Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, december 31, 2012

Jaaroverzicht 2012

Er is dit jaar zoveel gebeurd en veranderd dat ik besloten heb het eens allemaal op papier te zetten…

Januari
Het jaar begon niet goed toen ik na 4 dagen werken over mijn toeren naar huis ging. De dag erop zat ik bij de huisarts en zij constateerde dat ik vlak voor een burn-out zat. Drie weken geen werk, maar eens goed tot rust komen. Wanneer je drie weken tussen allerlei emoties heen en weer geslingerd wordt, omdat je toch niets beters te doen hebt om in je eigen hoofd te graven komen er toch heel wat dingen naar boven. Ik had tijd om na te denken en hakte een knoop door… En om maar weer eens aan te stippen hoe dubbel emoties zijn: genoten van Bassie in de sneeuw en van de Winterefteling.

Februari
Zoetjes aan toch weer beginnen met werken voor Lijfblad. Nog steeds onder controle van de huisarts iedere week weer een paar uurtjes meer. De knoop was al doorgehakt: ik ga stoppen met Lijfblad. Een niet licht genomen beslissing, maar wel eentje waarbij ik mij heel fijn voelde. Ondertussen genoot ik van het Dolfinarium (de eerste keer van vele dierenuitjes zo bleek later dit jaar) wat weer open ging, ging ik eind februari voor het eerst naar Avifauna en genoot ik samen met Bassie van de vele sneeuw in de tuin. Want mijn oude bokje was wel oud, maar wanneer er sneeuw lag ging hij uit zijn dakje als een kleine pup!

Maart
Maart was een heel gekke maand. Het begon goed, maar eindigde met een dieptepunt. Op 4 maart Dichterbij Dolfijnen in het Dolfinarium, dat was genieten. Ook begon de lente haar eerste zonnestralen te schijnen op de wereld. Genietend van een pas geknipte Bassie lekker wandelen in de zon. 29 maart overleed mijn ouwe bokje, omdat de ontsteking aan zijn oog knapte. De dierenarts kon niets meer voor hem doen en ik hoor mezelf nog zeggen: ‘Jawel, we kunnen hem helpen.’ Bijna 17 jaar, zo fief en vrolijk… een heel erg groot gemis. Eigenlijk nog steeds. We waren dan ook mijn halve leven samen…

April
Mijn laatste maand bij H&B Publishing en dus Lijfblad begon goed omdat ik die maand mij ook weer voor 100% beter meldde bij de arbodienst. De maand bestond voornamelijk uit heel veel opruimen, een ontzettend pijnlijke wortelkanaalbehandeling, een uitbarsting van netelroos, de laatste loodjes voor Lijfblad, het inwerken van mijn opvolgster, mijn afscheidsdiner van de collega’s en Sammie. Bassie liet zo een groot gat achter dat anderhalve week later (8 april, eerste Paasdag om precies te zijn) papa en ik naar St. Oedenrode gingen om een nieuw hondje te bekijken. Daar zat kleine Sam, met zijn roversmaskertje op, te wachten totdat hij met iemand mee naar huis mocht. Met ons dus. Ook ontving ik in april Bassie zijn as en mijn ashanger.

Mei
1 mei begon mijn nieuwe leven. En hoe! Hoewel ik nog geen andere baan had, solliciteerde ik er lustig op los, zonder mij eigenlijk ergens zorgen over te hoeven maken. Om lekker te blijven schrijven begon ik mijn professionele beauty, health & lifestyle blog Writing Berries. Mijn eerste echte tekst ging over de persbijeenkomst van C&A, waarna ik al snel op reportage ging voor Hond in de Klas. Ondertussen pakte ik nog een fotocursus mee in Dierenpark Amersfoort, ging met de meiden naar Sea Life en een high tea doen in een zonovergoten Scheveningen en sloot ik de maand af door met kleine Henk een dolfijn te gaan knuffelen in het Dolfinarium (zijn verjaarscadeau). Ook kreeg mijn tekstbureau Writing Berries in eens vorm…


Juni
Het Europees Kampioenschap voetbal begon en ik vond een website waar ik opdrachtjes kon aannemen om teksten te schrijven. Ook mijn blog kreeg steeds meer vorm en ik merkte hoe fijn het was om dingen daarvoor te gaan plannen. Ondertussen vond ik ook nog eens een tijdschrift wat mijn artikel Hond in de Klas wilde publiceren, namelijk Me & My Dog Magazine! Papa had vakantie, ik nam dagjes vrij om tussendoor mijn bedrijfje vorm te geven en dat uitte zich in leuke dagjes uit. Zo zijn we naar Texel geweest waar ik met Sammie even op het strand bij de vuurtoren moest lopen, ging ik in Boudewijn Seapark met Beachie op de foto en genoten papa, Ploon, Sammie en ik van de Duitse dierentuin Allwetterzoo.

Juli
Wauw! Het is zomer! Wat een warme dagen en wat was het heerlijk om met mijn laptopje buiten in de tuin te zitten en te schrijven. Gewoon omdat het kan! Zwembadje erbij, voetjes erin, drankje binnen handbereik, Sammie snurkend bij je. Ge-nie-ten! Dat werken zo als vakantie kon voelen, dat was ik echt vergeten. En ondertussen dagjes naar Dierenpark Amersfoort en het Dolfinarium. 21 juli was een super bijzondere dag, want Ploon was jarig. Papa en ik hebben haar ‘ontvoerd’ naar de dierentuin met een taarthoed op voor een heerlijke verjaardag. Altijd fijn als een plannetje slaagt! We hebben met zijn allen genoten.

Augustus
Wanneer je serieus gaat afvragen waar je de tijd vandaan haalt om zo vaak naar de dierentuin te gaan, en dat beantwoordt met ‘goed plannen’ dan weet je dat je goed bezig bent. Want ook in augustus gingen we een aantal keren naar een dierentuin toe. Zo gingen Esmeralda en ik maar eens Vroeg uit de Veren in Dierenpark Amersfoort, gingen Henk en Thomas met mij naar het Dolfinarium en heb ik met Esmeralda ook nog de orchideeënhoeve bezocht (okay, geen dierentuin, maar er woonden wel vissen en schildpadden). Ondertussen wisselden zomerse dagen en regenachtige dagen zich met elkaar af. En was het tijd voor om het terras in de achtertuin af te maken. Het zou met mijn verjaardag klaar zijn… maar ja Sammie vond zijn privéstrand ook wel heel erg leuk. En niet onbelangrijk: ik was weer begonnen met sporten. Aquarobics, iets wat mijn bekken wel kan hebben!

September
Happy Birthday to me! 1 september werd ik 34. En hoewel het gek was dat Bassie daar dus voor het eerst niet bij was sinds mijn 17de verjaardag, was ik heel gelukkig dat Sammie er wel was. Op mijn verjaardag werd ik door mijn Dolfi vriendinnen super verrast met een fotolijst gevuld met onze uitjes! Echt geweldig. Mijn verjaardag konden we buiten vieren op het nieuwe terras (jaja, natuurlijk was het klaar!). We bezochten deze maand Ouwehand’s Dierenpark in Rhenen, Boudewijn Seapark in Brugge (voor een dichterbij dolfijnen waarbij ik helemaal zeiknat gespat werd door mijn lieveling Beachie!), Aqualand Zoo Friesland en het Dolfinarium. Het weer sloeg ineens om: de herfst was in aantocht natuurlijk en dat kon je merken.

Oktober
Een knotsgekke maand, dat oktober, al zeg ik het zelf. Terwijl ik veel teksten uit mijn pen liet vloeien, heb ik heel veel dierentuinen bezocht. Maar er was meer. Me & My Dog Magazine kwam uit met mijn artikel erin (whoop whoop), ik had heel veel akkefietjes met de postbezorging (6 poststukken in een jaar die niet zijn bezorgd), natuurlijk voorbereidingen voor mijn Halloween feestje en een middagje Holiday on Ice met papa (Speed was zo gaaf!). In de tussentijd gingen we nog naar Allwetterzoo in Münster, dronken we koffie in Dierenpark Amersfoort en bezochten we op de laatste openingsdag van het seizoen het Dolfinarium. Het Dolfi sloot haar deuren en gaat pas 27 april weer open… wat te doen in de tussentijd…

November
Juist… andere dierentuinen bezoeken. Zoals Noorderdierenpark Emmen, waar je kunt genieten van de prachtige olifant Radza! En op uitnodiging van Dierenpark Amersfoort naar Ode van de Olifant waarbij de naam bekend werd gemaakt van de pasgeboren babyolifant: Kyan. Maar stiekem toch ook naar het Dolfinarium voor een lezing over de geschiedenis van mijn favoriete dierenpark. Meteen maar een beetje netwerken natuurlijk. Ook ging ik in november naar Breda voor een persbijeenkomst over de nieuwste fitnesstrend van 2013, ging ik naar een lezing van de Kamer van Koophandel om meer te leren over het beginnen van je eigen bedrijf, kwam Sinterklaas weer aan in Nederland en had ik een afspraak met een potentiële nieuwe klant! Een maand met allerlei dingen om nooit te vergeten. Maar misschien zal deze november me vooral bij blijven als de maand waarop ik officieel Writing Berries oprichtte door mijn tekstbureau in te schrijven op 2 november bij de Kamer van Koophandel!

December
En dan de laatste maand van het jaar. Natuurlijk begonnen met het vieren van Sinterklaas en diezelfde week met Esmeralda en papa naar Amersfoort voor het aanschaffen van een abonnementje op deze dierentuin (hadden we eigenlijk veeeeel eerder moeten doen). Heb ik een klant binnen gehaald voor Writing Berries en dat project start in januari. Ga ik mijn eerste omzetbelasting aangifte doen voor Writing Berries. Heb ik intens genoten van de kerstdagen en ben ik met Esmeralda naar Dierenpark Amersfoort geweest voor een avondrondleiding. En dan is het nu in ene Oudjaar… Proost!

2012 is omgevlogen en ik ben heel diep gegaan om mij nu zo rustig en weer vrolijk te voelen. Ik geniet met volle teugen van mijn nieuwe carrière en het freelancer bestaan. En dan ben ik vast nog wel het een en ander vergeten te noemen. Zoals dat kleine Henk in minder dan een jaar tijd zijn A, B en C zwemdiploma’s heeft gehaald. Dat kleine Thomas voor het eerst echt naar school is gegaan. Dat Sammie zo ontzettend lief, speels en ondeugend is. Dat mijn boek SoulBlues nu ook verkrijgbaar is als e-book voor Android en iPad via de uitgeverij. Dat ik zo genoten heb van keigoede films. En dat we ontzettend hebben gelachen, gehuild en gehuild van het lachen om niets. Ik hoop dat 2013 een mooi jaar wordt voor ons allemaal!

Gelukkig Nieuwjaar!

zaterdag, december 29, 2012

Avondje Amersfoort

Donderdag 27 december was het zover: met Esmeralda naar de avondopenstelling van Dierenpark Amersfoort. Aangezien we nu toch een abonnementje bezitten en we dit wel eens mee wilden maken, gingen we pas om 3 uur naar de dierentuin. Dat is misschien wel laat, maar ze waren open tot 8 uur, dus op zich tijd zat. En omdat Esmeralda nog een leuke rondleiding voor ons geboekt had om half 6 hadden we ook nog een extra bijzonder dingetje te doen. Hoewel het met de schemering en later in het donker erg lastig was om foto's te maken, zijn er ook veel mislukt. Maar degene die zijn gelukt...

De rondleiding was overigens weer erg leerzaam. Wist je bijvoorbeeld dat...
...chimpansee kindjes een wit staartje hebben? Hieraan kunnen de volwassenen zien dat het om een jong gaat die nog veel moet leren. Zolang dat staartje wit is, mag de kleine veel meer (zoals eten pikken en lekker ondeugend zijn) omdat dat bij zijn leeftijd en opvoeding hoort.
...olifantje Kyna een platgestampte voederton heeft als lievelingsspeelgoed? Ze neemt het zelfs mee naar haar bedje toe. Aawww... schattig.
...neushoorns eigenlijk heel slecht kunnen zien en dat ze daarom snel tot de aanval overgaan? Je zou kunnen zeggen dat ze een tikkeltje achterdochtig zijn.




donderdag, december 27, 2012

Genoten van de Kerst

Omdat foto's meer zeggen dan 1.000 woorden... een impressie van mijn Kerstdagen. Wat hebben we genoten met zijn allen.






maandag, december 17, 2012

Abonnementje Amersfoort

En toen was het eindelijk tijd om een abonnementje te kopen op Dierenpark Amersfoort. Omdat Esmeralda en ik nogal dierentuin freaks zijn en we toch wat moeten in de tussentijd dat ons geliefde Dolfinarium dicht is. Daarbij komen we graag in Dierenpark Amersfoort. Hoewel we onze zinnen (papa ook) hadden gezet op een mooi winters landschap wilde het weer niet meewerken 9 december... het regende. Geen sneeuw... maar wel mooie foto's. Want wat was het heerlijk vertoeven in het Tropische Rijk der Reuzen bij Kyan de kleinste olifant en zijn grote zus Kyna. Vooral wanneer die twee ook nog eens lekker gaan spelen.





zondag, december 09, 2012

Winters weekend

Ja! Eindelijk is het winter in Nederland. En meteen zijn we verwend met een prachtige witte deken! Helaas is het vandaag alweer weggesmolten, maar het leverde donderdag wel prachtige plaatjes op.



vrijdag, december 07, 2012

Foto van de Maand

Het is december! De eerste sneeuw is al gevallen en Sinterklaas is alweer naar huis. Tijd voor de foto's van de maand november. Het zijn er maar liefst 11... En dan heb ik nog heel wat juweeltjes laten schieten die ook voort zijn gekomen uit mijn overvolle agenda van november.

1 november: Slaapie doen op de bank


4 november: HERFST! Genieten van de mooie kleuren in de wijk


9 november: Feestje van kleine Henk - Puur genieten!


11 november: Henk 7 jaar - Kapper Thomas in da House!


17 november: Sinterklaas is weer in Utrecht!


17 november: Sammie's new ride


20 november: Blue Suede Shoes & Autumn Leafs


23 november: Coooooookies! Om nom nom nom Laaf koeken


24 november: Schoentje ophalen bij FC Utrecht - kijk naar die glunderende koppies


24 november: Ode aan de Olifant - de kleine Kyan


29 november: Noorderdierenpark Emmen - Radza in het zonlicht

donderdag, december 06, 2012

Ook op de digitale boekenplank

WAUW!

Ik bedoel... gewoon... WAUW!

Dit is echt kicken. Mijn kindje op de boekenplank is nu ook verkrijgbaar als digitaal exemplaar voor je iPad of Android tablet. Verkrijgbaar via Gopher.nl via de volgende link:
Dance SoulBlues e-book.

Echt gewoon zo gaaf.

zaterdag, december 01, 2012

Bijzonder dagje dierentuin

Vorig jaar had ik een muziekjaar... dit jaar heb ik een echt dierentuinjaar. Naast 9x het Dolfinarium te hebben bezocht (de laatste keer was een lezing van directeur Marten Foppen over de geschiedenis van het Dolfinarium, ben ik dit jaar 2x in Boudewijn Seapark in Brugge geweest, 1x in Ouwehands Dierentuin te Rhenen, 2x Allwetterzoo in Münster, 1x Friesland Aquazoo, 1x Avifauna, 1x SeaLife Scheveningen en 6x Dierenpark Amersfoort geweest... En daar kwam afgelopen donderdag met Esmeralda (waarmee ik overigens de meeste van deze dierentuin bezoeken heb afgelegd) 1x Noorderdierenpark te Emmen bij. Dat zijn dus in totaal 24 leuke en bijzondere dagjes weg. En het jaar is nog niet voorbij natuurlijk :)

Het dagje Noorderdierenpark was heerlijk! Emmen heeft een prachtige dierentuin met grote verblijven. Je hebt het idee bijna de verblijven in te lopen zo dichtbij kun je bij de dieren komen. En ja, uiteraard gingen Esmeralda en ik gewapend met onze fotocamera's op pad, want als je dichtbij dieren kan komen, tja... dan wil je ook mooie plaatjes maken. En - al zeg ik het zelf - dankzij de imposante Radza, de prachtige leeuwen, het geinige brilbeertje en de stil zittende vlinders is dat zeker gelukt!





B'Day Countdown