Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

vrijdag, februari 27, 2015

Happy International Polar Bear Day!

Het is vandaag de dag van de ijsbeer. Tijd om even stil te staan bij de problematiek van de smeltende ijskappen en het verminderen van het drijfijs en dus leefgebied van deze prachtige dieren. Fijne Internationale dag van de IJsbeer!

donderdag, februari 26, 2015

Genieten: van werk & de dierentuin

Vorige week heb ik weinig geschreven op mijn blog. Dat had een reden: ik had veel te doen voor mijn werk. Ik heb wel eens verteld dat ik voor mijn weblog Writing Berries vaak onderweg ben (daar kun je op Instagram vaak het een en ander over terugvinden). Persevents maken nu eenmaal een groot deel uit van mijn werk als freelance tekstschrijver. Vorige week had ik maar liefst twee bijzondere uitjes, terwijl ik daarnaast nog heel wat te schrijven had, en dat is zo genieten. Zelfs toen in ik de stromende regen China Light bezocht liep ik met volle teugen – zij het wat sneller dan normaal – te genieten.

Woensdag: Haring Happen in Dierenrijk
Vorige week woensdag, 18 februari, was ik te gast in Dierenrijk de kinderdierentuin, in Nuenen (vlakbij Eindhoven). Ik was uitgenodigd om verslag te komen doen van het traditionele Haring Happen op Aswoensdag (de dag na het Carnaval). De zeehonden van Dierenrijk zouden wel even voordoen hoe je nu eigenlijk zo een haring echt moest happen. De presentatie was superleuk en het feit dat er voor alle toeschouwers een schoongemaakte haring klaarlag maakte het alleen maar meer bijzonder. Daarna heb ik nog even een rondje gelopen door het park en dat was heerlijk genieten. Even lekker weggedroomd bij de beren en ijsberen, genieten van de tijgers en leeuwen en natuurlijk even het snoezige neusje van de beermarter en rode panda bewonderd.




Vrijdag: China Light
Twee dagen later was ik te gast in Burgers’ Zoo om een reportage te komen maken van het bijzondere China Light. De combinatie tussen dierentuin en lampionnen is echt schitterend. Overdag al en in het donker helemaal! De paden waren gewoon felverlicht van de lampionnenpracht. Jammer genoeg zette de druil die de hele dag al gestaag naar beneden kwam om in een flinke regenbui. Fotograferen werd hierdoor zeer lastig, maar het leverde soms – dankzij de reflectie op de natte paden – wel heel mooie plaatjes op. En ja, omdat ik overdag – ik was er in de middag – er al was, heb ik natuurlijk ook nog even de jonge tijgertjes bewonderd en de andere dieren natuurlijk.




Tja… dat noemen ze werken. Iemand op Facebook noemde me al een bofkont en ik kon niet anders reageren dan met een beamend ‘dat klopt, ik ben zeker een bofkont’. Zo heerlijk dat werken zo ontspannend kan zijn. Het was me vorige week het weekje wel. Maar ik had het zeker niet willen missen!

vrijdag, februari 20, 2015

Love your pet day

In Nederland kennen we op 4 oktober Werelddierendag, waarbij we onze huisdieren extra verwennen. Maar deze dag is eigenlijk voor alle dieren in de wereld, dus ook voor de dieren in dierentuinen, kinderboerderijen en in het wild. 20 februari is in Amerika volgens de Days of the year website Love your pet day. Nou, dat is een feestdag waar ik weinig voor hoef te doen!

Bij ons thuis is het namelijk iedere dag ‘Hou van je huisdier’-dag. Want mijn Sammie is meer dan een huisdier, hij is echt een onderdeel van ons gezin. En dat gold ook voor ieder hondje voor hem. Maar ik besef me goed dat er veel hondjes zijn die niet zo gelukkig zijn als Sammie. Er zijn heel veel huisdieren die geen of nauwelijks aandacht krijgen. Misschien is voor die dieren het wel goed dat hun baasjes of bazinnetjes op deze feestdag worden gewezen. Gelukkig ken ik meer huisdieren die het meer dan goed hebben in hun huis dan dieren die verwaarloosd worden.

Wat ik ga doen voor Love your pet day? Sammie lekker knuffelen natuurlijk. En wat lekkers te eten geven. En met hem wandelen. Eigenlijk al die dingen die ik dagelijks al voor hem doe. Alleen zal ik vandaag minder proberen te mopperen als ik plat op mijn buik op de grond zijn tennisbal onder de bank uit moet grabbelen.

Fijne Love your pet day!

donderdag, februari 19, 2015

Throwback Thursday: Baby Sammie

Het is maar goed dat ik van fotograferen hou. Er zijn zo van die dingen die je namelijk makkelijk zou vergeten als je niet af en toe de foto's terug kon kijken. Afgelopen dinsdag is mijn boeffie 3 jaar oud geworden. Van kleine pup is hij uitgegroeid tot een flinke knul. Zijn geitebreierige karakter is niet veranderd (gelukkig maar) maar zijn grootte... pfoe. Je zou echt vergeten dat toen hij drie jaar geleden bij ons kwam hij echt nog maar een klein plukkie hond was. Gelukkig hebben we de foto's nog. Dit is er een van vele: met een bal die nu veel kleiner lijkt vergeleken bij Sammie dan hier op de foto drie jaar geleden.

dinsdag, februari 17, 2015

Hieperdepiep Hoera, ons Sammie is 3 jaar

Als de dag van gisteren weet ik nog dat we deze babyface ophaalden. 8 april was het. Pasen. We hadden nog zo een verdriet omdat Bassie van ons heen was gegaan. En deze rakker vrolijkte ons meteen op. Hoe kan het ook anders, met dat lieve snuitje. Sammie. Zo ging hij heten. Dat wisten we al voordat we hem in ons armen hadden gesloten. En vandaag is mijn lieffie 3 jaar oud geworden! Hieperdepiep HOERA! Dat er nog maar heel veel verjaardagen en mooie herinneringen bij mogen komen.



O en ter gelegenheid natuurlijk een Sammie Funicure :D

zondag, februari 15, 2015

Happy Hippo Day!

Vandaag is het de internationale dag van het Nijlpaard! Tijd om even stil te staan bij het derde grootste landzoogdier ter wereld. Ze zijn misschien wat chagarijnig, maar zelfs op Hippo Dag weten ze wel een smile op hun snoetjes te toveren.


zaterdag, februari 14, 2015

Happy Valentine's & Whale Day

Vandaag is het zowel Valentijnsdag als de Wereld Walvis dag, waarop natuur & milieuorganisaties meer aandacht vragen voor een van de grootste dieren van het dierenrijk: de walvis.
Walvissen worden in het wild namelijk bedreigd door de mens, bijvoorbeeld door visserij met drijfnetten maar ook doordat er nog volop op ze worden gejaagd. Op deze dag komen natuurbeschermers bijeen in Maui voor een Whale festival, de plek waar in 1980 deze dag ook is ontstaan, om stil te staan bij het verbeteren van de walvispopulatie in de wereld.


(afbeelding House of Themes)

donderdag, februari 12, 2015

Throwback Thursday: bevroren landschap

Toch nog even een Throwback Thursday voor vandaag. Vorige week plaatste ik al bergen sneeuw, nou diezelfde vakantie 11 jaar geleden bood ons ook bevroren landschappen. En ja, dat leverde vele mooie plaatjes op tijdens de vele wandelingen die we er hebben gemaakt. Zoals deze, met wel een heel blauwe 11 jaar jongere Koekie rugtas :)


woensdag, februari 11, 2015

I got a Nikon camera, I love to take a photograph...

Ik luister heel graag naar ouwe muziek. Nu heb ik via de TuneIn Radio app een Amerikaanse muziekzender gevonden die alleen maar jaren 70 muziek draait. Heerlijk! Geen geouwehoer, alleen mooie muziek. Dat werkt pas lekker en zonder al te veel afleiding. Deze zender heeft me eigenlijk geobsedeerd met het nummer Kodachrome van Paul Simon. Een heerlijk nummer waarin hij een ode brengt aan zijn Nikon camera waar hij zo graag foto's mee maakt. Waar komt mijn obsessie dan vandaan? Nou, laat ik nu ook een Nikon camera hebben en graag foto's maken :D Enne, soms maak ik zo ook graag monochroom, in zwart-wit dus.


Lynx, DierenPark Amersfoort, 30.01.2015


Kodachrome Live, met Art Garfunkel

zondag, februari 08, 2015

Foto van de Maand Januari 2015

Hapy New Year! Okay het is alweer een tijdje 2015, maar dit is wel de eerste keer dat ik in het nieuwe jaar een Foto van de Maand ga plaatsen. Januari was een beetje een gekke maand. Het was een maand waarin er ineens heel veel nieuwe leuke opdrachten mijn kant op kwamen (ben ik ook supertrots op). Het is ook de maand waarin ik flinke griep met een beetje migraine voor mijn kiezen kreeg en na absoluut mezelf vooruit gesleept te hebben omdat al mijn energie op was, erachter te komen dat mijn vitamine D weer heel laag was. Gelukkig gaat dat dankzij een 100.000 eenheden kuur weer helemaal de goede kant op. Januari was ook de maand van voorzichtige sneeuwbuien, lekkere dierentuinuitjes en prachtige reportages die ik als Writing Berries kon maken. Zie hiervoor ook de links onder de foto’s. Januari is misschien voorbij, maar de foto’s vertellen het verhaal!

13 januari: Vakdag van de Vakantiebeurs
Even op bezoek bij de Douane


Vakantiebeurs 2015:
Je zou zweren dat je er al was


14 januari: Vrouwtje… ik wil heel graag een tomaatje


16 januari: Vakantiebeurs deel 2: genieten van de ambiance


Vakantiebeurs 2015:
Proef de echte vakantiesfeer


20 januari: helemaal zelf geschilderd!


22 januari: even genieten van een knuffelende Tonga & Sabari in DierenPark Amersfoort


23 januari: voor een reportage naar Stichting Leeuw


Stichting Leeuw:
van opvang tot vrijlating en alles wat er tussen zit


24 januari: SNEEUW! Genieten met Sammie


24 januari: mijn nieuwe ‘tattoo’: gewoon make-up en glitters van La Dot!


27 januari: Shadows of Brimstone, wat een griezels zitten er in de mijn


29 januari: SNEEUW! Ook ’s avonds is het mooi


30 januari: SNEEUW! Sammie wordt er helemaal een blije geit van


30 januari: Tijgertje in de sneeuw in DierenPark Amersfoort

donderdag, februari 05, 2015

Throwback Thursday: Bergen sneeuw

Buiten ligt er een laagje sneeuw en Sammie en ik genieten daar ontzettend van. Maar iedere keer dat ik een klein laagje sneeuw zie, denk ik toch altijd onwillekeurig terug aan de laatste keer dat we op skivakantie waren. In Oostenrijk - vraag me niet waar precies, want dat weet ik niet meer - lagen er bergen sneeuw. En nee, geen bergen vol sneeuw, bergen VAN sneeuw. Het was er prachtig, vooral om tussen de sneeuwwallen door te lopen. Ook voor ons vakantiehuis lag een wal van sneeuw, daar maakte ik onderstaande foto. Ik heb deze foto lang niet teruggezien, maar hij is wel heel speciaal voor mij. Helemaal in deze maand. ♥ Achter deze sneeuwwal zitten namelijk papa, mama en Benji verstopt, maar ik had ze stiekem toch gezien. ♥

woensdag, februari 04, 2015

Groen licht

Groen licht. Wanneer je groen licht krijgt, dan mag je heel gelukkig zijn. Dan mag je namelijk verder met een project. Alles is goedgekeurd, de lichten zijn groen, je mag helemaal los! Groen licht is er niet voor niets. Zolang het licht niet groen is, kun je beter even afwachten totdat het wel op groen gaat. Anders zouden er zomaar ongelukken kunnen gebeuren. Dat weet toch iedereen. Waarom blijven we dan massaal het groene licht negeren en steken we rustig over met rood? Met ALLE nare gevolgen van dien.

Afgelopen maandag liep ik naar huis van de apotheek en zoals altijd stopte ik braaf bij het voetgangersoversteekplaats. Het was ontzettend slecht winters weer, waarbij dikke druppels natte sneeuw mijn wasbeertjes beanie aardig aan het doordrenken was. Mijn licht echter stond op rood. En aangezien ik liever heelhuids thuis kom, drukte ik braaf op het knopje en wachtte ik op mijn groene voetgangerslicht. Twee babbelende dames naast mij stopten ook, maar een van de twee stak toch over, terwijl het mannetje op het verkeerslicht nog steeds gevaarlijk rood gloeide. Ook de lichten voor de auto’s gingen van oranje naar rood. Het teken dat het bijna kan. Hoewel dus alle lichten op rood sprongen heeft de overstekende vrouw nipt de overkant gehaald, omdat een of ander racemonster in een wit scheurijzer dik door rood kwam scheuren.

Onlangs zijn er een paar kinderen in mijn buurt zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. In de binnenstad is een jongetje van 6 jaar onder de bus terecht gekomen en overleden. Waarom? Omdat in het ene geval de automobilist door rood kwam denderen en in het andere geval een kolonne kinderen voor een deel door het rood fietsten met alle kippenvel gevende nare niet meer terug te draaien gevolgen van dien.

Je bent niet veilig als je netjes wacht op groen, je bent niet veilig als je door rood oversteekt… ik krijg er zo langzamerhand het rambam van. Alle verkeersdeelnemers moeten maar weer eens leren wat een rood licht betekent. Toch is het niet zo moeilijk, want dit leer je al op de kleuterschool.

Rood betekent STOPPEN, STA STIL, VERROER JE NIET en TRAP OP JE REM! Weten jullie nog? Dit geldt voor IEDEREEN: voetgangers, fietsers, bromfietsers, scootmobiels, rolstoelen, skaters, hardlopers, automobilisten, buschauffeurs, taxichauffeurs, moeders met kinderwagens, oude mensen met rollators, motorrijders en vrachtwagenchauffeurs. Ben ik jou vergeten dan wil dat niet zeggen dat dit niet voor jou geldt. Het geldt voor IEDEREEN. Stop en wacht totdat je verkeerslicht op GROEN springt. Want met groen mag je lopen, rollen, rijden en racen. Eerder niet. Dan komen we pas echt veilig thuis.

B'Day Countdown