Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zaterdag, juli 27, 2013

Ontspannen in Emmen

Papa heeft twee weekjes vakantie gehad - gehad ja, want ze zijn alweer voorbij - en dus heeft hij zijn 'staycation' ingedeeld met leuke dagjes uit. Zo gingen wij saampjes afgelopen dinsdag naar Noorderdierenpark Emmen- ook wel Dierenpark Emmen tegenwoordig - om eens bij de kleine Slurf in het olifantenverblijf te gaan kijken. Nou, het was een klein slurfie tussen zijn tantes en moeder in, maar wat een droppie! Het dierenpark is dit jaar heel erg gezegend met bijzondere geboortes. Zo zijn er vier leeuwenwelpjes geboren, waren er kleine ottertjes bij gekomen, zagen twee girafjes het levenslicht en kwamen we nog een kleine gibbon tegen, hoog in de boom. De dag was zeer zonovergoten (ik was zelfs bijna verbrand) wat niet altijd gunstig was voor het maken van foto's. Maar de foto's die we hebben gemaakt zijn heel mooi geworden - al zeg ik het zelf.



Ik zou zo weer gaan :D

vrijdag, juli 26, 2013

Gewoon omdat...

...een geboortedag nooit vergeten wordt.
Zelfs als je er niet bent om deze hier te vieren.

zaterdag, juli 20, 2013

Gieter Gast



Er staat een gieter in de tuin
Een gieter vol met water
Met zo nu en dan een gast
Zo dat geeft veel geklater! ♥



Tekst & foto's: ©berrydenijs

vrijdag, juli 12, 2013

Spettergevaar...!

Wie mij kent weet dat ik graag naar Dolfinarium Harderwijk ga. Het is mijn zen tuin, de plek om totaal tot rust te komen in mijn hoofd. Dit jaar is het ook een werkplek, aangezien ik er nu net zoveel keren ben geweest met mijn journalistenpet als privé. Gisteren ging ik op kraamvisite bij de kleine telg van dolfijn Maaike. Heerlijk beneden onder water wegzwijmelen en later boven aan het water gehangen om een glimp van de kleine op te kunnen vangen...

Daar was dolfijntje Lelie het echter niet mee eens. Kirrend liet ze weten dat ze er ook nog was, zo onder ons in het water. En om haar aanwezigheid luister bij te zetten gooide ze zo een kwak zeewier op de kant, precies toen ik een foto van haar lieve koppie wilde maken. Ondeugend keek ze me aan om mij - en de andere omstanders - nog een paar keer de volle laag te geven.



Boos? Welnee. Spettergevaar hoort er nu eenmaal bij in het Dolfi enne... het is ook wel heel erg lachen als je zo plotseling helemaal nat wordt gespat.

woensdag, juli 10, 2013

Vandaag ben ik kapper...

Toen ik nog bij Lijfblad werkte zei ik wel eens gekscherend: 'Ik heb eigenlijk een hele rij verschillende kleine petjes met labeltjes erop nodig, dan kan ik die opzetten, zodat iedereen weet welke pet ik vandaag op heb.' Dat sloeg op het feit dat ik bij het tijdschrift zoveel verschillende rollen vervulde. Ledenadministrateur, redacteur, hoofdredacteur, beeldredacteur, telefoniste, koffiejuf, praatpaal... en dan ben ik vast nog wel wat functies vergeten. Het leek mij wel handig namelijk dat ik dan een petje zou kunnen opzetten met de taak waar ik op dat moment mee bezig was, zodat men wist of ik te storen was op dat moment of niet. Helaas zijn al die kleine petjes er niet van gekomen, maar wie weet maak ik ze voor de gein nog wel eens een keertje, want ik ben nu eenmaal van alle markten thuis. Althans... van vele markten thuis. Vandaag alleen al ben ik kok geweest, boodschappenmeisje, uitlaatdienst en kapper!

Jaja, ik heb Sammie weer eens geknipt. Ik knipte Bassie ook altijd, maar daar moest ik nog wel eens achteraan als hij er stiekem vandoor ging (ja ook op zijn ouwe dag!) terwijl we nog niet klaar waren. Sammie vindt het minder als ik met zijn gezichtje bezig ben, maar voor de rest vindt hij het heeeeel erg prima. Ondertussen bemoeit hij zich er wel mee door bijvoorbeeld aan mijn oor te knabbelen terwijl ik zijn buikje aan het knippen ben, maar dat is best gezellig. En het resultaat mag er weer wezen vind ik zelf.



En ja... Sammie ligt inderdaad op zijn rug terwijl ik zijn voorpootjes aan het fatsoeneren ben. Smakkend welteverstaan ;)

B'Day Countdown