Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

donderdag, mei 31, 2012

Foto van de Maand

Mei was een mooie maand en hij is weer voorbij gevlogen. Ook was mei een spannende maand. Voor het eerst geen Lijfblad of vast dienstverband, maar op eigen benen als freelancer in de wereld. Genieten? Jazeker. En hard werken. Maar ondertussen heb ik al allerlei leuke dingen gedaan. Maar ook van het mooie weer genoten met Sammie. Het is tijd voor de foto's van de maand mei. Hou je vast, 't zijn er een heleboel:

1 mei: wandelen in 't Noorderbos
Sammie & Tickels hebben er zin in


2, 3, 8 & 24 mei: Sammie

ik weet van niets / lekker buiten spelen

tukje op de bank / even afkoelen

6 mei: een dagje in Dierenpark Amersfoort
Een slapende lynx


12 mei: fotografeer workshop in Dierenpark Amersfoort
Na lang spelen met diafragma en sluitertijd kreeg ik zelfs de vlieg naast het hoofd van de giraffe op de foto


20 mei: Sealife Scheveningen
Niet makkelijk, wel gelukt: zeepaardjes


28 mei: Ontmoeting met een dolfijn
Kleine Henk en ik voordat we Lya de dolfijn gingen ontmoeten


Maar ook deze foto, gemaakt door Esmeralda tijdens ons dagje uitwaaien in Scheveningen. Een spontane fotoshoot aan het strand!





dinsdag, mei 29, 2012

Henk & Tante Berry ontmoeten Lya de dolfijn

Ein-de-lijk! Het was 28 mei 2012. Tweede Pinksterdag. Kleine Henk - die eigenlijk niet meer zo klein is - mag ein-de-lijk zijn verjaarscadeau in ontvangst nemen. 11 november 2011 werd mijn kleine grote vent 6 jaar. Tante had hem een mooi cadeau eh... cadeau gedaan: een ontmoeting van een dolfijn. Want dat mag pas als je 6 jaar oud bent. Helaas heeft hij er zo'n half jaar op moeten wachten voordat het echt ging gebeuren, maar dat vond hij niet erg, want 'nu is het wel lekker weer'. En daar had hij natuurlijk helemaal gelijk in. Omdat het programma Ontmoet een Dolfijn in Dolfinarium Harderwijk voor kinderen onder de 13 jaar moet gebeuren onder de begeleiding van een volwassene, moest ik natuurlijk mee - en O wat vond ik dat erg :D.




Maandagochtend vroeg vertrokken met mijn papa (Henkjes opa), schoonzus en andere neefje naar Harderwijk. Daar stond de paparazzi al te wachten (ben ook benieuwd naar die foto's!). Bij het huisje haalden we onze passen op en toen was het toch nog even wachten. Ik met vlinders in mijn buik en Henk met een strak koppie - we waren allebei een beetje zenuwachtig. Eerst kregen we een filmpje te zien, daarna handen wassen in de ontsmettingsemmer om vervolgens ein-de-lijk naar de Odiezee te gaan om een dolfijn te ontmoeten. Ondertussen kletste Henk alweer honderduit met Rosanne, de trainer die het programma begeleidde, totdat we echt aan het water stonden en die dolfijnen toch wel erg dichtbij kwamen. Het strakke koppie verdween al snel en maakte plaats voor een betoverende glimlach. Daar zat hij dan met dolfijn Lya haar snuit aan zijn hand voor de foto. En tante? Tja, ik was natuurlijk helemaal blij om die glimlach te zien.




Dat was puur genieten voor ons allebei!

En de rest van de dag? Was heerlijk, vrolijk, gezellig en vooral zonovergoten. Uiteraard even beneden bij de baby dolfijn King gekeken (heel toepasselijke naam, omdat hij is geboren op Koninginnedag), daarna de walrussen onder water gezien, om vervolgens lekker te spelen in de speeltuin voordat de Snorshow op Walrussenwal begon. Lekker rondgeslenterd, ijsje en wafels gegeten, om tot slot de Piratenbende in het Zeeleeuwentheater te bekijken. En als allerlaatste de foto's weer opgehaald bij het huisje van onze ontmoeting met een dolfijn.

Driemaal raden wie er binnen een paar tellen in de auto in slaap vielen?


maandag, mei 21, 2012

Dagje uitwaaien...

Soms heb je dat even nodig, een dagje uitwaaien. En het beste waai je uit aan zee... Tja, de wind is nu eenmaal het sterkst aan de kust. Gisteren met mijn vriendinnetjes naar Scheveningen geweest. Eerst even rondgewandeld in SeaLife, daarna met blote voetjes door het zand gebanjerd en leuke foto's gemaakt, om vervolgens he-le-maal naar de andere kant van de Boulevard te lopen - tot we niet verder konden - voor een heerlijke high tea bij Paviljoen Waterreus. Heerlijk! Vooral omdat het zalig genieten was van het zonnetje...




Doe mij nog maar eens zo'n dagje uitwaaien!


zondag, mei 20, 2012

I ♥ Bassie

Vandaag, 20 mei, had Bassie 17 jaar geworden. Toch krijgt hij een cadeautje van mij: een video van 199 foto's vanaf 4 augustus 1995 tot en met 29 maart 2012.




maandag, mei 14, 2012

Fotoworkshop in Dierenpark Amersfoort

Iedereen weet dat ik graag fotografeer. Ik ben echt zo'n 'in het moment' fotograaf. Ik zie iets moois en dat wil ik dan vastleggen. Hetzij met mijn camera, of met mijn telefoon. Resultaat: heel veel foto's.

Afgelopen zaterdag ben ik met Esmeralda naar Dierenpark Amersfoort geweest. Niet om aapjes en olifantjes te kijken - nou, dat ook - maar om ze vast te leggen op de gevoelige plaat. Nu is dat niets nieuws, maar dit keer deden we het als onderdeel van een fotoworkshop.

In 1 woord 'aanrader!', het was namelijk super gezellig en ontzettend leerzaam. Nu weet ik tenminste wat ik met een diafragma en sluitertijd voor een effecten kan creëren in een foto. Gelukkig mocht ik mijn papa's digitale spiegel lenen hiervoor, want hoewel mijn eigen Olympusje dat wel instelt, kan ik dat niet handmatig doen.

Bijna 600 foto's verder verbaasde ik mij er thuis over hoeveel mooie foto's ik had gemaakt - ja, daar was ik eigenlijk best wel heel erg trots op. 78 waren het allermooiste en daarvan heb ik dan weer mijn persoonlijke favorieten. Ik heb heel veel gespeeld met de scherptediepte en belichting en dat heeft zo nu en dan echt mooie plaatjes opgeleverd. Ja... ik ben best trots... Misschien neem ik de volgende keer papa's camera wel weer mee - als het mag :)





donderdag, mei 10, 2012

Dagje Dierentuin

Eigenlijk zouden papa, Ploon en ik met Pasen naar Dierenpark Amersfoort gaan. Maar met Pasen reden we naar St. Oedenrode en maakten we kennis met een heel ander dier: onze Sammie.

Maar wat in het vat zit, verzuurt uiteraard niet (behalve zuurkool, maar dat is een heel ander verhaal): dus afgelopen zondag 6 mei - en wat was het prachtig weer! - zijn we naar de dierentuin gegaan. Met Sammie. En wat vond hij het gezellig tussen al die mensen. Hij heeft heel veel nieuwe hondjes ontmoet en was helemaal niet bang voor de dieren om hem heen. Al vond hij volgens mij de kraaien interessanter dan de olifanten en de tijgers sliepen toch, dus de grote katten heeft hij ook niet gezien. 's Morgens waren alleen de apen heel druk, dat vond hij wat minder. Ook wij hebben enorm genoten van deze dag. Want wat is er nu heerlijker dan rondwandelen in het zonnetje met allerlei mooie dieren om je heen... en een hondje dat aan het einde van de dag uitgeteld in je armen in slaap valt.






donderdag, mei 03, 2012

Foto van de Maand

Na een hectische maand april is het toch stiekem alweer mei. Tijd voor de foto's van april. Een heleboel Sammie foto's dit keer...

9 april: Hallo kleine Sammie
Net een dagje bij ons en al helemaal thuis


11 april: spelen in de tuin
Klein hondje, grote bal en een ontzettend mooie speelplek


14 april: de tuin is van mij
2 kilo ondeugendheid


19 april: ♥


21 april: Afzwemmen voor Diploma A
En wat is tante trots op deze crawl!


22 april: Dagje uitwaaien
Chillen bij de zeehonden


30 april: Koninginnedag
Oranje boven


En tot slot, mijn nieuwe profielfoto op Twitter, gewoon omdat het best heel leuk is om samen met Sammie zelfportretjes te maken :)



B'Day Countdown