Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

dinsdag, september 30, 2014

Positief in Zwart & Wit

Vorige week werd ik door een vriendinnetje getagd op Facebook om mee te doen aan het volgende:

Post 5 dagen achtereen een positieve zwart-wit foto. Op de 5de dag tag je 5 anderen om uit te dagen hetzelfde te doen.


Positief in zwart-wit, daarmee wordt bedoeld dat de foto een positieve vibe heeft. Eentje waar je blij van wordt, ook al bevat de foto geen kleur. Persoonlijk vind ik zwart-wit foto's altijd heel spannend. Je moet namelijk echt kijken naar datgene wat er te zien is. Kleur kan soms afleiden van het echte onderwerp. Afgelopen zondag plaatste ik mijn laatste zwart-wit foto en dacht bij mezelf: 'eigenlijk zijn 5 dagen veel te kort. Ik heb zoveel mooie foto's om te delen.' Dus misschien plaats ik zo links en rechts nog wel een zwart-wit foto met een positieve vibe. De 5 foto's die vorige week op Facebook zijn verschenen, wilde ik hier ook nog even delen. Uiteraard met de begeleidende tekstjes :D

Ik ben uitgedaagd door Angela om 5 dagen lang een positieve zwart wit foto te plaatsen op Facebook. Dus ik dacht, ik begin maar meteen. Dag 1 een foto die ik deze vakantie heb gemaakt van mijn lieve Sammie.


Dag 2 Zwart/wit foto uitdaging. Een plek waar ik altijd blij word, al is het maar omdat je altijd met een glimlach wordt begroet...


Dag 3 van de zwart/wit uitdaging. 'Mijn' moppie uit DierenPark Amersfoort: Angara. Vorig jaar lag ze aan het glas gekke bekken naar me te trekken. Deze foto staat - in kleur - ook thuis ingelijst op de kast en is een van mijn favoriete foto's uit mijn zeer uitgebreide fotocollectie. ♥


Dag 4 alweer van de zwart/wit challenge. Deze 'selfie' maakte ik op de laatste ochtend tijdens ons weekendje in Efteling Bosrijk een aantal jaren geleden. Dat snoetje is van Bassie ♥


Dag 5 en tevens de laatste dag van de zwart-wit uitdaging. Deze was moeilijk, omdat ik nog zoveel te delen had! Toch heb ik voor deze foto gekozen, gemaakt op 29 april van dit jaar tijdens de DierenUITdagen van DierenPark Amersfoort. Geweldig gelachen en genoten die dag. <3 Deze challenge is me wel bevallen, misschien post ik mijn andere opties die ik had uitgekozen ook nog wel van de week :D

zaterdag, september 27, 2014

Blue Panther Funicure

Soms heb je niet meer nodig dan vijf kleuren nagellak, een dotting tool en een beetje fantasie. Helaas zijn mijn nagels afgelopen week een beetje afscheurd, maar dat houdt me niet tegen om ze toch te lakken. En dit is het resultaat: vier verschillende kleuren blauw en wat zwart maken samen deze blue panther funicure.


donderdag, september 25, 2014

Throwback Thursday: Eindexamenstunt

Jaja, ik heb ze gevonden hoor, de foto's van mijn eindexamenstunt uit 1996. Samen met mama had ik mijn kostuum in elkaar geknutseld: mijn blauwe jurkje hadden we al, maar die hebben we opgeluisterd met glitterende engelvleugels. Tja, ik was (en ben) nu eenmaal eerder een engeltje (soms met een B ervoor) dan een duiveltje. Tijdens het poseren voor de foto's kwam mijn kleine Bassie (toen net een jaar oud) ook even poseren. Maar hij was vooral geïnteresseerd in de kleurige zeepbellen. Een mooi moment waar veel in zit wat me zo dierbaar is.


dinsdag, september 23, 2014

Tomodachi Life: spelen met je Mii's

Ik ben misschien niet echt een gamer. Ik speel geen racegames en de meeste adventures vind ik te spannend om zelf te spelen. Ik ben wel een echte game-kijker wat dat betreft.
Wat ik echt leuk vind om te doen zijn spelletjes zonder doel, zoals Zoo Tycoon of Animal Crossing. En nu ook Tomodachi Life op de 3DS. Een game waarbij je al je Mii's een eigen appartementje kunt geven. Waarbij ze - met mijn toestemming - samen gaan daten en trouwen. Misschien wel een kindje krijgen. Zelf doe je spelletjes met ze, leert ze liedjes en geeft ze kleding en cadeautjes. Een spelletje dat gewoon leuk is, zonder gedoe. En waar ze voor je zingen als je jarig bent ;)



Foto's gemaakt van mijn eigen gameplay - niet hergebruiken zonder toestemming

vrijdag, september 19, 2014

Magisch dierentuin moment

Iedereen die mij kent weet dat ik gek ben op mijn hondje. Ook weten diegenen dat ik graag met hem op stap ga. En dat ik ervan hou om dierentuinen te bezoeken. Daarom ga ik zo graag naar DierenPark Amersfoort, want daar kan ik mijn liefde voor mijn hondje en dierentuinen in een keer samenbrengen. Sammie mag namelijk ook de Amersfoortse dierentuin bezoeken. En dat vindt hij geweldig. Vooral een bezoekje aan de stokstaartjes. Maar sinds gisteren heeft hij er een vriendje bij. Sterker nog, drie vriendjes. Want blijkbaar is onze Sammie een baby tijger magneet.

Gisteren was het megadruk in het dierenpark. Vooral bij de tijgertjes. Ze zijn dan ook te snoezig om te zien en veel mensen willen ze op de kiek zetten. Nadat ik opzij geduwd werd door iemand met een telelens, ben ik maar achter een aardige dame bij de troon in het Paleis van Koning Darius gaan staan om ook een glimp van de drieling op te vangen. Sammie (die bij papa stond) vond een gaatje om ook een blik in het verblijf te werpen en dat werd niet onopgemerkt gelaten.
Nog geen twee tellen later tijgerde twee van drie tijgertjes door het gras naar het glas om Sammie te begroeten. Ik weet niet of het Fedor, Sergei of Nicolai was, maar wel dat ik er tranen van in mijn ogen kreeg en bergen kippenvel. Gelukkig heb ik – ondanks de drukte en het geduw om me heen van sommige bezoekers – foto’s kunnen maken van dit magische moment. Want jee… wat was dit gaaf… voor deze momenten ga ik dus graag naar de dierentuin.



edit 24.09.2014
*PS: uit betrouwbare bron vernomen dat het tijgertje aan het glas Nicolai heet. Wat een snoepie he*

donderdag, september 18, 2014

Throwback Thurday: dol fijne douche

Het is weer donderdag. Tijd om een leuke herinnering te plaatsen. Ook deze is nog niet zo oud - stamt uit 2012 - maar O wat denk ik hier vaak aan terug. Het was een geweldige dag in september waarbij ik even heel dichtbij Beachie kon zijn in Boudewijn Seapark in Brugge. Een geweldige ervaring, waarbij de dol fijne douche ons kleddernat en vol vreugde naar huis liet gaan. Tja... als je dan toch mag kiezen welke gedraging je van je lievelingsdolfijn mag vragen...En zo blij dat er iemand bij was die extra veel foto's van ons kon maken ;)

maandag, september 15, 2014

Foto van de Maand

De blaadjes beginnen langzaam van groen naar geel te kleuren, er liggen al kastanjes in de straat en de boom van oma begint aan haar derde bloei… September is begonnen en de warme nazomerse zon neemt ons vriendelijk aan de hand richting de herfst. Daar zullen best leuke fotootjes van komen, denk ik zo. Maar voordat het zo is, is het natuurlijk eerst tijd voor de Foto van de Maand Augustus! Een heerlijke zomermaand waarin ik voor het eerst sinds drie jaar weer op vakantie ging, ik heerlijk heb rondgefietst op mijn bakfietsje en we natuurlijk dierentuintjes hebben bezocht!

2 augustus: kiekeboe vrouwtje!


4 augustus: lekker rijden in de bakfiets


7 augustus: lekker setje dit


8 augustus: baby tijgertjes in DierenPark Amersfoort

Lees er alles over in deze drie blogs:
Writing Berries: Buitenspelen, de eerste stapjes in het buitenverblijf
Stories of Me: Genieten van Babytijgertjes
Cookie Report: Baby Tigers love Sesame Street

10 augustus: Jambo in Apenheul

Meer over deze dag lees je in de volgende blogs:
Stories of Me: Een bijzonder dagje Apenheul
Cookie Report: Baby Bonobos Love Sesame Street Too

16 augustus: prachtige wolken onderweg op VAKANTIE!


18 augustus: papa en Sammie, chillen in Monclar de Quercy


19 augustus: Lekker ravotten


23 augustus: Detail van de Kathedraal van Albi


25 augustus: Rennen door de fontein in Montauban


26 augustus: Kippenvel van een sneeuwpanter in Zoo des 3 Vallées


27 augustus: Gekke bekkies


En dat is maar een greep uit de allermooiste vakantiefoto's... want alleen al in de Zoo des 3 Vallées en Albi als bij het huisje heb ik zoveel mooie fotootjes gemaakt... Misschien deel ik er de komende weken nog wel een paar.

zaterdag, september 13, 2014

Terug van vakantie... Ziek op de bank

Tja, daar zit je dan met je goeie gedrag. Twee weken heerlijk uitgerust in het prachtige Monclar de Quercy, je hebt mijn reisverslag vast al wel gelezen, kom je thuis word je geveld door een migraine aanval. Nota bene op mijn verjaardag...

En dat was de eerste. Wat een ellende, zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Ik liep in de Hema om taart te halen en ineens zag ik niets meer met mijn rechteroog. Lichtflitsen en een knallende koppijn. Fijn! Eenmaal thuis gekomen kwam echt alles, maar dan ook alles eruit. Het is een vies praatje, maar wat voelde ik me ellendig. Ik dacht eerst buikgriep ofzo...

Dinsdag heb ik mezelf uit bed geschopt en de hele dag op de bank gehangen. Woensdag niet gaan sporten maar wel weer begonnen met een beetje werken. Ziek zijn? Ammehoela, dacht ik. Totdat het donderdagavond was en papa thuis kwam: hoppa, migraine aanval nummer 2. Gelukkig iets minder heftig, maar met de eerste nog in mijn lijf knap vermoeiend. Dus vrijdag op de bank nog met de huisartsenpraktijk gebeld die bevestigden dat het migraine was en stevige pijnstillers voorschreven die mijn broer wel voor me op wilde halen. Aardig stoned van de 600mg ibuprofen - met het zuur erbij - sliep ik de vrijdag en zaterdag door en voelde me zondag ietsjes beter.

Totdat zondagmiddag aanval nummer 3 mij als een sluipmoordenaar besloop en ik het echt helemaal had gehad. Samen met papa naar de huisartsenpost in het ziekenhuis geweest, want ik wilde toch echt dat iemand mij nu face to face geruststelde. De ontzettend vriendelijke en vooral rustige arts constateerde inderdaad ook dat het migraine aanvallen zijn geweest. Vertelde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken en adviseerde paracetamol (omdat ik zo het zuur had van de ibuprofen) en om maar eens drie dagen te gaan slapen.

Ik kan je vertellen, dat klonk als muziek in mijn oren. Bovendien was mijn lijf aardig uitgeput van de hele week en was slapen eigenlijk niet eens zo moeilijk. Donderdag ging het al beter en kon ik weer wat schrijven (met de hand, lekker ouwerewets) en vrijdag dan toch weer lekker gewerkt. Met veel pauzes, want man wat een uitputtingsslag was dit.

Maar goed. Mijn 36ste levensjaar ben ik misschien wat vreemd begonnen, maar de ochtend was superfijn met heel veel leuke berichtjes en zelfs verrassingsvisite. En de avond was toch ook leuk, zo tussen de ellendige bedrijven door, want ik heb mooie cadeaus gehad. Toch is het ook een teken dat ik misschien wat te veel hooi op mijn vork heb genomen en me iets meer zorgen heb gemaakt om mijn naasten dan ik had hoeven doen... Maar ja, dat ben ik.

Gelukkig heb ik het gehad. Ga nog wel volgende week even met mijn huisarts praten of ik iets kan doen, maar dat zie ik dan wel weer. Dit weekend doen we nog lekker rustig aan...

donderdag, september 04, 2014

Throwback Thursday: met Sammie op Texel

Op Facebook doe ik al vier dagen mee aan een Selfie per dag challenge. 5 dagen lang plaats je dan een selfie van ... juist, jezelf. Hoewel het woord selfie een beetje de spuigaten uitloopt, maakte ik al langer zelfportretjes. Voornamelijk met Bassie en nu ook met Sammie, omdat ik het zo leuk vind om samen met mijn lieffies op de foto te staan. Ook maakte ik al langer zelfportretjes, omdat ik meestal degene ben met het fototoestel in handen en ja... ik wil er soms ook wel op. Deze Throwback Thursday daarom een selfie van mij en Sammie op Texel.

B'Day Countdown