Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

dinsdag, april 30, 2013

Koninginne/Kroningsdag

O wat heb ik genoten van Kronings/Koninginnedag. En ja... natuurlijk ook wel een paar traantjes weggepinkt. Maar zeg nu zelf, het waren toch ook kippenvel momenten...



maandag, april 29, 2013

Voor mijn vrije geest die altijd bij ons is - een verjaardag die toch altijd anders is


zondag, april 28, 2013

Een zaterdag genieten

He he, 6 maanden lang wisten we dat deze dag zou komen: 27 april, de dag dat het Dolfinarium haar deuren weer zou openen. Ik mocht als vip naar binnen om de vip première van Aquabella, de nieuwe show in het verbouwde Dolfijn Domijn, te mogen bekijken. Kippenvel, en dat al voor alles ging beginnen. Ik zal niet te veel verklappen, maar het was een zeer geslaagde mooie nieuwe show. Natuurlijk ben ik lekker bij mijn walrussen vriendjes wezen kijken, heb ik genoten van de dolfijnen in de Odiezee en heb ik de zeehondjes en steller zeeleeuwen nog even gedag gezegd. Het zonnetje scheen, veel bekenden gezien, echt genieten!




Maar daar bleef het niet bij gisteren, want na een dagje Dolfi ging ik met mijn papa (daddy/daughter date) naar Vredenburg Leidsche Rijn voor een lekker avondje swingen, zingen en lachen bij de Edwin Evers band. Het was een feest der herkenning waarbij de jaren 80 centraal stonden in de muziek. Hoewel er ook moderne stukken gespeeld werden, deden de jaren 80 medleys het erg goed om lekker op uit je dak te gaan. Heerlijk!



En dan is het weekend ineens weer voorbij. Heerlijk hoor!

donderdag, april 18, 2013

Bomen vol brood en appels voor Kyan

Wat is het toch heerlijk dat de lente nu echt is aangebroken. En dankzij het lekker zonnetje mag olifantje Kyan nu steeds langer lekker buiten spelen. Natuurlijk onder toeziend oog van zijn moeder Indra. Om dit te vieren hebben de verzorgers brood en appels aan de bomen gedaan, zodat Kyan, Kyna en de andere olifanten iets te snoepen hebben. Hoe ik dat weet? Ik ontving zojuist het volgende persbericht van Dierenpark Amersfoort:

Bomen vol brood en appels: olifantje Kyan viert de lente in DierenPark Amersfoort

Het zonnetje schijnt, de temperatuur begint eindelijk te stijgen en bomen komen tot bloei. Deze week is het voorjaar echt begonnen en kunnen olifantje Kyan en zijn familie langer naar buiten. Om Kyan's eerste lente in te luiden, plaatsten de dierverzorgers vandaag zelfgemaakte brood- en appelbomen bij de olifanten van DierenPark Amersfoort.
'Er hangt brood in die boom,' roept één van de kinderen die bij het Rijk der Reuzen van DierenPark Amersfoort staat te kijken. Niet veel later komt olifantje Kyan met zijn familie naar buiten en loopt de kudde rechtstreeks op de wonderbomen af. Zo wordt de lente met veel plezier verwelkomd.



(foto: Dierenpark Amersfoort)

Binnenkort maar eens een kijkje nemen bij de kleine snuffel!

zondag, april 14, 2013

Er was eens...

Zo beginnen de meeste sprookjes en verhaaltjes. De bekende woorden 'Er was eens...' kunnen je meevoeren naar landen hier ver vandaan, naar kastelen met opgesloten prinsessen, naar molens met slimme katten of naar dichte bossen vol met wolven. Er was eens... woorden die ergens aan het einde van het verhaaltje zullen besluiten met 'en ze leefden nog lang en gelukkig'. Iets wat je natuurlijk altijd hoopt, want goed moet kwaad overwinnen, anders houdt iedere lezer of luisteraar er zo een naar gevoel aan over. Misschien hou ik daarom ook wel zo van sprookjes...

vrijdag, april 12, 2013

Dierennieuws: Geboortes in de Apenheul & Emmen, Afscheid in het Dolfinarium

Er is weer veel te melden op het gebied van Dierennieuws. Zowel vrolijk als treurig nieuws.

Gisteren is namelijk in het bijzijn van zijn verzorgers boegbeeld van het Dolfinarium Igor de Walrus ingeslapen. Igor is dertig jaar oud geworden. Hij kampte al een tijd met gewrichtspijnen. Lieve Igor, ik ga je missen. Heel erg... rust zacht lieve lobbes.


Ook kwam er gisteren heel heuglijk nieuws binnen. Leeuwin Tia in Dierenpark Emmen heeft namelijk gisteren vier gezonde welpjes gekregen. Gefeliciteerd!


En vanmorgen bereikte het heuglijke nieuws mijn mailbox dat het eerste doodshoofdaapje is geboren in Apenheul. Hieperdepiep Hoera!

dinsdag, april 02, 2013

Foto van de Maand

2 april! Geen Pasen meer en ook geen grappendag, dus gewoon tot de orde van de dag: de Foto van de Maand maart. Maart bestond qua weer uit wisselvalligheden. Zo kon het 's morgens sneeuwen en een uur later was alle sneeuw alweer weg. Maar het was koud door een wind uit het oosten. Toch was er weer genoeg te doen, liet de zon zich voorzichtig even zien en heb ik drie verschillende dierenparken bezocht (waarvan eentje voor mijn werk). Zeker niet vervelend!


4 maart: zon!
Sammie geniet met volle teugen


8 maart: Rest in Peace Frankie Girl!
De fans van Maroon 5 eren de overleden hond van Adam Levine op Twitter met foto's - Sammie & ik natuurlijk ook


14 maart: Sneeuw! Alweer! :)
Maar dit keer was het wel berekoud!


16 maart: Hieperdepiep Hoera! Me Pappie is 60 jaar!
En dat vierden we onder andere met deze door papa gemaakte overheerlijke stroopwafeltaart >om nom nom nom<

17 maart: Dierenpark Amersfoort
After Party! - met een close up van Simon de neushoorn


23 maart: Earth Hour
Een uurtje in het donker voor Moeder Aarde, maar met kaarsjes aan!


24 maart: Beekse Bergen
WAUW! Wat was dit gaaf. Dit jachtluipaard lag nog geen 2 meter van de auto af!


26 maart: Olifantjes fotoshoot
Voor mijn blog (Biedt een helpende hand aan de olifant) gefotografeerd in de achtertuin


27 maart: Sammie bij de achterdeur
Als de zon schijnt...


30 maart: Apenheul
Het is pas lente als de Doodshoofdaapjes naar buiten gaan! En de pers (ikke dus) was er bij!


31 maart: Vrolijk Pasen!
Oftewel: waar blijft mijn Paasdiner?

B'Day Countdown