Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

donderdag, oktober 31, 2013

Happy Halloween!

Vanmorgen de laatste steekjes aan mijn Halloween kostuum gezet (nee, ik ga lekker nog niet zeggen wat het is) en toen dacht ik, goh, ik heb eigenlijk best al heel wat kostuums gemaakt de laatste tijd... Vandaar een overzichtsfoto van mijn Halloween kostuums van de afgelopen jaren. En natuurlijk die van Bassie en Sammie. Wat zou 2013 toch zijn geworden... :D

Happy Halloween allemaal!

woensdag, oktober 23, 2013

ZWARTE PIET MOET BLIJVEN

Ik vind het sneu dat Mark Rutte een mooi iets wilde doen door het Sinterklaasfeest door UNESCO als wereld cultureel erfgoed te laten bestempelen en dat het dubbel en dwars in zijn gezicht is ontploft. De VN heeft het blijkbaar niet druk - mijn broer zei zelf: blijkbaar heerst er wereldvrede - want ineens moet men zich bemoeien met het mooiste feest op aarde: het Sinterklaasfeest. Zwarte Piet is in hun ogen rassendiscriminatie... WAT?

Zwarte Piet is gewoon Zwarte Piet. Dat is een volk op zich. Dan kunnen we ons ook afvragen waarom Smurfen blauw zijn en Oempa Loempa's oranje. Er worden geen mensen mee bespot. Bovendien zijn Zwarte Pieten geen slaven. Zij werken wel voor Sinterklaas, maar dat doen wij ook dagelijks als je voor een baas werkt. Sinterklaas runt een bedrijf en hij heeft Zwarte Pieten in dienst om het bedrijf draaiende te houden, zoals iedere directeur mensen in dienst heeft. Zwarte PIet is een bontgekleurde clown, die toevallig zwart is als roet. Punt!

Ben jij het met me eens? Teken dan de Pietitie en zeg ook: ZWARTE PIET MOET BLIJVEN!

dinsdag, oktober 15, 2013

Kouwe apenhandjes

Het is alweer even geleden, maar aangezien ik de laatste tijd voor mijn gevoel toch tussen de aapjes zit, toch nog even een leuke foto van 3 september uit de Apenheul. Want tja, die kouwe, kleffe, grijpgrage apenhandjes zijn toch wel heel leuk om vast te houden. Zelfs als ze tegelijkertijd hun poepkontje aan je arm afvegen... :D

donderdag, oktober 10, 2013

Hiep Hiep Hoera: Nonkel & Kanette 12,5 jaar een paar

De witwanggibbons Nonkel en Kanette vieren samen hun 12,5 jarig eh...huwelijk zou je wel kunnen zeggen... in ZooParc Overloon. De gibbons zijn al die tijd al een gelukkig koppel. Nonkel is Frans en Kanette woonde tot 2001 in Apenheul, maar vanaf dag één konden ze het heel goed met elkaar vinden. Op 16 oktober aanstaande vieren de gibbons daarom een feestje in ZooParc Overloon. Als journalist en gast zal ik daar zeker bij aanwezig zijn. Hiep Hiep Hoera voor het gelukkige Gibbonpaar!



Foto's ZooParc Overloon

zondag, oktober 06, 2013

Foto van de Maand

De eerste week van oktober is bijna voorbij - gelukkig maar, want het was niet echt een beste week op een paar dingen na - en dat betekent dat het tijd is om te invertariseren wat er in september allemaal is gebeurd. Het kiezen van de foto's per gebeurtenis was weer eens lastig, want zowel in Dierenpark Amersfoort, Apenheul en het Dolfinarium heb ik diverse beauties op de gevoelige plaat vast gelegd. Toch waren er een paar heel gave foto momenten die gewoon de titel Foto van de Maand verdienen. En daarom presenteer ik hier, de foto's van de maand september.

1 september: JARIG! En dus een dikke knuffel van Sammie


3 september: Jambo in de Apenheul


5 september: Koekje?


8 september: Eigenwijs stokstaartje in Dierenpark Amersfoort


11 september: Circus Belly Wien - Kenai sabbelt aan mijn vingers


13 september: 'Roze' tijgers tijdens de show van circus Belly Wien


16 september: Wat? Dit is toch mijn bed?


19 september: Edek in het Dolfinarium


28 september: Big smile na de Snorrrshow op de V.I.P.-bank te hebben mogen zitten


29 september: Dierenpark Amersfoort
Leeuwin in het zonnetje


Cookie's nieuwe vriendje (ik voelde me een tikkie bekeken op de terugweg...)

zaterdag, oktober 05, 2013

Goed nieuws: Herstel diersoorten in Europa!

En daarom moeten we dus niet zo spastisch doen als er een wolf is gesignaleerd in Nederland, want het is juist goed dat er weer meer dieren terug komen in Europa.

Onderstaand is een origineel Persbericht van Wereld Natuur Fonds:

Spectaculair herstel diersoorten in Europa

Bevers, bruine beren, wisenten en zeearenden zijn helemaal terug in Europa! In de afgelopen vijftig jaar hebben veel dieren in Europa zich op een opmerkelijke manier hersteld, vooral dankzij gericht natuurbeschermingswerk en regels vanuit de Europese Unie.

Dit is de conclusie van de eerste wetenschappelijke studie naar het herstel van de Europese natuur, in opdracht van Rewilding Europe. Wetenschappers van de Zoological Society of London, Birdlife International en European Bird Census Council hebben voor 37 soorten vogels en zoogdieren de trends in populatieomvang en verspreiding beschreven en geanalyseerd.

Zeearend
De zeearend, een van de grootste roofvogels in Europa, heeft een spectaculair herstel laten zien. Dit dier was in de 18e eeuw op veel plekken uitgestorven, maar vooral dankzij strenge beschermingsmaatregelen heeft de populatie zich kunnen herstellen van 2.500 in 1979 naar 9.600 in 2010.

Wisent
Een andere soort die vroeger overal in Europa voorkwam is de wisent. Begin 20e eeuw was dit dier, als gevolg van jacht en verlies van leefgebied, uitgestorven. De afgelopen decennia heeft een groot herintroductieprogramma z’n vruchten afgeworpen. Door gerichte fok- en herintroductie programma’s leven nu weer zo’n 3000 dieren vrij in het veld, vooral in Polen en Wit-Rusland.

Kansen voor natuurtoerisme
Volgens Frans Schepers van Rewilding Europe toont dit rapport aan dat diersoorten kunnen terugkeren als we ze de kans geven. “Met de juiste combinatie van beschermingsmaatregelen, herintroductieprogramma’s en een open mind van het grote publiek zullen meer soorten ongetwijfeld volgen,’’ zegt Schepers. “Naast de belangrijke ecologische rol die veel soorten spelen in de Europese natuur, biedt dit ook grote kansen voor kansarme regio’s op ons continent. Wereldwijd is natuurtoerisme sterk groeiend. In Europa staat deze vorm van toerisme nog in de kinderschoenen”.

WNF
In dit rapport staan veel waardevolle lessen over de successen van natuurbescherming. Het Wereld Natuur Fonds (WNF), een van de initiatiefnemers van Rewilding Europe, is blij met het rapport en de uitkomsten. “Er keert een ongekende natuurlijke rijkdom terug in Europa die we in generaties niet meer hebben gezien”, zegt WNF-directeur Johan van de Gronden. "Voor het eerst is er een omvangrijke studie die het spectaculaire herstel van de Europese natuur gedetailleerd beschrijft. Natuurbeschermers en beleidsmakers die zich tot nu toe vooral hebben gericht op natuurbehoud, of, zoals in de Nederlandse situatie het temperen van verlies, doen er goed aan grondig kennis te nemen van de resultaten."

Foto van de zeearend: Rewilding Europe

woensdag, oktober 02, 2013

Dag Radza, mooie olifant

Vandaag kreeg ik een persbericht in mijn mailbox van Dierenpark Emmen met de mededeling dat olifant Radza is overleden. Gisteravond is hij ingeslapen. Ik ga deze prachtige olifant die ik nu een paar keer heb mogen bewonderen zeker missen de volgende keer dat het park ga bezoeken.


Dag Radza, mooie olifant. Rust zacht.

B'Day Countdown