoet gereden. De entree was al geweldig: groots opgezet in de vorm van een brede promenade. Aan het einde van deze promenade kun je kiezen voor drie richtingen: Afrika, Azië en Alaska. Nadat we eerst door de fotograaf op de foto waren gezet, kozen wij voor Alaska. Een wandeling door een prachtig natuurgebied dat deed denken aan Canadese en Groenlandse natuurfilms bleek achter de poort te liggen. Wauw wat was dat adembenemend. En het bleek een zoekdierentuin te zijn: de dieren hadden alle mogelijkheid om zich lekker te verstoppen. Prachtig. Het leverde weer mooie plaatjes op.



Na een flinke wandeling van zo’n anderhalve kilometer (ook berg op en door een berg heen weer berg af) besloten we wat te eten. Sammie was best moe van zijn wandeling dus die mocht in de wagen. We besloten het Afrika deel te gaan bekijken. Een wandeling van bijna 2 kilometer. Het bleek een hele uitdaging om de savanne rond te komen. Ook dit was redelijk bergop met steile stukjes, maar o wat een prachtig uitzicht leverde dat op. Echt heel bijzonder. Ook de combinaties van bewoners in eenzelfde verblijf vond ik bijzonder. Zo liepen er impala’s, reebokken, struisvogels en zebra’s (onder andere, want er waren er meer) samen op de savanne en deelden de giraffen hun verblijf met hoornraven (jawel) en pelikanen.



Na deze prachtige wandeling besloten we om Azië voor de volgende keer te bewaren: onze pootjes hadden genoeg gelopen. Maar o wat was het een mooie dag.
Ik weet zeker dat die zonnestralen niet voor niets uit de hemel op ons neervielen…


maandag, mei 04, 2015

Foto van de Maand April 2015

Ze zeggen wel eens, april doet wat-ie wil. En dat klopt. Afgelopen april was vooral erg mooi qua weer waardoor het heerlijk was om buiten te vertoeven. Maar april stond ook weer in het teken van veel uitjes (zowel privé als voor werk), Koningsdag en een lekker dagje uitwaaien op Texel. En natuurlijk van het concert van Paul Simon & Sting! Bij verschillende foto’s vind je ook een link naar een artikel op mijn andere blog: Writing Berries. Het was soms wel lastig kiezen hoor, vooral bij de dierentuinuitjes… maar dit zijn ze geworden: de foto's van de maand April!

1 april: Knabbelende visjes


2 april: Koekie & Raisa


De Grote Eikapseljacht
is geopend


4 april: Sammie’s nieuwe kapsel


8 april: Tulpen voor tante


9 april: met Sammie in de bakfiets


10 april: Lekker dagje Apenheul


12 april: *gaaaaaaaaaap*


16 april: ’t Veluws Zandsculpturenfestijn


Genieten van Grootmoederstijd
op ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn

en op dezelfde dag:

LifestyleLab Lente 2015:
fris & fruitig de lente in


21 april: Oppassen!


26 april: Genieten van zeehondjes


27 april: Koningsdag met The Big Bang Zombiecide


28 april: Lente lucht – op weg naar Amsterdam


Floaten:
drijven in pure ontspanning


29 april: Bijzonder dagje in ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen


30 april: Persevent in het Zuiderzeemuseum


Nieuw: Waterwerken
in het Zuiderzeemuseum

B'Day Countdown