Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, april 29, 2015

Vandaag 60 jaar geleden is mijn mama geboren. Misschien kunnen we het fysiek samen niet meer vieren, toch vieren we nog altijd haar verjaardag. Want ik weet dat ze stiekem vanaf haar wolkje toch naar ons naar beneden loert en dan zo samen met ons geniet.

maandag, april 27, 2015

Fijne Koningsdag!


Sammie heeft best wel een hoofd voor hoedjes, vind je ook niet?

vrijdag, april 24, 2015

Flashback Friday: Met Opa naar het Dolfinarium

Flashback Friday is eigenlijk net zoiets als Throwback Thursday, maar ik vond het beter om deze foto vandaag te plaatsen. Ik heb het niet zo vaak over hem, maar toen ik afgelopen maandag dat artikel over brood zat te schrijven voor Writing Berries kreeg ik het toch even te kwaad. Vandaag zou namelijk mijn Opa van der Zanden 89 jaar zijn geworden. 6 jaar geleden nam ik hem op 4 mei - samen met kleine Henk - mee naar het Dolfinarium om zijn verjaardag te vieren. Als ik in het Dolfinarium ben, moet ik daar nog wel eens aan denken. Aan hoe mooi hij de shows en de dieren vond. En hoe ik hem het holletje bij de Koepel omhoog heb moeten duwen en moeten afremmen toen we weer naar buiten gingen. Dan zie ik hem weer voorovergebogen bij het Roggenrif staan om de roggen te bewonderen en zelfs te aaien. Ja, dat is een zeer mooie herinnering die me altijd bij zal blijven.

woensdag, april 22, 2015

April doet wat-ie wil

Het is vandaag de Dag van de Aarde en ik was eigenlijk van plan om daar iets over te schrijven. Maar het is nu - op moment van schrijven - 10 over 10 's avonds en ik ben net klaar met werk. Okay, het is woensdag vandaag en dan sport ik altijd 's morgens, dus dat het wat later wordt om toch een volle werkdag te maken, dat is eerder regel dan uitzondering. Maar toch... toen ik zojuist even op mijn pagina keek zag ik dat mijn laatste bericht van 14 april is... Wauw. Deze maand is weer eens ouderwets omgevlogen. Gelukkig met vooral heel leuke dingen, maar toch. Daarom in plaats van een artikel over de Dag van de Aarde een paar fotootjes, gewoon, omdat April doet wat-ie wil qua weer. Maar ik lekker ook. :)




woensdag, april 08, 2015

8 april: Sammie Kwam Dag

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Drie jaar geleden reden papa, Ploon en ik op Tweede Paasdag naar het zuiden van Nederland om bij een nestje van boomer puppy's te gaan kijken. Kijken... Dat was eigenlijk het idee. Er was één nestje met hondjes die al mee mochten. En liet daar nu onze Sammie op ons zitten te wachten. Met zijn zwarte oortjes en maskertje koos hij ons meteen uit. Nadat we zeker wisten dat Sammie niet besproken was, mocht hij met ons mee naar huis. Ik uiteraard in tranen van geluk, want nog geen twee weken ervoor hadden we afscheid moeten nemen van ons Bassie. 8 april gaat daarom mijn persoonlijke geschiedenisboek in als Sammie Kwam Dag. En dat is dus vandaag precies drie jaar geleden. En o, wat is het toch een lekker ding! Toen, nu en geheid ook in de toekomst.


dinsdag, april 07, 2015

Foto van de Maand Maart 2015

Ik ben eigenlijk best blij dat ik iedere maand de tijd neem voor mezelf om eens even de leukste momenten (en dus foto’s) van de afgelopen maand op een rijtje zet. Zo weet ik tenminste ook weer wat ik allemaal heb uitgespookt! Maart was weer een doldwaze, met reportages en dierentuinuitjes gevulde maand. En natuurlijk mijn Earth Hour Challenge! Volg bij sommige foto’s de link eronder en je komt vanzelf uit bij de reportages en andere bijbehorende blogs. Hou je vast... want het is weer een bonte verzameling geworden van foto's!

3 maart: Verregende Sammie die daarna onder de douche moest


4 maart: Koffie Selfie in de trein


Bijzondere opening
van het Mesdagjaar


12 maart: Genieten van Ploon, de hondjes en de tijgertjes


Verrassingsdagje
Dierentuin


13 maart: Een bijzonder dagje in de Orchideeën Hoeve


Magische
Morpho Maand


13 maart: Nieuwe bewoners


17 maart: Zo lekker kan schrijfcoaching zijn


23 maart: Even een dagje Ouwehand, genieten van de ijsbeertjes


24 maart: McPuppy


26 maart: Late Rembrandt


27 maart: Alle ballen verzameluh!


28 maart: Earth Hour


Earth Hour Challenge
GEHAALD


30 maart: Een uitzinnig Roodkapje bij het Leukste Uitje


Leukste Uitje van Nederland
2015 is…

zaterdag, april 04, 2015

Even wat anders…

Na het behalen van mijn Earth Hour Challenge, moest ik even afkicken. En hard aan het werk voor andere dingen. Nou ja… sommigen zouden zeggen dat ik wel weer een bofkont was afgelopen week. En ja, dat ben ik ook. Zo mocht ik het feestje van de verkiezing het Leukste Uitje van Nederland van het Land van ANWB bijwonen om te verslaan als Writing Berries. Hier werden de aanwezigen getrakteerd op een heel gaaf optreden van O’G3NE. En ik werd afgelopen dinsdag heel spontaan uitgenodigd voor De Grote Eikapseljacht kick-off in het Dolfinarium. Het heeft het label ‘werken’, maar ook ‘genieten’ hoort er zeker bij. Dus daarom gewoon even een paar fotootjes, gewoon… omdat ik daar ook van kan genieten. (foto boven: klein ijsbeertje in Ouwehand, 23.03.2015)



Boven: O’G3NE en Roodkapje (30.03.2015)
Onder: Gewoon twee plaatjes uit Dolfinarium (02.04.2015)

B'Day Countdown