Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, september 24, 2012

Aqua Zoo Friesland - dichtbij dieren in het bos

Voordat je bij jezelf denkt 'ALWEER een blog over de dierentuin!' zal ik maar vast mededelen dat het een dierentuin rijk maandje is deze maand. Begonnen in Rhenen, daarna Brugge en afgelopen vrijdag dan Aqua Zoo Friesland. Met een gratis kaartje van de Vriendenloterij (bedankt pappie) gingen we (Esmeralda en ik) eens een kijkje nemen in het hoge noorden. Aqua Zoo Friesland behoort tot de keten Zodiac Zoos waartoe ook Zoo Parc Overloon en Dierenpark de Wissel in Epe behoren.

De dierentuin in Friesland heeft zich van de drie het meest gespecialiseerd in dieren die op, in en rond het water verblijven (uitzonderingen natuurlijk daargelaten) waarbij je dus de focus hebt op pinguïns, zeehonden en flamingo's. Daarnaast - zo zegt de website zelf ook al - hoef je geen tijgers of olifanten te verwachten. En dat is misschien voor ons dierentuingangers een beetje vreemd. Maar we wisten dat er zeehondjes zijn en aangezien ik een groot liefhebber ben van zeehondjes keek ik daar al helemaal naar uit!



Bij aankomst was ik al aangenaam verrast door de plattegrond: deze liet een aardige wandelroute zien en achteraf bleken we daar ook bijna twee uur over gewandeld te hebben. Door de bordjes 'Zoo' te volgen mis je niets van de dierentuin en zie je alle verblijven. En sta je nog wel eens oog in oog met een dier. Zoals tal van kleine - tikkie chagrijnige - schele aapjes, leguanen, ringstaartmaki's op het lemureiland. Wat ik heel bijzonder vind is dat je echt door de verblijven van de dieren loopt. Via houten klaphekjes loop je zo tussen de maki's, pinguïns en kangaroes door (deze laatste zitten op het Kangoeroe eiland en ik kon niet helpen te neuriën of Mien Henkie misschien gezien had...). Dat is op zich heel bijzonder om zo dichtbij de dieren te staan. Je kunt ze bijna aanraken... iets wat je natuurlijk niet mag doen. Maar gaaf is het wel.



Ook leuk is dat het park veel verschillende vogels bevat, zoals een heel eiland vol ooievaars, kleine flamingo's, zwanen, ganzen en eenden.



Wat ik zelf leuk vond was het schare aan kleine dieren, zoals de ocelot, de dwergflamingo's en dwerggeitjes.



Maar het allergaafste, allerleukste waren toch wel de zeehonden en zeeberen. Er was een klein babyzeehondje die gewoon te schattig was voor woorden en lekker wilde spelen achter het glas (dat is overigens ook heel gaaf, het zeenhondenpanorama). En dan de zeeberen! Wat een grappige dieren zijn dat zeg! En dankzij de verzorgster nog het een en ander geleerd ook. Bijvoorbeeld dat ze kortere haren hebben dan een zeeleeuw.



Al met al weer een ontzettend leuke dierentuinervaring gehad. Vooral het zo dichtbij de dieren zijn, vond ik erg speciaal. En natuurlijk het zien van een baby zeehondje... och wat was die schattig zeg...

zaterdag, september 22, 2012

Dichter bij Beachie in Brugge

19 september 2012. Dat is zo'n datum die ik nooit meer zal vergeten. Op die dag reisden Esmeralda en ik samen af naar Boudewijn Seapark in Brugge, België om daar vervolgens met Kirsten en Angela Dichter bij Dolfijnen te doen. Met Jody fotograferend op de tribune hebben we enorm genoten.
Allereerst zijn we - na een broodnodig ontbijt/lunch met koffie - bij de zeeleeuwenshow wezen kijken waar we enorm gelachen hebben. Daarna hard gelopen naar de koepel (we moesten helemaal buiten om) voor het Dichter bij Dolfijnen programma. Na een prachtig filmpje over dolfijnen en een introductie over de verschillende soorten, leefgebieden en zo voort, was het tijd om bij de training te gaan kijken. Na de training mochten we dan eindelijk dichterbij de dolfijnen komen. Dankzij het mailtje van Esmeralda deed Beachie - mijn vriendje uit Harderwijk - mee aan het programma, samen met zijn vriendinnetje Roxanne. En dat is me toch een mooi dolfijntje zeg! Geen wonder dat Beachie haar leuk vindt.
Na een fotomomentje (handje/flipper van Beach, kus van Roxanne) was het tijd voor het knuffelen en aaien. Wat heerlijk om Beachie nu eens echt onder zijn kinnetje te kriebelen! En we mochten nog een gedraging kiezen, waaronder een waterspat.
Eh... ja, doe mij maar een Beachie douche! Misschien onnodig om te vermelden dat we doorweekt waren...
Na zo dichtbij Beachie te zijn geweest zijn we nog de roofvogels wezen bewonderen en hebben we natuurlijk de dolfijnenshow van half 5 bezocht.
Het was een prachtige dag die zelfs een uur in de file rondom Antwerpen niet kon bederven. Al voelde het zo in het donker bij Hazeldonk - waar Esmeralda en ik even zijn wezen eten - toch wel alsof we van vakantie terugkwamen.
De dag was echter voorbij gevlogen. Gelukkig hebben we de (vele) foto's nog om lang mee na te genieten...


Zeeleeuwenshow/ Roofvogelshow


Dolfijnenshow


Dichter bij Beachie & Roxanne


Een Beachie & Roxanne douche!

donderdag, september 13, 2012

Zonovergoten Rhenen: Ouwehands Dierenpark

Het is September, dierentuin maand! Althans, voor mij, want er staan heel wat dierentuin uitjes op het programma. Afgelopen zondag was de eerste: Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Een prachtig park met vreemde routes en vooral veel beren! Ik ben dol op beren en helemaal op het berenbos van Ouwehand. En de bijna witte Afrikaanse leeuwen, de ijsberen, de nieuwe zeeleeuwenshow Elements en natuurlijk de oerang oetans. En van het weer hebben Esmeralda en ik ook kunnen genieten want het was zonovergoten. Heerlijk!




maandag, september 10, 2012

Foto van de Maand

Halllloooooooo September! Ik ben de maand weer goed begonnen met mijn verjaardag (zoals ik September eigenlijk altijd begin) en allerlei andere leuke dingen. Maar ja... dan moet je ook nog stapels avonturen van augustus door voor de Foto van de Maand - hoe kan het ook anders - Augustus!

3 augustus: dagje Dolfinarium
Raisa wil spelen met Henk & Thomas


12 augustus: Dierenpark Amersfoort - Vroeg uit de Veren
En daardoor dus ook eens een spelende tijger op de foto gezet


17 augustus: Uitwaaien in de cabrio
Sammie houdt van de wind in zijn haren


18 augustus: Orchideeënhoeve Luttelgeest
Met Esmeralda mooie bloemen fotograferen


22 augustus: Sammie & Joep
Oppassen op het hondje van mijn opa


25 augustus: Sammie & Tickels
Ze zijn het zooooo met elkaar eens hier


26 augustus: Sammies privéstrand
...of eigenlijk het begin van het nieuwe terras

zaterdag, september 01, 2012

Jarig!

Happy Birthday to me!
Ik ga der een leuk feessie van maken.

B'Day Countdown